Test virusscanners op Windows 7: Kaspersky en Bitdefender beste betaalde, Qihoo beste gratis anti-virus software (januari/februari 2014)

Het Duitse testinstituut AV-Test heeft de bekendste virusscanners aan een test onderworpen. De vraag was deze keer: welke anti-virus software beschermt het beste een computer met Windows 7?

AV-Test beoordeelt drie punten: hoe goed de bescherming is die de virusscanners bieden (hoeveel malware ze tegenhouden), hoe ze de prestaties van je pc beïnvloeden (je computer vertragen) en hoeveel vals positieven (onterechte meldingen) ze geven. Wij geven hieronder een overzicht van de resultaten. Aangezien wij bescherming het belangrijkst vinden, rangschikken we de scanners op dit criterium, met de beste bovenaan.

Beste virusscanners op Windows 7 in januari/februari 2014
(hogere scores zijn beter, maximaal 6, klik voor groter)

Beste virusscanners op Windows 7 (klik voor groter)

Kaspersky en Bitdefender beste betaalde anti-virus software op Windows 7
Bitdefender, Kaspersky, F-Secure, McAfee, Avira, TrendMicro, MicroWorld, Qihoo en GData halen de maximale score van 6 punten voor bescherming (zie afbeelding hierboven). Kaspersky en Bitdefender halen ook op vals positieven de maximale score en op prestaties scoren ze bijna perfect met 5,5 punten. Overall zijn Kaspersky en Bitdefender - zoals wel vaker - de beste virusscanners in deze test voor Windows 7.

Qihoo beste gratis virusscanner op Windows 7
Verrassende winnaar bij de gratis virusscanners is het Chinese Qihoo 360 Internet Security deze keer. Het haalt voor bescherming en vals positieven ook zes punten, hoewel er een slippertje tussenzit met een doorgelaten zero-day bedreiging.

Qihoo wordt op de voet gevolgd door de gratis scanners Panda Cloud Antivirus Free en Comodo Internet Security die het de laatste tijd goed doen bij AV-Test. Zij behalen 5,5 punt voor bescherming doordat zij bij de zero-day bescherming niet helemaal perfect scoorden. Voor wijdverspreide bedreigingen halen ze wel gewoon een 100% score.

Van de gratis scanners scoort AVG Anti-Virus Free ook redelijk met rond de 97% geblokkeerde malware. avast! Antivirus Free doet het de laatste tijd wat minder, maar behaalt nog wel een beschermingspercentage van ruim 95%, dus heel slecht is de protectie zeker niet.

Van de gratis anti-virus software eindigt Microsoft Security Essentials onderaan. De virusscanner van Microsoft houdt rond de 80% van de malware tegen en biedt - zoals Microsoft zelf toegeeft - slechts basisbescherming.

Bron: AV-Test

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik naar volle tevredenheid 360 total security werkt prima en geen gedoe van pop ups etc.
Ook een aanbeveling is de 360 browser

Mijn keuze gaat uit naar Panda, loopt soepeler dan Qihoo. Qihoo vreet wat meer cpu

kan zijn dat panda minder cpu vreet maar wacht maar eens tot panda vast loopt dan ga je anders zingen spreek uit ervaring

Hier is het net andersom, had ervoor panda en vond deze echt niet zo licht , dan eens een kleine infectie gehad en ben toen overgeschakeld op Qihoo 360.
Heb Qihoo nu ongeveer 6 maanden en loopt lekker en goede bescherming ;)

Qihoo 360 een echte aanrader supper een echte topper

В этом случае, однако!

(Probeer google translate voor de vertaling naar het Nederlands!

Geintje.)

De Russen zijn weer beter

Ik denk dat er niet veel verschil zal zijn tussen de betaalde en de gratis van avast, je ziet ook geen verschil bij AVG IS en de free.
Hier toch al paar maanden zeer tevreden over Qihoo 360 !

De betaalde versie van Avast staat er niet bij.
Deze test is appels met peren vergelijken.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nede_land