Slaat Microsoft Windows 10 versie 1909 over?

Windows 10 1903 moet eind deze maand nog uitkomen, maar de geruchtenmachine over de volgende grote halfjaarlijkse onderdelenupdate naar Windows 10 1909 (die normaal gesproken voor oktober gepland zou staan) draait al weer op volle toeren.

Goed ingevoerde Windows-volger Woody  Leonhard denkt dat Microsoft deze versie min of meer zal overslaan en dat het meer een grote onderhoudsupdate wordt. Pas volgend jaar zou dan een 'echte' onderdelenupdate met nieuwe functies voor Windows 10 komen. Ook hoopt hij dat de versie van volgend jaar niet Windows 10 versie 2003 (jaar/maand, lees hier over de versienummering van Windows 10) zal heten... Dus wordt het misschien als volgt?

Mei 2019 Oktober 2019 April (?) 2020
Windows 10 1903 Windows 10 1909 Windows 10 H1 (of toch 2003?)
Op naar één jaarlijkse grote update?

Dit zou kunnen betekenen dat Microsoft op den duur af gaat stappen van de halfjaarlijkse grote updates en maar eens per jaar een echte 'onderdelenupdate' met nieuwe functionaliteit de deur uit gaat doen. Dat geeft Microsoft en Windows 10-gebruikers meer lucht zou je zeggen. Of mis je dan de halfjaarlijkse introductie van nieuwe functies?

Onze vraag is:
Wat zou je ervan vinden als Microsoft nog maar eens per jaar een onderdelenupdate uitbrengt (in plaats van twee keer per jaar)?

In de reacties horen we graag je toelichting!

[Update 9 mei: in tekst is verduidelijkt dat er wel volgens Leonhard wel een update in het najaar komt maar dat daar waarschijnlijk geen nieuwe functionaliteit in zit en dat het meer een grote onderhoudsupdate lijkt te worden]

Deel dit artikel: 

Reacties

Gezien de Windows-levenscyclus (https://support.microsoft...) zal Microsoft wel een 1909 build uitbrengen, die dan in Education en Enterprise editie 30 maanden ondersteund wordt in plaats van 18 maanden voor de overige edities.

Wat sneu! ;-)
Net nu Microsoft de 'gereserveerde ruimte' en een flexibelere 'updatestrategie' zal introduceren, blijkt dat die in de toekomst minder toegepast zal worden. Waarom was dat dan allemaal nodig? :-)

1x per 2 of 3 jaar een nieuwe versie, lijkt me ook voldoende. Fouten kunnen ook met de gewone updates worden opgelost.

Dat lijkt mij ook een beter plan. Dat scheelt zoveel onderhoud.
De rest van de updates kunnen tussendoor prima verstuurd worden.
Wij hebben iets van 80 laptops in het bedrijf en het is bijna geen doen al die updates.

Geheel mee eens.

Goed plan!

Een jaarlijkse update zou meer dan voldoende moeten zijn, dan zijn de meeste zware fouten er hopelijk ook uit.
De update 1903 komt binnenkort al uit maar ik heb nog steeds versie 1803.
Trouwens, geen enkele van de 4 computers die hier staan met Windows 10 heeft al een update gekregen.

Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met de updates. Op zich maakt het mij ook niet uit als de beveiliging en werking maar bij de tijd is.
Ik zou wel graag een kale basis versie willen hebben, waar je dan zelf de gewenste onderdelen aan toe kunt voegen, of ze dan geïntegreerd worden of in de vorm van een app maakt mij niet zo veel uit.

Maakt mij niet veel uit. Meestal zet ik de meeste nieuwe dingen vlot uit. Veelal probeert MS de gebruiker te verleiden alles online te doen, of veel te delen. Ben op beide niet dol, vind alleen de extra veiligheidsmaatregelen interessant.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_sland