Skype schrapt overbodige toeters en bellen, maar gebruik je het nog?

Bij de laatste update voor Microsofts videobel- en chatprogramma Skype zijn overbodige functies geschrapt. Gebruikers klaagden massaal over de metamorfose van Skype van vorig jaar en nu lijkt Microsoft eindelijk te luisteren. Skype zet een stapje terug en wil weer terug naar de basis: (video)bellen en chatten. Beter laat dan nooit, maar toch merkwaardig dat Microsoft nu pas onderzocht heeft of gebruikers al die veranderingen wel wilden...

Vorig jaar geïntroduceerde functies als Highlights (dat moest concurreren met Story in SnapChat en Instagram en Status in WhatsApp) om momenten te delen zijn verwijderd uit Skype. Ook de Camera-knop (die is gekopieerd van onder andere WhatsApp) is uit de mobiele app van Skype gehaald.

Het menu van de mobiele app is vereenvoudigd en toont alleen nog Chats, Gesprekken en Contacten. Ook de desktop applicatie is duidelijker geworden (en heeft optioneel weer een blauw Skype Classic thema). Dus het is weer duidelijk: met Skype kun je berichtjes sturen, videobellen (met beeld) en gewoon (audio) bellen.

Maar gebruik je Skype eigenlijk nog wel? Hieronder kun je stemmen in drie peilingen (klik hier als je ze niet ziet) over welk programma je gebruikt voor:
- chatten
(berichtjes sturen)
- videobellen (met beeld) 
- VoIP (voice over IP, ofwel gewoon audiobellen)

We zijn benieuwd! Vergeet niet in alledrie de peilingen te stemmen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Nwste versie er ff opgezet omdat die verbeterd zou zijn dan de oude classic versie.. nou laat maar!
binnen 15 minuten weer terug naar de oude classic Skype!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulga_ije