Skype krijgt radicale metamorfose en wordt WhatsApp concurrent

Skype voor Android heeft als eerste begin juni een grote metamorfose ondergaan. Skype voor iPhone is nu gevolgd. De komende maanden krijgen ook de desktop-varianten (Windows en Mac) van Skype de nieuwe look en functionaliteit.

Het ontwerp van Skype is geheel vernieuwd, met meer wit en een rustigere opmaak (klik op afbeelding voor groter). Verder komt chat centraal te staan in Skype, net als het delen van je favoriete foto's en momenten. Zo kun je gif'jes en YouTube-filmpjes zoeken om toe te voegen aan je bericht. Skype lijkt met deze nadruk op chatten meer de kant van WhatsApp en SnapChat op te gaan. Video- en audiobellen blijft ook mogelijk natuurlijk.

De nieuwe Skype wordt als eerste - gefaseerd - voor Android-gebruikers uitgerold. Eind juni is ook Skype voor iOS gevolgd. In de komende maanden zullen Windows en Mac de vernieuwde Skype krijgen.

Download Skype

Deel dit artikel: 

Reacties

Mooie verandering als je skype ook zonder smartphone of 06 nummer kan blijven gebruiken met een username helemaal en via de browser. Maar kijk ook eens naar het programma https://wire.com/en/ dit lijkt op skype maar is gericht op privacy en het is open source en platformenafhankelijk. Dit komt uit Zwitserland.

wire.com geeft bij installatie via Bitdefender ransomware aan.

Je hoeft wire.com niet te installeren het kan gewoon via je webbrowser https://app.wire.com/auth/ dat werkt uitstekend. Ik krijg bij de windows app ook een melding van McAfee WebAdvisor dat het mogelijk besmet is maar of dit een foute melding is weet ik niet. Je kan het installatie bestand ook eerst uploaden en scannen via https://www.virustotal.com/.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
de_emarken