Skype richt zich op chat, wat gebruik jij om berichtjes te sturen?

Microsoft gaat een drastische vernieuwing voor Skype doorvoeren, waardoor de chat-functie (berichtjes uitwisselen) centraal zal komen te staan in het video-bel-programma. Microsoft lijkt met deze koerswijziging de concurrentie met WhatsApp, Facebook Messenger en SnapChat aan te willen gaan. Je zult  overigens nog wel kunnen blijven videobellen met Skype na de metamorfose.

Onze vraag is:
Welke applicatie gebruik jij om berichten uit te wisselen/te chatten met vrienden, familie en bekenden?

En in de reacties horen we graag waarom je juist dit programma, deze app gebruikt!

Bekijk hier een overzicht van gratis chat programma's/instant messengers

Deel dit artikel: 

Reacties

Heb enkel een vast toestel. Als ze mij niet kunnen bereiken dan bellen ze wel terug, vroeger was dat ook zo en niemand had toen problemen. Dus ik wordt onderweg NIET gestoord, NIET lastiggevallen voor een akkefietje, kan verder rustig wandelen en kan rustig het openbaar vervoer gebruiken zonder dat gezoek naar een smartphone of iets dergelijks en...niemand hoort of luistert mee.
Wat een rust zeg!

Aangezien ik een bloedhekel heb aan social mediasites als facebook, whatt´s app etc., doe ik alleen aan mailen. Ik heb twee mailadressen en verder mijn telefoon, dus qua bereikbaarheid vind ik dat meer dan zat. Ik wil niet, dat mensen ieder moment van de dag weten wat of ik doe, heb gedaan of waar of ik uithang en wil dat zeker niet uitwisselen.

Ik vind het een ´´gekte´´ die social mediasites, maar dat is helemaal mijn persoonlijke mening. Moet je eens een bus instappen. Ik ben zowat de enige nog die de chauffeur gedag zegt en in de rondte en naar buiten kijkt tijdens de rit. Vrijwel iedereen, enkele oudere uitgezonderd, die instapt, stapt in met een gefocussed blik op een telefoonscherm

Dat blijft zo. Ze horen en zien niks meer! Stappen die mensen uit, wat haltes verder, is dat blik nog altijd gericht op datzelfde schermpje, al dan niet met een oordopje in. Vrijheid blijheid! Iedereen moet zelf weten wat hij of zij doen, maar doe niet mee aan die overdreven ´´contact drang´´. Of liever gezegd, vind ik: dat geïsoleerde in jezelf.

Skype had ik een tijd geleden al van mijn gsm verwijderd (en van mijn PC). De nieuwe versie is juist een extra rede om dat zo te laten. Vrijwel iedereen die altijd de Snapchat-achtige messengers gebruikt (leuk voor kinderen), is ook whatsapp gebruiker. Deze blijft dan ook op mijn toestel staan.

Gewoon sms'en op mijn smartphone en mailen via mijn computer.
Voor die paar sms'en dat ik per week verstuur heb ik al die privacy schendende apps niet nodig.
Moest ik in de toekomst toch eens zo'n app proberen, dan zal het zoiets zijn als Telegram.

Een geheim telefoonnummer, een mailadres, een mobiel met een aanknop die ik zelden gebruik, zodat ook de uitknop nauwelijks slijt, een stapel stenen met een brievenbus en géén Skype, Whatsapp of die andere onzin. Niets is heerlijker dan onbereikbaar zijn. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid. Rust dus.

Dat (bijna) onbereikbaar zijn is voor mij ook een hoog doel.
Als het van mijn werkgever zou afhangen zou ik de klok rond bereikbaar moeten zijn, geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt en ik heb er nog wel wat opstaan. ;-)

Ondertussen met de jaren heeft hij dat nu eindelijk wel begrepen denk ik, en hoor ik daar niets meer van.
Niets zo zalig als niet bereikbaar te hoeven zijn.

Zeker. 20 jaar met een semafoon rond gelopen. (moest bereikbaar zijn toen voor het werk).
Lekker rustig alleen de VASTE telefoon, en af en toe mail. (voor de echte bekenden)! Wat een rust.

Alleen nog maar mailen, ik heb een maand of wat geleden Facebook, Instagram en Whatsapp eruit gedaan. Heerlijk die rust en minder negativiteit.

Whatsapp voor berichten, omdat dat gewoon de standaard is (naast Facebook waarschijnlijk, maar ik heb geen facebook). Skype gaat daarom ook niet slagen in z'n opzet. Skype is (heel) goed in videobellen en VOIP. Ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest! Hiermee spelen ze hun concurrenten alleen maar in de kaart, want nu de nadruk verschuift naar chaten, zullen meer Skypers overstappen naar Whatsapp in plaats van andersom.

WhatsApp (zonder Facebook) vanwege de end-to-end encryptie.
Mijn privé berichtenuitwisseling gaat de snuffelende overheid niets aan.
Ik heb niets te verbergen maar dat hoeven ze niet per sé te weten.

GEEN!!! bellen met vaste telefoon

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
honga_ije