GratisSoftware.nl gebruikt nieuwe sociale media knoppen die privacy beschermen

GratisSoftware.nl heeft enige jaren gebruik gemaakt van de sociale media-knoppen (om artikelen te delen via Facebook en Twitter) van de Duitse site Heise. Deze two clicks for privacy knoppen, waar je inderdaad twee keer op moest klikken, bewaakten de privacy van bezoekers en zorgden ervoor dat niet gelijk gegevens van bezoekers die niks wilden delen naar Facebook, Twitter en Google werden gezonden. Nu hebben we nieuwe sociale media knoppen via een module genaamd Shariff, van het Duitse tijdschrift c't, die opnieuw de privacy beschermen, maar waar je nog maar één keer op hoeft te klikken. Wel zo makkelijk als je een artikel wilt delen.

Op heel veel websites kun je artikelen delen via sociale media knoppen van Facebook, Twitter, Google+ enzovoort. Nadeel is dat bij het bezoek van zo'n website gelijk gegevens naar deze bedrijven verstuurd worden. Facebook, Twitter, Google kunnen zo het surfgedrag van bezoekers volgen. Wij maakten altijd gebruik van sociale media knoppen van Heise die dit volgen van gedrag (tracking) tegengingen en de privacy van bezoekers beschermden.

Nu zijn we over op een nieuwe module, genaamd Shariff, van het Duitse pc tijdschrift c't die ook de privacy beschermt. Bezoekers die geen artikelen willen delen worden zo niet gevolgd door Facebook, Twitter enzovoort. Voordeel ten opzichte van de oude knoppen die we gebruikten is dat je nu nog maar één keer hoeft te klikken als je wel een artikel wilt delen. En verder kun je nu ook delen via e-mail en WhatsApp (als je je telefoon gebruikt). Zo kun je interessante artikelen of downloads doorsturen aan vrienden of familie.

Onder dit artikel kun je de nieuwe sociale media knoppen zien staan.

Onze vraag is:
Welke knoppen om te delen zou je, behalve mail, WhatsApp, Facebook en Twitter, nog meer onder de artikelen willen?

Dan kunnen we die wellicht nog toevoegen. En we horen graag in de reacties je mening over de sociale media knoppen!

Reacties

telegram?

begrijp ik het goed dat je als argeloze bezoeker van websites met knoppen, die niets wil delen normliter toch steeds gevolgd wordt?

Dat kan je zelf zien met CCleaner:
https://www.gratissoftwar...

hoe/waar dan in CCleaner?

hoe/waar dan in CCleaner?

Opties-->Cookies

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
z_id-korea