Microsoft werkt aan verbeteren Skype en oplossen problemen

Sinds Microsoft in 2011 Skype kocht en begin dit jaar al zijn MSN-gebruikers liet overstappen naar de populaire voip- en messagingsoftware wordt de dienst geplaagd door diverse problemen. In een interview met de technologiewebsite The Verge beaamt Microsoft dit en zegt het bedrijf hard te werken aan de verbetering van Skype.

Het 'Skypen' verloopt niet altijd even soepel in 2013. Gemiste berichten, niet-gesynchroniseerde berichten en een plotselinge stroom van oude berichten en meldingen die binnenkomen zijn veelvoorkomende problemen met Skype de laatste maanden. Met name mensen die Skype op meer apparaten gebruiken hebben last van deze verschijnselen.

Oorzaak blijkt onder andere de overgang van Skype van pure peer-to-peer-service naar clouddienst te zijn. Skype begon ooit als messagingclient die geheel via het peer-to-peer-protocol werkte (wat programma's als LimeWire en Kazaa ook gebruikten om bestanden direct uit te wisselen tussen mensen). Na de overname door Microsoft is Skype een clouddienst geworden die werkt met gecentraliseerde servers waar alle berichten binnenkomen.

Omdat Skype tegenwoordig op zeer veel apparaten werkt (pc/laptop, tablet en smartphone) en gebruikers vaak Skype geïnstalleerd hebben op meerdere toestellen, moet de berichten- en oproepenstroom goed gesynchroniseerd worden tussen bijvoorbeeld pc en smartphone. En daar gaat het vaak mis, met dubbele berichten en meldingen als gevolg. Of twee apparaten die tegelijk een oproep krijgen, waarvan een blijft rinkelen als de het andere apparaat het gesprek al aangenomen heeft. De gespreksstatus wordt niet doorgegeven aan het andere toestel.

Microsoft is hard aan het werk om de synchronisatie tussen apparaten te verbeteren en dit soort problemen op te lossen. De komende maanden moeten updates van Skype voor met name Windows en Windows Phone, maar ook voor Mac OS X, Linux, iOS en Android de 'gebruikerservaring' een stuk beter maken.

Wat zijn jouw ervaringen met Skype de laatste tijd? Geef je mening in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Helemaal mee eens.
Ik wil er best wel gebruik van maken maar zit niet te wachten om alle info betreffende mijn persoon en handelingen zoals inkopen etc. aan zomaar iedereen kenbaar te maken.
Ik leef relatief teruggetrokken omdat ik JUIST niet wil dat alles bekend is over mij en dat wil ik graag zo houden.
Er bestaat nog steeds zoiets als privacy!

Ik probeer zo veel mogelijk de oudste Skype te gebruiken, om onnodig cpu gebruik te vermijden en wat Peter zei op 28 NOV ben ik het mee eens. Ik kreeg storing met versie 4.2.187 en stuurde een mail naar contactus@skype.com en vrijwel direct een 10 cijferige ticket# en een dag later antwoord. In de mail stond vertaald uit het engells ongeveer het volgende: Ze hadden mijn account gecheckt en ze waren er achter gekomen dat mijn skypeaccount niet volledig gevalideerd was. Dus stond er een enorme link achter en daar surfde ik naar toe. Wat denk je: een waslijst van persoonlijke vragen: wie ik was, adres, geboortedatum, echt alles, net wat Paypal doet, collecteren van al je data. Nee daar trapte ik niet in. Ik heb skype versie 5.0.0.156 gedownload en toen werkte alles prima. Je weet toch wat al die multinationals willen uit Silicon Valley.
Je slaaf maken terwijl je het zelf niet weet.
Ik hoop zelf op een opensource variant van Skype zonder vragen.

Skype is sinds de overname gewoon een afluister applicatie geworden, ik gebruik het niet meer.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_sland