Nooit meer MSN'en: Windows Live Messenger wordt Skype

Tien jaar terug was MSN'en een begrip. Chatten met vrienden of familie deed je met MSN Messenger van Microsoft. Ook na 2006, toen het programma allang Windows Live Messenger heette werd er nog driftig ge-MSN'ed. Nu komt er ook een einde aan Windows Live Messenger: de chat-dienst wordt stopgezet en gaat over in Skype - dat in 2011 door Microsoft werd aangekocht.

Het downloaden van Windows Live Messenger via Microsoft is al niet meer mogelijk. Je wordt doorverwezen naar Skype. Gebruikers van Windows Live Messenger hebben al bericht gehad dat ze kunnen overschakelen op Skype. Als je overstapt dan kun je je bestaande contacten van Messenger (en Hotmail/Outlook.com) meenemen. Je kunt in Skype gewoon inloggen met je huidige Messenger-ID of Microsoft account.

De migratie van Windows Live Messenger naar Skype start volgens het Skype Blog op 8 april en zal tot het eind van die maand duren. Onduidelijk is of alternatieve instant messengers als Pidgin en Miranda IM gebruik kunnen blijven maken van het Windows Live Messenger/Skype netwerk.

Microsoft is de laatste tijd flink bezig met het vernieuwen van zijn producten. Hotmail is Outlook.com geworden, Windows 8 heeft een geheel nieuwe interface en nu gaat Windows Live Messenger dus op in Skype.

Wat vind jij alle vernieuwingen van Microsoft positief? Geef je mening in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Wil dolgraag mijn Messenger terug !!! Veel ouderen hebben moeite met steeds die veranderingen !!!!

heb altijd met windows live Messenger gewerkt,had veel opties en audio en video was van zeer goede kwaliteit.nooit geen verbindings problemen .heb windows live Messenger moeten vervangen door Skype want live Messenger werkte niet meer.skype heeft weinig opties en vaak slechte verbinding en dat licht niet aan mijn computer.wil windows live Messenger terug.

Wat MSN doet het niet?!?! we zitten in augustus 2014 en msn doet het nog steeds hoor. kijk maar --->> http://img5.fotos-hochlad... <<--- jullie vragen je vast af hoe dit ken. zoiets heet omzeilen... kraken.. whatever ik hoef die skype rommel ook niet.. live messenger 4 ever! wil jij ook je msn terug?!?!?! Mail dan naar: Tranceboxfm_met_dj_branco @ hotmail .com (let op zitten spaties tussen het email adres anders krijg je sterretjes te zien)

Skype sucks, ik wil msn terug!

Hoi allemaal
Ben het er helemaal mee eens Microsoft heeft een grote fout begaan om Skype te gaan gebruiken in plaats msn er zijn al zo veel klachten maar er word niet gereageerd op de mensen die msn graag gebruiken ik vind Skype waardeloos

Het trekt op niks die skype! Zelf het lettertype kan je niet vergroten! Bullshit tot en met!!!!!

dat kan dus wel.eventjes zoeken.

Nee, skype komt er bij mij niet op. Trillian wel.

Het juiste programma dat die 3 in één klap overneemt is Trillian.

wat een bende met msn allemaal geld kloppery

punt 1 dienen outlook mail is brol, eer ik daar een mail kan bekijken moet ik 20 keer klikken
punt 2 id fotos of filmkes besturen via skype gaat niet, da ze eerst eens msn volledig naar skype kopieren voordat ze ne mens verplichten van brol te moeten gebruiken
punt 3 waar zitten de schermafbeeldingen van msn by skype?
punt 4 de camkwaliteit van msn was veel beter, alles was duidelijker, althans dat wist een camvriendin te melden. funlovincriminal@live.be voor de meiden die dat graag willen verifieren
punt 5 bij msn kon je klikken en en mail versturen, nu moet je altijd via outlook rondgaan.
punt 6 enkel voor bellen kan skype mss goed zijn maar heb geen microfooon dus microsoft gefeliciteerd met jullie onbekwaamheid

Helemaal eens. Webcam werkt totaal niet, De ander is bijna niet te zien en geeft aan dat de verbindingssnelheid niet goed om goede beelden te kunnen uitzenden. Met MSN nooit problemen gehad. Dus idd. Skype kutzooi

Skype is echt een klotezooi. Niemand ziet me online terwijl ik wel als online staat aangemeld en kan het niet eens veranderen. daarbij kan ik wel praten maar kan een berichten terug ontvangen. bij het aanklikken om op testarten geef het al een foutmelding aan. kortom geef mij MSN maar terug dat werkte veel makkelijker beter en das het beste chatprogramma.. waarom al die kut veranderingen terwijl alles zo goe ging heb ik alleen maar elende met die kut skype

Jammer jammer jammer,heb geen msm meer wil geen SKYPE ook ik zet het er niet op!!!1

gewoon kut dat Skype ik zet het er niet op tis niks

Ik kreeg al enige tijd bericht dat MSN Skype zou gaan worden, maar omdat ik totaal GEEN interesse had in Skype klikte ik het bericht telkens weg.
Afgelopen woensdag 1 mei 2013 was het zover, ik had GEEN KEUZE meer...óf ik installeerde Skype, óf ik had geen MSN meer!!!
Ik MSN al heel wat jaren, maar nu Microsoft mij heeft gedwongen over te gaan op Skype-MSN word ik daar niet vrolijk van!
MSN was/is gewoon erg leuk, mooi opgezet, gebruiksvriendelijk, makkelijk, veel uitgebreider, direct toegangkelijk naar hotmail, enz.enz.
Skype is 3x niks, voor mij is het plezier er echt af!!!
Microsoft.....BEDANKT! :-(

waardeloos kom msn niet meer in ,dus ook niet bij mijn mail waar ik belangrijke dingen heb opgeslagen wat nu!!!!!!!!!

Ik ben het volledig met je eens Yvonne, geen MSN is waardeloos!
Je kunt overigens wel bij je mail, dus ook bij je belangrijke dingen die je hebt opgeslagen.
Ik wil je graag uitleggen how to....

Gebruikte msn voor snel even me mail te bekijken. af en toe een gesprek/spelletje, video of chat. En foto's en dergelijke versturen.
Werkte altijd lekker snel en stabiel. Skype is een stuk trager, en je kan er een stuk minder mee. Ik vindt het niks. Het is niet af of incompleet.

Enige nadeel,ik had ervoor al een skype account,wil ik nu met m"n msn vrienden in contact gaan,moet ik me aanloggen met m'n live account,waarom niet met 1 account alles,want in m'n skype account staan de voormalige msn vrienden niet in

Als Microsoft nu eerst eens voor een browser zorgt die niet constant vastloopt of gewoon niet meer reageert dan zou he mij niet zoveel uitmaken, maar sinds de komst van IE10 moet ik steeds pagin`s herstarten of verversen aangezien het niet meer reageert, daarnaast werkt Sea Monkey niet meer sinds de komst van IE10. Ik probeerde via IE!) met Outlook te werken en IE10 bleef vastlopen, wat een tijdverspilling en wat waardeloos, eenmaal geopend in Chrome ging het wel goed. messenger gebruikte ik om snel berichten met vrienden uit te wisselen en om gemakkelijk mijn email te benaderen, maar ja nu werkt het niet meer en moet ik het op omslachtige manier doen, geen verbetering... integendeel behoorlijk ergerlijk........ mischien toch mijn hoofdemailadress maar naar Yahoo of Gmail?

nu is de lijst met messenger contacten leeg... in outlook.com zijn ze wel te zien maar niet meer in skype

Geef mij maar msn. skype kan er niet aan tippen

Mensen download aMSN. Dat werkt wel. Een nadeel: de facebookcontacten kunnen er niet bij. Check http://www.amsn-project.net/

ja, jongens ge hebt allemaal gelijk het moet maar eens stoppen
met van hun denkende absurte verniewingen om van op hun bureaustoel de tijd om te verdrijven om toch maar dat vet betaalde baantje te kunnen houden, alternative zijn altijd welkom.

vind het verschrikkelijk dat ik niet meer op messinger kan, ik vind die hele skype niks. en als je er voor moet betalen, dan wil ik die niet eens, en kan ik dus ook niet meer chatten!!

msn is eigenlijk nog steeds het makkelijkste en beste om berichten te versturen via de computer ... facebook is echt rotzooi en pingen tsjaa ... dat vind ik ook minder maar op msn komt ook bijna niemand meer ... de nieuwe generatie die vind pingen en facebook leuk , ik ben 29 en een beetje opgegroeid met msn ... vind het jammer om er nu afscheid van te moeten nemen.

heb ook skype moeten downloaden, weet iemand waar mijn mailtjes nu zijn gebleven? hoe kom ik daar?

heb geen eens een webcam gekkehuis !eigen bedrijf !half uur bezig geweest om via omwegen in onze mail te komen echt stelletje kantoorpikkies

ik vindt het niet leuk dat msn messenger niet meer gebruikt kan worden
ik vindt skype hellemaal niks aan had liever msn messenger gehouden
hoop dat het gauw weer terug komt (zal wel niet)

geef hier je comentaar leest microsofit ook mee ben zelf een beta tester van windowslive en ze gooien zoiets moois gewoon maar weg zonde

Ik denk dat het tijd word om over te schakelen naar Linux , ik heb het bij een vriend zien werken , méér heb ik echt niet nodig hoor !

ik vind skype ook niks ik vind msn ook veel fijner

ik vind het maar een kut programma Skype + je kan geen foto's meer verzenden of bestanden verzenden naar elkaar. en vroeger al Skype gehad om te bellen , maar dit zal de toekomst worden , iedereen zal Skype moeten hebben en dan ga je mogen betalen om te chatten. Nee msn was 100 keer beter zoals het altijd eigenlijk is de oude zaken zijn nog altijd de beste .

Ik vind het maar stom en het is ook zo'n gedoe

je kan bijna alles doen wat met msn ook kon, behalve je mail checken. in skype krijg je geen mail notificaties

Ik heb alles overgezet nar Skype.
Ik begrijp het geklaag niet het werkt prima je kunt er alles mee doen wat met MSN ook kon. Plus je kunt er Skype contacten en Facebook contacten aan toevoegen als je dit wilt. Ik zou zeggen probeer het eerst voor dat je gaat klagen.

Juist door al die zogenaamde koppelingen met bijvoorbeeld een Facebook, dat op zich al rotzooi is, is het een rommeltje geworden

ook ik heb al zeker een week storing met natuurlijk weer microsoft rommel. oulook ipv Hotmail.
waarom gewoon de boel niet goed laten wat goed was en niet altijd weer een nieuwe stempel drukken die toch maar amper goed kunnen werken zoals we gewend zijn van microsoft.

Ik vind het helemaal niet leuk dat alles is veranderd!
Wil gewoon alles van Hotmail en Messenger terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!D
Draai het aub terug!!!! Alles ziet er veel leuker en mooier en handiger uit dan al die shit nu!!!

Yep, het moderne corporatisme wil jou en zoveel mogelijk anderen graag laten wennen aan hun progressieve mentaliteit. Gratis is immers niet te stuiten...

volkomen gelijk
Een ramp !!!!!!!!!!!!!!!

jij wilt je MSN Live MEssenger terug?? dat kan alles is te kraken en te omzeilen. ik haat SKYPE. heb het altijd gehaat en zal het nu nog doen. Ik gebruik ook liever msn live messenger.. lekker vertrouwd en gemakkelijk maar ook de heerlijke msn tune als je een bericht krijgt. skype daar tegen is meer om te bellen en te cammen. doe mij maar live messenger ! kijk maar eens hier --->> http://img5.fotos-hochlad... <<--- bij mij doet live messenger het gewoon.. wil jij ook je msn terug?! mail maar: TRANCEBOXFM_MET_DJ_BRANCO @ HOTMAIL .COM (er zitten spaties tussen de e-mail adres uit de reden dat het anders in sterretjes wordt getoond.. heb je windows 8 geef ik je geen garantie dat het omzeilen lukt. bij windows 7 wel.

ik vond skype vroeger al een kunt u tennissen prog. en het is nog steeds niks! je kunt nog niks versturen, en naar je hotmail account werkt ook niet!

microsoft doet maar,en houd geen rekening met de klanten,ik vind Skype helemaal niks,waarom msn wegdoen ,terwijl het heel goed is.

rommel

Ik skype al een hele tijd,enkel een intigratie van je e-mail(outlook)zou alles goed maken

Ik vind dit te ver gaan. De macht van Microsoft wordt steeds groter.

Even een aanvulling, zet alles over van msn naar skype en gebruik deze
webbased messenger: https://imo.im/ , dan gebruik je lekker wel de
contacten maar heb je geen last van dat etterige gedoe om je telefoontikken
aan te smeren. Pak die kl**tzakken waar je pakken kan!

ERRUG slimme reactie...NOT.!!! ga lekker je inlognaam en password op een non msn/skyope account invoeren... pffff!
buiten dat, als messenger netwerk binnenkort plat gaat heb je aan dit soort omweggen sowieso nix...

Ik ga die teringzooi van Skype nooit gebruiken, wat een zooitje commerciële rotzooi is dat!

Geen MSN meer ??? waarom dat niet het werkt prettig en we zijn er aan gewenst , dat er veel anderen zijn maakt toch niets uit alleen wat concurentie, maar verplicht worden naar Skype over te stappen daar pas ik voor , dan maar naar Amsn

ik vond msn altijd wel makkelijk

Als Linuxgebruiker vind ik het wel prettig, dat je nu via Skype ook met je MSN-contacten kunt chatten met beeld en geluid.

Lijkt mij erop dat Microsoft meer structureel dan incidenteel zijn vernieuwingen lanceert terwijl de ontwikkeling eigenlijk nog in half gebakken stadium verkeert. Van de gebruikers word vervolgens blijkbaar verwacht dat ze van ellende de kritiek en suggesties leveren die Microsoft zelf niet had kunnen bedenken...

Dat is Microsoft eigen
Alle besturingssystemen worden halfbakken afgeleverd

negatief ik vindt het maar niets .

Amsn ? t leven gaat verder...

aMSN hoort thuis in het rijtje Pidgin, Miranda IM, Trillian, Adium (Mac) etc.
Waarschijnlijk kunnen die straks ook het MSN-signaal niet meer verwerken.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griek_nland