Opera 57 heeft gepersonaliseerd nieuws en Netflix suggesties

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 57 is gisteren verschenen. In deze uitgave zitten vooral kleine verbeteringen. Met name de Snelkiezer (nieuw tabblad-pagina) is aangepakt.

De Snelkiezer toont altijd al Nieuws, maar nu is dat via machine leren (AI) nog meer toegespitst op je persoonlijke interesses. Ook kun je hier aanbevelingen voor Netflix-series krijgen en als je een Netflix-account hebt dan kunnen series waar je op klikt gelijk klaargezet worden op Netflix, zodat je ze sneller kunt afspelen.

Wat Opera met de verzamelde gegevens en persoonlijke voorkeuren doet, is onduidelijk. Of de gegevens voor reclamedoeleinden verzameld worden of dat je privacy gewaarborgd is, hebben we niet kunnen achterhalen. Op de Snelkiezer-pagina zitten rechtsboven echter schuifjes waar je (onder Uiterlijk) Toon nieuws en Toon suggesties Snelkiezer (websites) kunt uitzetten als je deze functionaliteit niet hoeft.

Verder is de Instellingen-pagina van Opera opnieuw vormgegeven en kun je vastgepinde tabbladen nu in één keer sluiten (zonder ze eerst te hoeven 'ontpinnen').

Ten slotte is Opera 57 gebaseerd op Chromium 70, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn ook in Opera zijn verholpen. En veel fouten worden ook gerepareerd in deze uitgave.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

maar hoe zet je nu de snelkiezer standaard uit? want dat lukt opeens niet meer :(

Opera Stable 57.0.3098.102

Wel vreemd dat je niet kan achterhalen wat Opera met je gegevens doet. Wat dat betreft is Google duidelijker Wel een hele mooie browser natuurlijk.

Ik heb het altijd een interessante browser gevonden, ook toen het nog niet dezelfde constructie had als chromium en nogal wat bugs vertoonde. Maar sinds Opera wel diezelfde basis heeft, werkt hij prima en snel. De instellingen zijn overzichtelijk te bereiken, er is een ruim aanbod beschikbaar aan plug-ins en je kan bovendien de browser leuk personaliseren.

Met FF een gedeelde eerste plaats. Niet echt de snelste browser maar verdammt gut! Nu nog Opera Mail insluiten!!! en het feest is wat mij betreft compleet.

Helemaal mee eens! Ik vind dat browser Opera momenteel de eerste plaats verdient onder de browsers. Razendsnel geworden en met die persoonlijke sites die je in die vele diagrammen kunt plaatsen. Geweldig goed! Ik vreesde aanvankelijk voor een slechte deal, toen Opera overging van Noorwegen naar de Chinezen, maar ze weten er enorm raad mee. Extreem goed!

Super browser! Mooi en strak.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-rus_and