Opera 55 heeft vernieuwde instellingen en fixt lekken

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 55 is gisteren verschenen. In deze uitgave is het Instellingenmenu aangepast en opgedeeld in vier secties: Basis en - onder Geavanceerd - Privacy & beveiliging, Functies en Browser. En je kunt natuurlijk altijd het zoekvenster rechtsboven in de Instellingen gebruiken om onderdelen te vinden.

Verder kun je in Opera 55 nu alle beveiligingsinstellingen van een website bekijken en wijzigen door op het slotje (of wereldbolletje) voor het adres te klikken. Op een plek kun je zo alle toestemmingen van een site beheren.

Ook kun je in Opera 55 makkelijker extensies uit de Chrome Web Store installeren en wordt de Bladwijzerwerkbalk standaard getoond (dit kun je uitschakelen onder Instellingen | Basis | Uiterlijk - Toon bladwijzerbalk uitzetten).

Ten slotte is Opera 55 gebaseerd op Chromium 68, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn ook in Opera zijn verholpen. En heel veel fouten zijn opgelost in deze uitgave.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

waar kan ik de flashplayer aanzetten on opera 55?

Knap van Google dat ze een browser maken die zo goed is dat Chinezen er graag op voortborduren.

Na meer dan 20 jaar is Opera nog steeds mijn favoriete browser die steeds beter wordt.
Al vreesde ik er wat voor toen de Chinezen het gingen overnemen, maar dat was dus onterecht tot hiertoe.

Ik denk dat mensen straks alleen nog maar Opera willen, met Pale Moon als alternatief. Want vergis je niet, dat is een browser die zo langzamerhand bezig is de 'markt te veroveren'. En zeker niet onterecht.

Voor mij blijft Opera absoluut en ontegenzeggelijk favoriet nummer 1! Een geweldige browser dat een enorme doorontwikkeling heeft gemaakt, onder handen van de Chinezen. De concurrentie zit niet stil, maar zal flink bij moeten pezen om Opera het hoofd te bieden.

Niets tegen in te brengen. Eminente browser die idd beter en beter wordt. Niet in de laatste plaats vanwege z'n snelheid. M'n petje af voor de Chinezen.

Nadat de Chinezen de browser hebben overgenomen is het alleen maar beter geworden.
Hier kan geen enkele browser meer aan tippen, want die hebben geen van allen gratis VPN en ingebouwde AdBlocker noch zulke mooie privacyinstellingen. Jammer voor de favoriet van GS.

Helemaal mee eens. Voel me desalniettemin verplicht nog even op Pale Moon te wijzen. Dit is een browser die wat mij betreft alle andere overstijgt en in rangorde een plaats verdient naast en anders direct onder Opera. Echt het proberen waard.

Brave browser heeft ook een "TOR" instelling ,ook een ad blocker ,is alleen iets minder snel.

Blijft een rots in de branding die Opera.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk