Opera 54 heeft nieuws in snelkiezer en herstelmenu

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 54 is gisteren uitgebracht. In deze uitgave is het mogelijk om aan de snelkiezer (startpagina) nieuwsartikelen toe te voegen. Die nieuwsberichten vind je dan onder je favoriete websites. Je kunt categorieën kiezen en aangeven of je gepersonaliseerd nieuws wilt (Opera belooft dat gebruikersgegevens geanonimiseerd worden). Als je geen nieuws ziet kun je rechtsboven op de snelkiezerpagina even op de schakelaars klikken en Toon nieuws activeren.

Verder heeft Opera 54 nu een Bijwerken & Herstellen menu, waar je kunt kijken of er updates voor de browser zijn en waar je Opera kunt herstellen, ofwel terugzetten naar de standaardinstellingen. Dat laatste kan handig zijn als je problemen ondervindt.

Ten slotte is Opera 54 gebaseerd op Chromium 67, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn ook in Opera zijn verholpen. En heel veel fouten zijn opgelost in deze uitgave.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

Opera is voor mij browser nummer 1! Geweldig, zoals die browser, vind ik, enorm door is ontwikkeld en het einde is nog niet in zicht. De deal met China is, zo terugkijkend, een top deal geweest qua die ontwikkeling. De unieke Opera kenmerken zijn gelukkig gebleven.

In het begin vonden mensen deze browser maar moeilijk te duiden. Firefox, Chrome en Safari waren DE top browsers van jaren geleden. Firefox, met name, is dat nog steeds en maakt ook sprongen, dus de concurrentie voor Opera is groot. Dat is alleen maar goed.

Ik vind het bijzondere van opera, dat je je favoriete sites in die diagrammen onder kunt brengen. Ideaal! Klik... open! De VPN optie gebruik ik niet voor thuis. Dat scheelt weer snelheid. Maar is een slimme toevoeging, zeker voor mobiel. Thuis heb ik het niet nodig.

Helemaal mee eens. Ik woon in het buitenland en dan is VPN soms handig om TV te kijken of een Engels als voertaal te krijgen op bv. IMDB.

Ik heb gekozen voor Opera vanwege de ingebouwde VPN (het is een proxy eigenlijk) en de ingebouwde AdBlocker die alle ads tegen houdt.
Daar kan FF nog lang niet tegen op. FF gebruik ik alleen voor officiële contacten waar je wel met je echte IP-adres moet werken.
Zoals contacten met de overheid en bij het internetbankieren. Voor de rest van de dataminers geldt: geen ads en geen profilering.

Heb in de startpagina snelkiezer van favo's ( rechts ) geen mogelijkheid om de scrollen naar beneden , wat is hier aan te doen ? Heb al van alles geprobeerd en opnieuw geinstalleerd maar niets wil helpen .. Ik vind het ook waardeloos dat om de paar dagen het programma steeds ge-update moet worden .. dat is toch niet normaal meer ?

FF en Opera, lastig om tussen die 2 te kiezen. Voorlopig maar voor beide. Alleen jammer dat Opera sinds 2016 niets meer aan z'n mailprogramma doet. Is nl. naar mijn wel zeer bescheiden mening een v/d beste email clients.

Dat heb ik ook lang gehad. Zit nu te switchen tussen Opera en Vivaldi.
Het snelmenu van Opera mag wel mooiere tiles hebben.

Gebruik anders ook beide ;-) Ik geef toe, is niet zo heel erg handig, maar toch. By the way, Vivaldi is ook een aanstormend talent. Toch houd ik het nog maar even bij FF en vooral bij Opera en Opera Mail.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwi_serland