Opera 49 verbetert momentopname en Opera-menu

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 49 is vandaag verschenen. In deze uitgave is de snapshot tool om 'momentopnames' (schermopnamen) te maken uitgebreid met bewerkingsmogelijkheden. Verder zijn de VR Player (virtual reality player - als je een HTC Vive of Occulus Rift hebt), valutaconversie, privévensters en easy setup (na installatie) verbeterd. Ook kun je nu extensies herschikken in de menubalk en is het Opera-menu aangepast.

Ten slotte is Opera 49 gebaseerd op Chromium 62, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn ook in Opera zijn verholpen. En heel veel fouten zijn opgelost in deze uitgave.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Vindt het allen jammer dat in Opera de geschiedenis niet makkelijk kan verwijderen moet een voor een.
Browser geschiedenis dat gaat wel makkelijk, allen moet je elke keer weer bij websites inloggen.

wis brouwsergegevens

Blijft onovertroffen deze browser. Ook qua snelheid. Kan niets en niemand tegenop. Blijft voorlopig mijn browser, hoewel ik moet ik eerlijk zeggen, erg nieuwsgierig ben naar 14/11.

Ik gebruik Opera ook. Toch blijkt Firefox bij een steekproefje nog net ietsje sneller te zijn, gemeten met PassMark AppTimer V1.0 build 1010

Bij mij is Opera echt een stukkie sneller. Zie uit naar 14/11. Ben echt heel benieuwd, ook al omdat FF Developer Edition die ik soms gebruik dezelfde traagheid heeft als FF 56.

Dank, maar de officiële release notes zijn net vrijgegeven:
http://blogs.opera.com/de...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duits_and