Opera 44 verbruikt veel minder energie voor tabbladen op de achtergrond

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 44 is net verschenen. Deze uitgave is zeer interessant voor mensen die de nieuwe MacBook Pro met touchbar hebben, want Opera maakt daar nu gebruik van. Voor ons gewone stervelingen is Opera 44 niet zo'n bijzondere uitgave. De browser is gebaseerd op Chromium 57 en heeft het dus alle stabiliteits- en beveiligingsupdates die de Chrome-browser de afgelopen tijd heeft ontvangen ook meegekregen.

Vanuit Chromium krijgt Opera wel ondersteuning voor CSS Grid Layout voor responsive design van websites (zodat ze op elk schermformaat goed schalen) en WebAssembly, waarmee web apps en games (speel) zonder plugin kunnen functioneren. Ook verbruiken tabbladen op de achtergrond nu veel minder energie, net als in Chrome 57.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

Opera is voor mij ´´the leading browser´´ geworden. Het effect van de deal met de Chinezen is goed merkbaar want de Noren konden, helaas, niet zulke enorm grote kwaliteitssprongen voorruit maken, ofschoon ze een prachtige basis hebben gelegd. Je kunt ook zeggen; als de Chinezen, blijkbaar, Opera zo enorm weten te verbeteren, dan is het alleen maar omdat ze op de schouders van Noorse reuzen zijn gaan staan. Van daaruit kunnen ze goed doorpakken.

Opera floreert nu door de ingebouwde onbeperkte VPN en de AdBlocker. De laatste wordt ook nog eens door vrijwel geen enkele website gezien. Het is ook weer mijn browser geworden.
De Chinezen zijn eerder de reuzen lijkt mij. Tijdens de Noorse periode was Opera aan het uitsterven.

Niet op mijn apparaten! ;-)

De prachtige basis van de huidige Opera komt van de Chromium-code ;-)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uitsland