Opera 42 heeft ingebouwde wisselkoers calculator, betere nieuwslezer en start sneller op

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 42 is vandaag verschenen. In deze volgens Opera speciale uitgave is een wisselkoers calculator ingebouwd: selecteer een bedrag in een buitenlandse valuta op een website en Opera geeft meteen de wisselkoers in euro's aan. De wisselkoers wordt bepaald aan de hand van dagelijkse informatie van de ECB. Heel handig.


Wisselkoers van euro en dollar (het klopt!)

Verder start Opera 42 nog iets sneller op en is het Persoonlijk nieuws (derde item in de zijbalk van de Snelkiezer) iets aangepast en is het makkelijker om sites die rss-feeds hebben toe te voegen.

Ten slotte is Opera 42 gebaseerd op Chromium 55 en heeft het dus alle stabiliteits- en beveiligingsupdates die de Chrome-browser de afgelopen tijd heeft ontvangen ook meegekregen.

Opera is te downloaden voor Window, Mac OS X en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

Kan soms handig zijn zo'n wisselkoers calculator, moest het nu ook eens werken.
Wat ik ook probeer, ik blijf gewoon het standaard menu behouden, Zoeken | Kopiëren.
Het vinkje bij 'Converteer bij tekst selecteren valuta in' is aangevinkt, maar er gebeurt niets.
Ach, geen ramp, dit is gewoon een functie die ik toch haast nooit zal gebruiken.

Mee eens! Merkwaardige optie, dat van die wisselkoers calculator? Maar de opstartsnelheid is enorm verbeterd. Opera start nu echt razendsnel en is, mijns inziens, thans net zo snel als Firefox met opstarten en afhandelen. Dus de optie ´´Opera turbo´´ kan er nu echt wel uit. Is overbodig geworden. Ik vind dat Opera er, ook al is het nu in andere ontwikkelingshanden, het afgelopen jaar tot nu toe enorm op vooruit is gegaan. Mijn aanvankelijke scepsis is vervlogen.

Realtime wisselkoerscalculator. Heel handig? Voor een bedrijf of een valutahandelaar misschien. Maar wat moet ik er mee.

Dus ze mogen alleen opties inbouwen die voor jou en/of iedereen handig zijn? Dit lijkt me best handig als je wel eens in buitenlandse webshops kijkt, bijvoorbeeld. Maar gelukkig staat nergens dat je verplicht bent het te gebruiken...

Ze mogen van mij inbouwen wat ze willen! Het eet geen brood, want gratis. Iedereen preekt hier in feite voor eigen parochie. Waar de een geen behoefte aan heeft, kan de ander er weer alles in zien. Ik zit nooit op buitenlandse webshops, maar voor mensen die dat wel doen? Mooie oplossing! Verder zit Opera stevig in de lift, als browser. Thans uitgerijpt tot een machtig mooie browser.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ho_garije