Ons Gratis Software Elftal van 2013

Wij stellen ons gratis software elftal van 2013 aan je voor. Met al onze favoriete software-spelers van het afgelopen jaar. Dit team van freeware- en open source-software kunnen wij je van harte aanbevelen. Natuurlijk zijn er nog tientallen andere geweldige gratis programma's en is ons oordeel subjectief. We horen dan ook graag jouw mening!

Gratis Software elftal 2013 in 3-4-3 opstelling:

 
AdwCleaner
 
 

TeamViewer
 

WinPatrol
 

PrivaZer

 

Ubuntu

 

HandBrake

 

LibreOffice

 

Thunderbird

 

VLC media player

Firefox

GIMP
1. AdwCleaner - Een zeer grondige opruimer van onnodige browser-werkbalken, -hijacks en andere adware. Dit jaar opgenomen in onze collectie op GratisSoftware.nl en gelijk al heel populair.
2. TeamViewer - Als je de pc expert in familie en vriendenkring bent dan blijft dit een onmisbaar hulpmiddel om op afstand hulp te bieden. Bovendien beschikbaar op bijna elk platform. Hulde daarvoor.
3. WinPatrol - Scotty de Windows waakhond is al jaren een van onze favorieten: blaft bij onraad en zorgt voor een extra verdedigingslinie op je pc. WinPatrol wordt ook nog altijd verder ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe functies.
4. PrivaZer - CCleaner blijft natuurlijk een topper, maar ook nieuwkomer PrivaZer beviel ons erg goed dit jaar, met zijn vele mogelijkheden en secure schoonmaak-methoden.
5. Ubuntu - Het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen en breidt in 2014 uit naar tablet en smartphone. Probeer Ubuntu eens uit als dualboot op je pc naast Windows.
6. Handbrake - Om dvd's te rippen en films te converteren naar andere formaten is Handbrake het beste programma. Ideaal om video's om te zetten voor gebruik op iPad en Android tablet.
7. LibreOffice - Al enkele jaren het beste gratis kantoorpakket. LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan en is en blijft gratis.
8. Thunderbird - Nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden (zoals agenda Lightning).
9. VLC media player - De veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface die voor Windows, Mac, Linux én Android en iOS beschikbaar is.
10. Firefox - Misschien niet meer de snelste browser, maar wel met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst. Producent Mozilla is een transparante stichting die geen surfgegevens voor marketingdoeleinden zal gebruiken zoals Google (Chrome), Microsoft (IE) en Apple (Safari).
11. GIMP - Al jaren het uitgebreidste gratis fotobewerkingsprogramma. En sinds 2012 heeft GIMP eindelijk een interface met één venster in plaats van meerdere losse vensters.

Dit is onze basiself. Als reserve hadden we wel twintig kunnen noemen, maar hier drie invallers:
12. FileZilla - FTP-programma dat essentieel is voor elke websitebeheerder.
13. VirtualBox - Voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten of Windows 8 previews is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. IrfanView- De lichtste en veelzijdigste fotobeheerder. Voor het bekijken en bewerken van foto's al tien jaar onze favoriet.

Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

PDF-XChange Viewer
Classic Media Plaeyer + Media Codecs
AdwCleaner
PrivaZer
LibreOffice (alleen Writer)
Mozilla Thunderbird op de Windows 8 PC, Windows Live Mail (2009) doet na een tijd niets meer en Windows Live Essentials moet ik niet hebben.
Mozilla Firefox.
Glary Utilities 3.9.2
CDBurnerXp
DVDmaker
Avast
Die programma's gebruik ik.

Ubuntu; BLIJF ER AF, de belasting op de Graphic-card Processor Unit (ATI Radeon 4350 met passieve cooler)is zodanig groot dat die uitvalt. Om dat programma te verwijderen en de HD terug te formateren dient dat te gebeuren in een andere PC.

Waar is CC cleaner ? :-(

PDF-XChange Viewer is heel licht!

PDF-XChange Viewer in plaats van Adobe. PDF-XChange heeft naast een installer ook een portable versie en heeft ocr.

Natuurlijk KeePass voor al je wachtwoorden (óók portable).

Ik had Ubuntu liever als coach gezien en windows op de reservebank

Nuance PDF reader als vervanger voor het logge adobe.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ivoorku_t