Volgens de ABN Amro wordt internetbankieren via Windows 11 nog niet ondersteund?

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
10
Toelichting op vraag: 

iemand zij laatst dat internet bankieren op windows 11 noch niet ondersteund word, het antwoord van die persoon kan ik helaas niet meer terug vinden op deze site, via abn amro word het noch niet ondersteund, want ik had ze van de week zelf gebeld, omdat ik bankier via abn amro, maar ze konden geen reden geven waarom het noch niet ondersteund word, ik heb windows 11 al een paar maanden op mijn pc gehad, ik ben de gelukkige bezitter dat op mijn pc windows 11 geinstalleerd kan worden, en ik heb tot noch toe geen storing gehad met internetbankieren op windows 11, nu is mij vraag? zijn er toevallig mensen die er een beetje verstand van hebben, Waarom internet bankieren volgens bepaalde banken noch niet ondersteund word? Ik heb zelf mijn twijfels daarover, Omdat volgens Microsoft Windows 11 noch veiliger is dan 10. Groetjes: pop.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

ik heb de vraagsteler gevonden op deze site, namelijk dhr of mw robin die begon over dat windows 11 noch niet werd ondersteund, terwijl dhr of mw l.koek zij dat dat niet kan omdat je met een browser internet, ik ben maar een leek in dit opzicht, dus misschien zijn er mensen die er een betrouwbaar antwoord of er misschien meer over kunnen vertellen, alhoewel ik geen twijfel heb over de antwoorden van robin en l.koek. net wat ik zij ik ben maar een amateur op dit gebied. Groetjes aan iedereen op deze goede site.

Hallo Pop ,

Zie deze link , besturingssysteem Windows 11 staat er niet bij .

https://www.abnamro.nl/nl...

Dezelfde vraag stond op security.nl , (ik neem aan van jou,) maar of op deze sites een een bevredigend antwoord , komt betwijfel ik.
De systeemeisen volgens ABN AMRO zijn: Windows 8.1 en 10 en Apple Macintosh versie 10.15 en hoger en de laatste versie van de webbrowsers.
Er is een contact nummer (0900 9216) en die mensen zouden je moeten doorverwijzen naar hun eigen Ict afdeling en wat meer uitleg moeten geven waarom Windows 11 nog niet in hun lijst voorkomt en wanneer dat wel wat gebeuren.

afbeelding van Postbus

Het lijkt mij onzin, dat Windows 11 niet veilig genoeg zou zijn, als er een goede virusscanner is geïnstalleerd. Linux wordt bij ABN AMRO ook niet genoemd en is veiliger dan Windows 10 of 11. ABN AMRO behoudt zich het recht voor om te allen tijde zich overal onder uit te kunnen draaien om oplichtingsclaims te kunnen afwijzen. Werk gewoon zo veilig mogelijk, zodat er niets te verwijten valt.

Bedankt allemaal voor het meedenken, ik heb op dit moment toch maar weer Windows 11 erop zitten omdat ik al maanden met dit besturing systeem probleemloos internet bankier. en ja ik heb ook op security.nl deze vraag gesteld maar daar krijg ik hele vage antwoorden tot nu toe waar ik niets aan heb, en niet om te slijmen maar deze site geeft voor een amateur zo als ik betere antwoorden, Die begrijpelijk zijn, Groetjes:pop.

Natuurlijk ondersteund Windows 11 dit, alles hangt van je browser af dat je deze goed geconfigureerd hebt. Het heeft zuiver met de beveiliging te maken en niets anders.
Zorg ook voor een goede virusscanner en houd alles up to date ook Windows 11.
Succes

Bedankt Jos dit klopt helemaal, ik was eerlijk gezegd een beetje bang geworden, maar ik heb vanmiddag een kundige meneer van de Abn Amro aan de telefoon gehad, en die zij ook dat ik al lang met internet bankieren een wwarschuwing had moeten hebben als het niet ondersteund werd, Nu internet ik al maanden op windows 11, maar noch nooit een waarschuwing gehad. IK heb op dit moment Microsoft Defender er weer op, na in het verleden diverse betaalde en gratis scanners er op mijn pc gehad, maar ik kom toch steeds weer terug op Defender. Die is volgens mij toch ook goed, alleen met internet bankieren weet ik niet of hij wel betrouwbaar is, Misschien dat iemand daar evt noch antwoord kan geven? Groetjes:pop

HitmanPro.Alert geeft o.a. extra bescherming tegen banking trojans en geeft zeker waarschuwingen bij browser manipulaties.

https://www.gratissoftwar...

Bedankt anoniem ga daar zeker naar kijken.

Microsoft Defender, een goed alternatief.
Deze scanner kun je gewoon gebruiken en is veilig.
Succes.

Bedankt Jos, ik heb op dit moment een betaalde virusscanner op mij pc namelijk mc afee internet security, dat word door av comperatives als beste scanner gezien, sorry voor de mensen die dat misschien niet leuk vinden op deze site waar alles gratis is maar ik wil met internetbankieren wel een goed gevoel hebben, en ondanks dat Defender een goede scanner is heb ik met internet bankieren toch een beter gevoel bij mc afee, sorry nogmaals, voor de rest een goede site waar ik elke dag wel op te vinden ben. Groetjes aan iedereen: pop.

McAfee is een zeer goede scanner en betrouwbaar.
Ik gebruik zelf ook al jaren McAfee Total Protection.
Goed bezig.
Succes.

Bedankt Jos voor de leuke reaktie, pop.

Reageer