Aomei Backup gratis versie werkt niet?

Vragensteller: 
Jos
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb deze gratis versie op 2 pc en 1 laptop geinstalleerd.
Ik kan een prima systen backup maken maar restore Ho maar!
Wat doe ik fout ??

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van WriTer

Dat probleem heb ik ook gehad, back-ups deed hij perfect, maar bij het terugzetten gaf hij een foutmelding dat dit niet mogelijk was en ik contact moest opnemen met AOMEI.
Met een bootCD lukte het wel, dat wil zeggen, na afloop had dit waardeloze programma bijna al mijn partities vernield en kon ik zelf Windows 10 niet meer herinstalleren.

Na veel proberen is het mij toch gelukt om Windows 10 helemaal opnieuw te installeren en heeft het me weken gekost om alles terug in te stellen en mijn programma's te installeren zoals ik het voordien had.
Deze Chinese rommel heb ik direct van al mijn computers verwijderd en ben overgestapt naar Macrium Reflect.

Dus opgepast!, als het op de een of andere manier toch moest lukken om een restore uit te voeren, de kans is dat je alles kwijt bent en je Windows niet meer kunt installeren!

I stand with Ukraine!

Dat zeg ik , Macrium,
Alhoewel aomei bij geen problemen gaf.

Jaap

Dag Jos,ik heb hierover al eens een bericht gepost bij andere reacties over dit programma. (Kijk in de softwarelijst maar eens bij aomei). Mijn ervaring was toen: Heb dit programma al jaren in gebruik, regelmatig backup teruggezet. Tot de laatste keer, want tijdens een restore crashte de pc met de mededeling (screen of death) dat "door een recente wijziging in soft- of hardware er mogelijk een bestand is geïnstalleerd dat onjuist is ondertekend of beschadigd, of dat mogelijk schadelijke software van een onbekende bron is." Resultaat: pc rebootte daarna steeds in bios-mode, van daaruit kon ik met moeite Windows 10 opnieuw installeren, maar kreeg daarna weer hetzelfde sod. Uiteindelijk pc naar een bevriende ict-er gebracht. Conclusie: ik ben zeer huiverig geworden over dit programma. Misschien ten onrechte. Gebruik nu ook Macrium, twee weten er meer dan een.

De vraag is nu, is de backup corrupt of het programma niet goed bij terugzetten.

afbeelding van WriTer

Ik controleerde steeds mijn back-ups en het programma zei ook steeds dat het gelukt was, maar toch vernielde dat rotprogramma heel mijn Windows en was geen enkele andere back-up meer bruikbaar.

Vroeger goed maar nu totaal onbetrouwbaar, daarom overgestapt naar Macrium Reflect alhoewel dat dit programma wel een hogere leercurve heeft om te gebruiken.

I stand with Ukraine!

Reageer