Win11 voert om de paar minuten iets uit op de achtergrond

Vragensteller: 
Theo
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Bij mij draait ie prima, op 1 ding na: er wordt iets op de achtergrond uitgevoerd waardoor 1x in de paar minuten 'iets' doet. Heel even het zandloperrondje. Als ik youtube kijk bijvoorbeeld dan verschijnt op dat moment heel even de taakbalk en is ie weer weg. Het is te kort om met taakbeheer dat uit te zoeken.
Weet iemand wat dat kan zijn? Of hoe ik daar achter kan komen?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Postbus

Windows voert allerlei taken op de achtergrond uit, maar dat zou niet zo zichtbaar moeten zijn. Probeeer eens de programma's Process Explorer en Process Monitor, die via deze link te vinden zijn: https://www.gratissoftwar...

Met deze programma's is te achterhalen, welke processen actief zijn.

Dank, Postbus, voor je antwoord. Ik had inderdaad al taakbeheer geprobeerd. Ook op jouw aanraden o.a. Process Explorer e.d. Maar echt vinden kon ik het niet.
Ik had al wat processen uitgeschakeld en programma's verwijderd. Uiteindelijk viel mij bij taakbeheer op dat Smart Audo 2 (van Asus denk ik) bovenaan stond, zowel bij Processor als bij app-geschiedenis bovenaan stond. Deze verwijderd en voila... 't is opgelost. Wat dat programma steeds aan het doen was om de zoveel tijd weet ik niet.

afbeelding van Postbus

Bedankt voor de terugmelding. Fijn, dat het nu is opgelost.

Reageer