Microsoft Store installeert zomaar allerlei apps/programma's. Hoe voorkom ik dat?

Vragensteller: 
Aida
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Sinds vanmiddag installeert Microsoft store, allerlei apps en programma's op mijn laptop, zonder dat ik daarom vraag en / of toestemming geeft.
Tot nu toe zijn de volgende apps via Microsoft Store op mijn laptop geïnstalleerd : Phototastic Collage en Roblox, met de mededeling, dit onderdeel is net geïnstalleerd, probeer het uit.
Kan ik dit (zomaar) installeren door Microsoft Store van apps en programma's die ik helemaal niet wil, voorkomen / stoppen ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Kan het zijn dat de app Store Experience Host (van Microsoft), die via de achterdeur op 13-4-'21 is geïnstalleerd op mijn laptop (te vinden via Ccleaner) dit mogelijk maakt, het ongewild installeren van apps / programma's, door Microsoft Store.

De Experience Host is een officiëel onderdeel van Windows volgens deze link: https://nl.phhsnews.com/w...

Ik zou eens een malware scanner en virus scanner er op loslaten voor de zekerheid.

Het schijnt opgelost te zijn gezien het uitblijven van verdere reacties. Altijd fijn als er feedback komt, maar ja dat is in veel gevallen teveel gevraagd.

Beste Anoniem,
Dat is zeker waar (fijn als er feedback komt), ik heb het artikel gelezen via de door u gegeven link. Echter het artikel gaat over Windows Shell Experience Host en ik vond via Ccleaner de eerder geïnstalleerde app : Store Experience Host van Mircosoft. Verder dacht ik, ik wacht nog even een dinsdag af, waarop meestal updates binnen komen en bekijk of er dan nog meer ongevraagde apps geïnstalleerd worden. Verder heb ik uw advies om de virusscanner te laten draaien opgevolgd, daar kwam verder niks uit naar voren. Gelukkig. Bedankt voor uw reactie en het meedenken. Mochten er nog ongevraagde apps geïnstalleerd worden dan bericht ik dat.

Sorry, je hebt gelijk! Bedankt voor je reactie, ik hoop dat er geen ongevraagde apps meer worden geïnstalleerd.
Maar ik zou toch ook nog een malware scanner laten draaien voor de zekerheid. Zie: https://www.gratissoftwar...

Beste Anoniem,
Dat hoop ik ook, dat er geen ongewenste apps meer geïnstalleerd worden door Microsoft Store.
Uw advies om een extra anti Malware scan uit te voeren, heb ik overwogen. Maar helaas is mijn anti virus programma, niet compatibel met bijvoorbeeld Malwarebytes en andere anti malware programma's. Wel heb ik Adw Cleaner laten zoeken, die vond echter niks verontrustends. Het is en blijft een hele vreemde zaak, dat Microsoft Store ongevraagde en ongewenste apps, op je laptop kan installeren.

Reageer