Wat is er met gratissoftwaresite via Bing of DuckDuckGo?

Vragensteller: 
De Meyst Hugo
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

sinds 01 april krijg ik via de zoekmachines Bing & Duck Duck GO deze melding: 'niet beveiligd' in het zoekvenster en heel wat alternatieven aangeboden voor julle site. Maar jullie url wordt getoond als volgt: gratissoftwaresite.nl.urlabc.nl & ga ik via 'startpage' dan komt het normale scherm voor jullie site te voorschijn? Wat scheelt er via Bing of Duck Duck?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van redactie

Je geeft zelf het antwoord al. De url die je noemt is simpelweg niet die van ons. Onze domeinnaam/adres is gratissoftwaresite.nl

En onze url is wel beveiligd. Zoekmachines geven in het bovenste zoekresultaat niet altijd de website die je zoekt.

Als je gewoon gratissoftwaresite.nl of gratissoftware.nl (ook van ons en dan word je automatisch doorverwezen) intypt dan kom het altijd goed. Of maak een favoriet of bladwijzer van onze website in je web browser dan kun je daar gelijk op klikken en hoef je niet via een zoekmachine te gaan.

Update
Maar je wijst ons wel op een probleem: gratissoftwaresite.nl is uit de zoekresultaten van Bing en DuckDuckGo (dat gebruik maakt van Bing) verdwenen. We kunnen onszelf niet terugvinden met zoektermen als gratis software of gratis software site. Dat is wel heel vreemd. Microsoft heeft blijkbaar iets aan het zoekalgoritme gewijzigd of ons geblokkeerd (geen idee waarom) of het is een tijdelijke fout van Bing/Microsoft.

Bedankt voor het melden in elk geval!

hallo, dank voor jullie rs. Bladwijzer is ondertussen aangemaakt en ok. Maar dit was nu juist wel wat mij zo verbaasde. Plotseling waren jullie verdwenen uit de zoekresultaten en kreeg alternatieven te zien alsook die andere URL. Via 'startpage' stonden jullie wel nog als 'veilige website' aangeduid. Raar van Microsoft

afbeelding van redactie

Ja vreemd. Onze 'concurrent' gratissoftware.NU is ook verdwenen uit de resultaten bij Bing en DuckDuckGo. Geen idee wat er aan de hand is. Via Google en StartPage kun je ons wel gewoon vinden. Of een bookmark aanmaken of direct intypen inderdaad.

Nogmaals dank voor het melden.

https://www.bing.com/sear...

Jullie staan weer in de zoekreultaten van Bing.

afbeelding van redactie

Ja, we hadden het gezien. Dat is goed nieuws in elk geval. Dank voor het melden.

afbeelding van redactie

Hier nog een tip om een favoriet, bladwijzer of bookmark te maken van GratisSoftware.nl zodat je in het vervolg altijd direct naar onze site kan gaan:
https://www.gratissoftwar...

Of gewoon gratissoftwaresite.nl als je startpagina (homepage) instellen.

afbeelding van WriTer

Misschien wordt jullie site om de een of andere reden gezien als een warez site?
Software en gratis kan soms verdacht overkomen.

I stand with Ukraine!

Inderdaad, want Windows is niet gratis en voert hier toch de boventoon.

afbeelding van Léon

Ook Qwant toont van alles en nog wat, maar geen GratisSoftware.nl of .nu.

 

afbeelding van redactie

We hebben inmiddels bericht van Bing (Microsoft) gekregen en gratissoftware.nl wordt inderdaad geblokkeerd. Ze wilden niet zeggen waarom. Tsja. Nooit problemen mee gehad en niks veranderd de afgelopen jaren en nu opeens een blokkade.

Misschien is Microsoft niet blij met ons advies hoe je nog altijd gratis kunt upgraden naar Windows 10 (hoewel Microsoft dit zelf toestaat) vanaf Windows 7/8. Verder kunnen we niet veel bedenken.

Gelukkig kun je ons nog wel gewoon via Google/StartPage enzovoort vinden. Of een bookmark maken. Of direct gratissoftware.nl intypen. 

(Qwant maakt waarschijnlijk ook gebruik van Bing, net als DuckDuckGo. En gratissoftware.NU lijkt inderdaad ook geblokkeerd te worden door Bing. Nieuw beleid van Microsoft om websites die gratis software bespreken te censureren?).

Gratissoftwaresite censureerd ook .
Net goed dat jullie een koekje van eigen deeg krijgen .

afbeelding van redactie

Klopt. Aantoonbaar onjuiste bijdragen (nepnieuws) worden verwijderd.

afbeelding van Léon

Waar zijn wij inmiddels beland?
Microsoft blokkeert accounts zonder uitleg en nu dus ook al bonafide websites.
En wij zitten met zijn allen op Windows 10, waar je nog niet zo gemakkelijk vanaf komt.
“Gratis Word, Excel en Powerpoint (Office) gebruiken”. Hebben zij wellicht daar ook iets tegen? Want Microsoft 365, dat moet je hebben!

afbeelding van redactie

Ja, daar dachten we ook aan, maar het is gewoon legaal wat wij vertellen. Hoe je Microsoft Office Online kunt gebruiken en de apps voor Android/iOS waar veel functionaliteit gratis is. Als we meer te weten komen dan laten we het weten.

afbeelding van WriTer

Tja, gratis is iets dat Microsoft blijkbaar niet graag hoort, maar als je al geen legale software meer mag bespreken of hoe je er gratis op een legale manier aan kunt komen dan begint het toch erg ver te gaan.

Daaraan zie je weeral het gevaar als bepaalde bedrijven teveel macht krijgen en gaan beslissen wat er mag en wat niet, voornamelijk als het niet in hun winkel past.
Ik vind dat Micro$oft toch eens het fatsoen zou mogen hebben door te zeggen wat jullie fout zouden doen.

I stand with Ukraine!

Zie de verklaring hier: https://www.msn.com/nl-nl...

Bill Gates (Microsoft) – 144,6 miljard dollar, moet nog een inhaalrace lopen met Jeff Bezos (Amazon) – 196,6 miljard dollar.

afbeelding van WriTer

Ja, interessant om eens te lezen.

Maar het moet gezegd worden, ondanks alles doet Bill Gates met zijn miljarden nog veel aan goede werken met zijn Bill & Melinda Gates Foundation, nu zeker met zijn bijdrage tegen het coronavirus.
https://www.gatesfoundati...

Voor zover ik weet blijft alles van de 196,6 miljard dollar van Jeff Bezos in eigen zakken.

I stand with Ukraine!

afbeelding van Léon

Ook chip.de biedt overzichten van gratis Microsoft alternatieven. Het verschil is wel dat zij ook een shop hebben met betaalde Microsoft producten.
U weet wat u te doen staat, redactie. ☺

 

Kijk eens in de winkel ;)
https://www.gratissoftwar...

afbeelding van Léon

Echt nog nooit gezien deze winkel.

Bedankt!

Dat geeft al aan hoe actief die "winkel" gepromoot wordt.
Je moet het ook zien als service en de links gaan ook naar Bol.com en niet naar Microsoft.

Er is maar één goede zoekmachine en dat is Google.nl,dat blijkt nu maar weer eens.

De belangen van Microsoft zijn allang bekent:
https://tweakers.net/nieu...

en die worden door Microsoft fanboys verdedigd:
https://tweakers.net/nieu...
alsof dat normaal gedrag is.

en de overheid?
https://www.security.nl/p...

De winkel is ook niet te zien via het menu bovenaan en gaat zo de mist in.

jullie reactie allemaal gelezen en alweer worden we dus gemanipuleerd door grote/machtige firma's. In overweging om van browser Edge te veranderen, meer op privacy gericht en kan dus kiezen voor 'Brave' maar soms zie ook links of rechts 'SlimJet browser' verschijnen. Heeft de redactie hier slechte ervaring mee want vind er bij jullie niks over terug? Ga je naar die site en wat zij over zichzelf vertellen en dan wil je die direct uitproberen (zeker door een beperkte gebruik geheugen > enkele Kb)

Reageer