Kaspersky Free niet van pc te krijgen. Wat te doen?

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik zit een beetje met een probleem, Ik had gisteren kaspersky free er even op maar je moest hem met een e mail adres activeren, En daar houd ik niet van, Ik wou hem met de kaspersky removal tool er af halen, Maar revo pro vond noch meer dan 100 register sleutels, Toen ik die eraf had gehaald deed mijn bedraad internet het niet meer, Heb toen vandaag helemaal een via media creation tool een schone windows installatie gedaan maar de register sleutels van kaspersky komen gewoon weer terug, Hoe kom ik van deze zeer agressieve virusscanner af? groet pop.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Leen Schouten
Delft

Bedankt voor het meedenken, maar krijg geen kaspersky te zien, Ik vermoed misschien een valse positives van revo pro? Want dat programma vertrouw ik ook niet meer. Ik heb ccleaner al gedraaid en glary, Maar die vinden geen sporen van Kaspersky

hallo Pop ,

Heeft u deze Remove tool gebruikt ? zie onder : how to remove a Kaspersky product using the kavremover tool .
Anders nog eens de Remove tool gebruiken .

https://support.kaspersky...

Bedankt allebei mocht niet baten, Had ik Kaspersky er maar nooit op gezet.

Als ik jouw was zou ik mij niet druk maken over een paar registersleutels, je pc wordt daar absoluut niet trager van.
Zie ook:
http://www.computeridee-t...

Bedankt voor het antwoord, Moet er maar vrede mee hebben, Helaas.

P.S. Heeft er iemand misschien ervaring met revo pro, Want als ik geforceerd deinstalleren intik bij revo pro dan krijg ik meer dan 100 register sleutels die ik kan verwijderen, Maar als ik dat doe dan heb ik geen internet meer, Dus hij haalt teveel sleutels weg vermoed ik.

Als veilig loze sleutels wil verwijderen gebruik dan CCleaner, goed en veilig.
Echter er blijven altijd wel registersleutels over, dit kan je beter zo laten.
Alternatief is handmatig opschonen, maar dan moet je wel 100% zeker zijn wat je doet.
Niet echt aan te raden.

Met Revo Pro moet je niet geforceerd de-installeren, maar alleen op de gebruikelijke wijze; je krijgt dan ook geen gezeur over registersleutels en dan gaat het wel goed.

Heb je wel een geheel schone installatie gedaan? Alle partities verwijderd, nieuwe partities gemaakt en geformatteerd?
Naar mijn mening is het onmogelijk dat bij een schone installatie de registersleutels niet verwijderd zijn. Het hele register wordt n.l. geheel nieuw geschreven.

Leek mij eerlijk gezegd ook onmogelijk maar toch vind revo pro meer dan 100 registersleutels, En ja ik heb met de media creation tool van microsoft een volledige schone installatie gedaan, Tot 2 keer toe, Maar mocht niet baten, maar net wat ik eerder zij, Ik vermoed dat revo pro veel valse meldingen geeft, Anders weet ik het ook niet. Maar bedankt voor het meedenken, Groet.

Als na een schone installatie Ccleaner en Glary Utilities niets vinden, maar Revo wel, dan zit daar het probleem. Ik zou me er verder dan ook niet druk om maken, want je kan er zeker van zijn dat Kaspersky niet meer op je computer staat. Ook niet in het register.

Bedankt voor het antwoord, Glary en ccleaner vinden inderdaad niets, revo zal het probleem wel zijn, Die komt er bij mij niet meer op.

Dat klopt wat u zegt, Bij revo zit inderdaad het probleem, Ik heb vandaag een testje gedaan bij mijn andere laptop, En kaspersky ingetikt bij geforceerd deinstalleren, Terwijl ik 100% zeker weet dat ik kaspersky niet op die laptop heb gehad, En krijg ook de zelfde ruim 180 register sleutels te zien, Dus wat mij betreft een grote valse melding van Revo Pro, Ik wil mensen op deze site dus ook waarschuwen download deze versie niet want is mijn inziens bij geforceerd deinstalleren niet betrouwbaar. Groetjes aan iedereen op deze site.

Theoard en anoniem bedankt voor de antwoorden, Ga ccleaner noch even gebruiken, En voor de zekerheid gebruik ik revo niet meer, Bedankt allebei nogmaals, Groet, pop.

@Pop ,

Open verkenner > klik op C schijf > typ rechtsbovenin Kaspersky Free > klik dan op het blauwe pijltje > gaat onderlinge mappen doorzoeken .
Wanneer er nog iets gevonden wordt van kaspersky Free ,rechtsklik kies verwijderen
Wordt er niks gevonden , dan is Kaspersky Free verwijderd
Hopelijk helpt dit .

@Mickey
Dit gaat over bestandsmappen. De vraag gaat over registersleutels.

een beetje raar dat je bij een schone instalatie nog resten van kaspersky erop het staan.
of het is geen totale schone instalatie geweest of je doet het fout , want als je windows via een usb opstart en alle patitie wist is het onmogelijk dat er nog resten van kaspersky terug komen .

daarom hier een paar linkjes waar je kan nazien hoe je een schone instalatie doet

https://support.microsoft...

en

https://answers.microsoft...

Ik heb via media creation tool van windows alles laten verwyderen, Want ik moest alles opnieuw instellen, o.a het wachtwoord om je pc in te komen, Maar het is gewoon volgens mij een valse melding van revo pro.

Probeer Eusing Free Registry Cleaner eens. Graaft dieper van bijvoorbeeld CCleaner

Bedankt, Had ik ook al gedaan, Maar ik heb nu een Microsoft download pagina gevonden, Waar je zonder dvd of usb stick, Echt schoon kan installeren, Namelijk:https://www.microsoft.com... omdat ik helaas geen dvd plaatje heb of usb stick, ik ben nu wel kwa windows versie beland bij versie 1607, Maar dat vind ik niet erg, Ga gewoon noch een paar uur Windows updates downloaden, Revo pro vind noch steeds register sleutels als ik kaspersky intik, Maar die hebben volgens mij niets met kaspersky te maken, Omdat bij de meer dan 100 register sleutels nergens kaspersky vermeld word. Dus daar kom ik maar niet aan, Waarschijnlijk toch een bug in het programma of valse meldingen. Wat mij betreft kan deze vraag dan ook gesloten worden, Bedankt iedereen voor het meedenken, Groet:pop.

Als je geen USB stick of geen DVD hebt dan heb je hiervoor geen schone installatie uitgevoerd. Daar zit dus het probleem!

Bedankt, Ga eerdaags dus maar een usb stick kopen.

Als ik jou was zou ik geen nieuwe USB stick kopen en gewoon doorgaan met de Windows versie die je nu op je computer hebt staan. Dan geeft Revo wat meldingen, nou en? Je computer werkt er echt niet minder om. Heel verstandig dat je die registersleutels die Revo vond niet hebt verwijderd, want dan was de kans op problemen veel groter geweest.

Sorry ik heb toch een usb stick kunnen kopen vandaag, Omdat de meeste winkels noch dicht zijn, Maar het is me gelukt, En ik heb meteen Windows 10 op de usb stick gezet, En op mijn laptop geinstalleerd, Maar revo pro geeft noch steeds aan dat er 180 register sleutels van Kaspersky waarschijnlijk op staan, Wat ik eigenlijk niet geloof, Want als je Windows schoon installeert dan moet het toch weg zijn. Ik heb natuurlijk niet die register sleutels gewist want dan weet ik gewoon dat mijn pc het niet meer doet, Maar ik vind het op zijn minst een raar geval. Ik heb geen copie kunnen maken van al die register sleutels, Omdat ik niet weet hoe dat moet, Maar wat ik wel kan zeggen dat er veel sleutels zijn die te maken hebben met google en internet, tot zover mijn lang epistel, en bedankt iedereen voor het meedenken en de info.groet.

@Pop ,

U heeft ook een vraag gesteld op Microsoft Community ,

https://answers.microsoft...

Dat klopt Mickey, Maar daar ben ik niet veel wijzer door geworden, Heb inmiddels toch door revo pro bijna alle register sleutels kunnen verwijderen, Maar met als resultaat dat mijn internet en mijn herstelpunten het niet meer deden, Heb toen met draadloos internet weer Windows kunnen herinstalleren, De register sleutels die revo pro noch vind, Daar durf ik niet aan te komen, Maar mijn pc loopt nu weer als een zonnetje, Dankzij microsoft defender, Vind ik toch wel het minste problemen geven. Maar een ding weet ik wel dat ik nooit meer Kaspersky er op zet. Groet:pop.

Hé, zou dit dezelfde Leon zijn die zo'n hekel heeft aan links?  https://www.gratissoftwar...

Nee, sorry onmogelijk: er staan in dit topic 12 links, waaronder 1 van hemzelf. Pop is dus niet dezelfde Leon. Excuus nogmaals!

Ik heet officieel ook Leon zonder umlout, daarom gebruik ik op deze site een andere naam, Om verwarring te voorkomen, Maar ik hou wel van links hoor, want je leert door links altijd wel wat, Nochmaals bedankt voor iedereen op deze goede site, Voor alle info en raad, Groet pop.

Sorry, ik sla wat door! Was al wat verbaasd door de geplaatste link van je!  Is dus een toevallige naamsovereenkomst!

afbeelding van Léon

Wat kunnen sommige mensen toch flauw zijn.
Deze Léon heet Léon en niet Leon en ook niet pop.
Hij heeft geen hekel aan links (stemt waarschijnlijk PvdA), maar is kritisch tegenover mensen die anderen denken te helpen door zich namens hen op de zoekmachine te werpen.

@Leon,
Nu even serieus: vind je niet dat het aan de vragensteller is om te beoordelen of hij met een link wel of niet is geholpen?
Of dat het anders aan Redactie is om dat te beoordelen?

afbeelding van Léon

Natuurlijk.

Mijn mening komt van mij en die mag ook gegeven worden, mag ik hopen.

dat wist ik al , dat het geen schone instalatie geweest is want als je alle partitie wist blijft er namelijk niets op je hd / ssd staan ook geen revo ,
daarom had ik al in mijn eerder geschreven antwoord 2 linkjes gegeven hoe je een schone instalatie doet . als de vraagsteller daar even op klikt krijgt hij alle info die voor een schone instalatie nodig zijn .

Misschien handig voor anderen een tool om een bepaalde iso van een windows versie te downloaden.
https://www.heidoc.net/jo...
Heb ik heel nuttig kunnen gebruiken

Je kan je systeem eens laten scannen met ZHPDiag te lezen hier: https://people.zeelandnet.nl/bliekron/zhpdiag.html & een logje plaatsen om te onderzoeken welke resten van Kaspersky er nog zijn en opgeruimd kunnen.

Beste Ron, Mooi dat u mij wil helpen , Maar een site die vraagt om je virusscanner tijdelijk uit te zetten, Vertrouw ik niet sorry.

In dat geval schakel je de antivirussoftware niet uit als je dat ongewenst vindt... (Het advies is er alleen omdat geen enkel programma en dus ook geen enkel antivirusprogramma volmaakt is en hierdoor melding kunnen maken van valse positieven en deze blokkeren. Het kan ook een obstakel zijn bij de reparatie maar het is jouw systeem en dus ook daarmee baas daar over)

beste Ron bedankt voor de terugkoppeling, Mijn pc, Zoals ik al eerder zij loopt nu weer als een zonnetje, en dat wil ik eigenlijk zo houden, Groet:pop.

Reageer