Heb nog steeds Windows 10 v1909 en krijg nu v20H2 aangeboden, hoe gaat dit in zijn werk?

Vragensteller: 
WriTer
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Heb het vorige keer ook al eens meegemaakt dat ik kon updaten van versie 1809 naar 1909 en hier een topic voor had aangemaakt, maar dat waren grote updates, nu krijg ik ineens versie 20H2 aangeboden.

Ik heb nog steeds versie 1909 en heb een hele tijd versie 2004 aangeboden gekregen, maar blijkbaar kan je die weer overslaan want in plaats daarvan krijg ik nu versie 20H2 die, dacht ik, maar een kleine update zou zijn?

Zit er dan in versie 20H2 ook de update 2004 verwerkt of komt eerst nog v2004 binnen en gaat daarna 20H2 erover?
Dat vraag ik me weeral af?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

In versie 20H2 zit 2004 al verwerkt, dus die (versie 2004) hoef je niet eerst te installeren.
Maar als je van versie 1909 komt zal het updaten meer tijd vergen dan wanneer je al 2004 geïnstalleerd hebt.

afbeelding van WriTer

Oké, bedankt Ed W. voor de info, dit vermoede ik al maar hiermee is het bevestigd.

I stand with Ukraine!

Graag gedaan!

afbeelding van redactie

Wat Ed W. zegt klopt helemaal. Upgraden van een voorjaars- naar een najaarsupdate van hetzelfde jaar gaat snel omdat dit in feite identieke versies zijn, waarbij alleen nog enkele extra functionaliteit wordt ingeschakeld (die er al inzit maar die nog uit staat).

1903 naar 1909 gaat snel
2004 naar 20H2 gaat snel

Vanaf andere versies gaat langzamer, dit is gewoon een volledige upgrade.

Als je zoals jij op 1909 zit dan kun je nog een paar maand wachten tot volgend voorjaar met een upgrade. Maar versie 21H1 haal je waarschijnlijk niet omdat Microsoft een paar maanden voor het aflopen van de ondersteuning (End Of Life) van versie 1909 (in mei 2021) al gaat beginnen met verplichte automatische upgrades.

afbeelding van WriTer

Bedankt voor de extra info, maanden zal ik niet meer wachten voordat ik ga updaten, ondertussen zijn de meeste mogelijke fouten er wel uit en kreeg ik de updates al aangeboden van Microsoft.

Ik ben gewoon een periode aan het afwachten wanneer ik eens veel tijd heb om te gaan updaten, aangezien zoiets soms toch wel een paar uur kan duren, toevallig heb ik nu enkele dagen verlof zodat het best mogelijk is dat het nu niet lang meer gaat duren.

I stand with Ukraine!

Die verplicht upgrade is dan toch al begonnen :(
Op mijn oude laptop (mei 2012)stel ik updates altijd uit, angst dat ie het niet meer aankan. De aankoop van een nieuwe laptop is toch voor binnenkort want de huidige is ontzettend traag, maar doet wat ie moet doen.
Aan Linux begin ik niet meer.

Vrijdag avond is de update naar 2004 onverwacht begonnen en na een foutcode heb ik de laptop herstart en de update nogmaals uitgevoerd. Misschien dom.
Tegen 4u45 's nachts heb ik de Pc dan heropgestart en tegen 8u45 was hij klaar. Voorlopig geen plus noch minpunten ontdekt. Toch maar eens uitkijken naar een recenter model ;)

afbeelding van WriTer

Vandaag bij twee computers een upgrade gedaan.
Eén van versie 1909 naar 2004 en de mijne kon ik ineens upgraden van v1909 naar 20H2.
Voor zover ik kan kijken werkt alles perfect op beide machines, en het was nog redelijk snel gegaan.
Buiten hier en daar met O&O ShutUp10 een paar instellingen veranderd die Microsoft terug had gedraaid werkt alles tot hiertoe normaal.

I stand with Ukraine!

Reageer