Waarom haalt Thunderbird geen mail meer op na laatste update?

Windows
Windows 10
stefan
01 november 2020 - 14:11

Thunderbird is bij mij op 29 okt geupdated, nu versie 78.4.0. Maar sinds deze update kan ik geen mail meer ophalen, wel verzenden. Instellingen zijn niet veranderd, en hij verbindt wel met de server zo is links onder te lezen, maar verder gebeurt er niks. Ik gebruik windows 10 op een surface pc van microsoftWebmail gaat goed. Wat is hier aan de hand, en hoe op te lossen svp?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

HaVe

Misschien is het volgende aan de hand: Soms worden de mails niet daadwerkelijk opgehaald, maar als je met webmail kijkt zijn ze wel gemarkeerd als gelezen. Als je ze via die weg markeert als ongelezen haalt Thunderbird ze alsnog op.

stefan

Dank voor deze suggestie, maar dat is het helaas niet. En dat klopt ook met het feit dat ophalen van mail met mijn i-phone totaal geen problemen geeft. Kan het niet een bug in Thunderbird zijn, hoewel ik daar op internet (nog) niks over heb gevonden.

HaVe

Bug lijkt me sterk Stefan. Hier draait dezelfde versie vlekkeloos. Zowel op de Desktop PC als op de laptop. Mocht ik nog iets tegenkomen laat ik het je weten.

Ed W.

Het is wel degelijk een bug!

HaVe

Sorry voor de "lege" reacties maar kreeg steeds een (captcha) foutmelding. Bleek emoji te zijn die ik had toegevoegd. Weggehaald en daarna was het goed.
Redactie: misschien goed om te vermelden dat men geen emoji's moet gebruiken.

stefan

Be dankt voor het meedenken. Ik ben er inmiddels uit, dwz: het had iets met mijn profiel te maken. Degene die het hersteld heeft heeft een nieuw profiel aangemaakt en later het oude weer hersteld. En jawel: hij deed het weer. Wat er nou precies aan de hand was weet mijn reparateur ook niet. Maar nogmaals dank.

Angelique Reusen

Hoi Stefan,
Hoe heb je een nieuw profiel gemaakt en de oude terug gezet. Ik heb namelijk hetzelfde probleem en sinds gisteren mijn vader ook. Zal dus inderdaad wel een bug zijn

Ed W.

Lees de reactie van redactie over profielen in https://www.gratissoftwar...

Stefan

Geen idee, ik had er hulp voor. Er staat wel uitleg op internet, maar ik ben digibeet. Misschien kan iemand je helpen: nieuw profiel voor Thb aanmaken en dan de gegevens van het oude ernaar kopieren, dat was het meen ik.

Ed W.

Na de update van Thunderbird had ik hetzelfde probleem met enkele aol accounts. Bleek dat om de een of andere reden spontaan in de serverinstellingen bij de beveiligingsinstellingen als authenticatiemetode "OAuth2" was ingesteld in plaats van "Normaal wachtwoord".
Na terugzetten op "Normaal wachtwoord" waren de problemen opgelost. Het is dus wel degelijk een bug. Let wel: dit gebeurt niet bij alle accounts. Bij het ene account wel, bij een andere weer niet.

Reageren