Hoe kan ik terugkeren naar de vorige versie van Thunderbird?

Vragensteller: 
clement
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

over welke versies gaat het

afbeelding van redactie

Als je terugkeert naar een oudere versie (door gewoon opnieuw een oudere versie te installeren), krijg je een nieuw profiel en zie je dus je mail niet meer.

Hier vind je informatie hoe je Thunderbird kunt opstarten zodat gevraagd wordt welk profiel je wilt gebruiken. Als je hier je oude (het andere) profiel kiest dan heb je je mail weer terug:
https://support.mozilla.o...

(Maar het dus niet handig om terug te gaan naar een oudere versie en daarom waarschuwen we ook steeds dat je beter kunt wachten tot versie 78.2 in het najaar verschijnt).

dank voor deze reactie. Bracht mij op het spoor om ongeveer 6 maanden verloren emails terug te krijgen!
In een systeem-backup (C-schijf) zitten nl. die profielen ook. Door zo'n profiel uit een niet al te oude systeem-backup terug te zetten, kreeg ik het grootste deel van mijn verloren emails weer terug .....

verzie 78.2.2. 32 bits werd vanzelf geïnstalleerd. Nu ben ik de add-onn naually sort folders kwijt. Wat te doen?

afbeelding van redactie

@Joris
Wachten en hopen dat de add-on bijgewerkt wordt voor Thunderbird 78. Misschien komt er ook wel een alternatief.

Sinds versie 78.4.1. worden van 3 van de 6 e-mailadressen de nieuwe berichten niet meer opgehaald. Kan ik ongestraft terug naar versie 78.4.0 of iets eerder?

Dat had ik ook met enkele aol accounts. Bleek dat om de een of andere reden spontaan in de serverinstellingen bij de beveiligingsinstellingen als authenticatiemetode "OAuth2" was ingesteld in plaats van "Normaal wachtwoord".
Na terugzetten op "Normaal wachtwoord" waren de problemen opgelost.

Bedankt voor je reactie, Ed. Helaas staan de betreffende accounts wel op "Normaal wachtwoord".Wat ik me afvraag is of er ergens een bestand van toegestane providers achter hangt. Ik heb ooit eerder een dergelijk probleem gehad (niet in Thunderbird overigens) waarbij de provider SKPNET.nl niet herkend werd.

Dat "Normaal wachtwoord" heeft betrekking op mijn AOL accounts. Andere accounts hebben weer een andere instelling van de Authenticatie. Misschien toch de moeite waard hier mee te gaan experimenteren.
Van een lijst met toegestane providers in Thunderbird is mij niets bekend. En het lijkt me sterk dat die zonder kennisgeving aan de gebruikers zomaar bij een update gebruikt wordt.

Op dit moment gebruik ik versie 78.5.1 en heb ook het probleem dat ik geen email meer kan ophalen. Heeft iemand hiervoor een oplossing gevonden?

Tsja .... laat ik nu denken dat ik de oplossing hiervoor hierboven heb beschreven.

Iemand enig idee hoe ik een bericht uit een nieuwsgroep door kan sturen als e-mail? Kon altijd door gewoon op doorsturen te klikken.... kan niet meer.

hier ook geen mail meer na de laatste update
ben er achter dat het komt omdat je virusscanner de nieuwe versie niet als vertrouwd ziet en hem daarom blokeerd.
ik gebruik nod32 en ben er nog niet achter hoe ik het weer goed krijg.
lees dat je de in de programmalijst thunderbird moet wissen en dan weer toestemming geven..... maaaar hoe?

Beste Marcel,
Kijk hier eens: https://support.eset.com/...

Het heeft bij mij uitstekend gewerkt.
Succes,
Addy

Bij de nieuwste versies van Thunderbird blijkt dus dat van sommige account de mail niet wordt opgehaald.
Tot nu toe heb ik de volgende oplossingen gevonden:
1. bij sommige accounts (bijvoorbeeld AOL) verandert Thunderbird "Normaal wachtwoord" in "OAuth2" als authenticatie. Dit bij serverinstellingen terugzetten naar "Normaal wachtwoord" en probleem is opgelost.
2. Gmail gebruikt "OAuth2" standaard als authenticatie methode. Dit naar "Normaal wachtwoord" zetten verhelpt het probleem niet. Als in Thunderbird wordt ingesteld dat websites Cookies mogen plaatsen dan is het probleem wel opgelost.
3. sommige virusscanners veroorzaken het probleem. Zie oplossing van Addy Koster van 3 december 19:11 u

Telfort accounts met authenticatie "Wachtwoord onbeveiligd verzonden" geven geen problemen bij mij.

Ik ben benieuwd of er nog meer oplossingen zijn.

Reageer