Hoe kun je Windows 10 activeren na installatie ssd card?

Vragensteller: 
Ton
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

even de situatie uitleggen mijn oude Windows 10 draait op een Dell studio jaren +/- 2007 . Mijn hard disk ging storingen geven en heb daarom deze disk vervangen door een ssd card. Behalve deze storing ook vervangen ivm performance. Veel moeite gehad om Windows 10 weer op ssd card te installeren. De laatste poging was met download Windows 10 home via Microsoft site usb stick aangemaakt en deze geïnstalleerd op de ssd card via optie volledige nieuwe pc. Alles verliep nu oké maar ik moet Windows 10 nog activeren. Ik heb een digitale licentie maar ik krijg dit voor elkaar . Ik weet bij de upgrade naar Windows 10 heb een bericht gekregen dat dit mijn product key was die behoorde bij deze pc in combinatie met mijn digitale key. Hoe krijg ik Windows nu geactiveerd met mijn digitale licentie ? Bij installatie heb ik product key , gebruikt die zowel voor Windows home als Windows pro geldig is zoals door Microsoft is gerapporteerd teerd . Maar hoe nu verder .?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Heb je gecontroleerd of je de digitale licentie heb?
Bij nieuwe installatie op SSD krijg je die automatisch.

https://support.microsoft...

Voordat je ingrijpende wijzigingen aanbrengt aan de hardware, denk hierbij aan het vervangen van de harde schijf of zelfs het complete moederbord, moet je je digitale licentie aan je Microsoft-account koppelen.
https://www.windowscorner...

Heeft u de digitale licentie niet aan u Microsoft-account gekoppeld ?
Dan besturingssysteem Windows 7 installeren op de nieuwe SSD .
Na activeren met de geldige licentiecode , Windows 7 updaten .
Dan Media Creation Tool downloaden en daarmee Upgraden vanaf Windows 7 naar Windows 10 .
Het schijnt nog steeds te werken volgens Ed Bott van ZDNet .
https://www.gratissoftwar...

P.s. Als u geen installatie DVD of USB meer heeft van Windows 7 , kan u die downloaden met HeiDoc.net .
https://www.gratissoftwar...
Kies (rechts boven) Windows 7 (August 2018) . Is wel in het Engels maar na het Upgraden kan je de Windows 10 in het Nederlands zetten .

Alleen bij vervanging van een moederbord , krijg je problemen met een digitale licentie,niet bij vervanging harde schijf.
Windows 10 stond al op de oude HDD , dus eerst opnieuw Windows 7 installeren (met Service Pack en updates) is zwaar overdreven.
Je had een licentie en die is er nog steeds.

Mocht je daadwerkelijk problemen hebben met invoeren product key : Zet de oude HDD even terug en gebruik jelly key-finder o.i.d. om de 25 cijferige product key te achterhalen.

Is de download Windows 10 via Usb wel goed gegaan?
Via Microsoft kun je beter de ISO downloaden en op Usb zetten met Rufus.
De eerste vraag blijf nog steeds :Heb je gecontroleerd of je nu een digitale licentie heb,dat staat nog niet duidelijk aangegeven in je verhaal,want volgens mij ga je er vanuit dat je die niet heb.

Bij vervanging van een moederbord wist ik dat je problemen krijg met de digitale licentie . Problemen met een nieuwe harde schijf of SSD schijf is ook nieuw voor mij . Toch staat dat in mijn eerste link .

De originele productsleutel van b.v. Windows 7 die ge-upgrade is naar Windows 10 besturingssysteem , vind je niet met jelly key-finder .
Je krijgt een generieke sleutel te zien van Windows 10 zoals

Windows 10 Home: TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
Windows 10 Pro: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Die sleutels activeren je Windows 10 niet (volgens mijn) .
Maar je kan het proberen , en anders contact opnemen met de klantenservice .
https://answers.microsoft...

Hij heeft zeer waarschijnlijk een digitale licentie Windows 10 , dus er is wat verkeerd gegaan met opnieuw installeren op SSD.
Ik heb tientallen malen een schone Windows 10 op SSD gedaan,maar dit nog nooit meegemaakt.
Alleen een enkele keren wat problemen met Bios en opstarten ,die te verhelpen waren met aanpassen van Rufus instellingen.
Daarom gebruik ik de Microsoft Usb optie niet.

alles geleze te hebbebn , overweeg ik een nieuwe licentie aan te kopen. waar kan ik deze het beste aanschaffen zodat het zeker goed draait op dit moment he ik draaiend windoes home maar niet eactiveerd. het schijnt da tik een versie heb waarbij hij bij activeren weer naar activerings servers zoekt vaan beoaalde organisatie. daar heb ik allemaal geen zin meer in vandaar gewoon clea installeren bij aanschaf product key

Er zijn bedrijven die ze rond de 20 euro aanbieden,maar dit is nergens voor nodig.
Als je de license key van de oude HDD Windows 10 kan achterhalen ben je er ook en desnoods kan Microsoft je helpen met opnieuw activeren.

ik lees in eerste bericht : Bij installatie heb ik product key , gebruikt die zowel voor Windows home als Windows pro geldig is

ehhh?

Nog maar wat: dit is een gratis software site en geen gratis warez site...

Reageer