Camera wordt niet meer herkend? Hoe te verhelpen?

Vragensteller: 
Teus
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Op mijn Acer-PC werkt de ingebouwde camera niet meer. De foutcode 0xA00F4244 zou betekenen dat de camera niet wordt herkend of de software verouderd is, na een windows update. Ik gebruik de meest recente versie van windows 10.
Gevonden aanwijzingen leidden mij naar apparaatbeheer, maar daar kon ik de camera niet vinden. Ik heb ook geen idee waar ik het stuurprogramma moet zoeken, om dit te kunnen updaten. Enig idee hoe dit te verhelpen?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Beste Teus ,

Zie ook deze link ,

https://windows101tricks....

Dank voor jullie reacties. Helaas helpt dit niet. Ik ben denk ik weer eens slachtoffer van de technische dienst van Acer. Daar hebben ze twee jaar geleden wegens een niet werkende geluidskaart het moederbord en camerakabel vervangen.Ik heb de werking van de camera toen niet gecontroleerd(voor zover ik weet), en mijn ervaring met Acer leert mij, dat ze makkelijk de kabel verkeerd of helemaal niet aangesloten hebben. Ik zal het zonder moeten doen.

De camera hoort bij apparaat-beheer onder beeldapparaten te staan,staat dat er niet dan is deze inderdaad niet aangesloten.

heeft niks met acer te maken gewoon ms die niet weet waar ze mee bezig zijn. op vele pc werkt het ook niet

Na 6 maanden zal het ding toch wel weer doen :-)

nope enkel meer klachten van mensen

Acer Stuurprogramma's en handleidingen :
https://www.acer.com/ac/n...

Een (tijdelijke) oplossing ?
https://www.clickx.be/win...

Weer bedankt voor de reacties. De camera wordt inderdaad niet bij apparaatbeheer vermeld. Dus mag ik gevoeglijk aannemen dat deze niet is aangesloten. De Acer is een prachtige machine, maar voor de technische dienst ben je bij Beun de Haas vast beter af. Ik kan mij middels mijn laptop toch wel behelpen, maar dat was niet de bedoeling.

Waarom ga je niet gewoon naar een plaatselijke pc boer als je geen vertrouwen hebt in Acer technische dienst.

@Teus ,

Suggestie , klik bij apparaatbeheer bovenaan op beeld , vink aan verborgen apparaten weergeven , misschien helpt dit .

@Mickey, helaas ook geen resultaat.
@Oldie46, in verband met de garantie werd de PC door BCC naar Acer doorgestuurd. In eerste instantie kreeg ik een volkomen geruïneerde machine terug, maar dank zij BCC kreeg ik een volledig nieuwe(eerst nog een verkeerde). De tweede keer viel nog net binnen de garantie, dus weer Acer gestuurd, na een ergerlijk lange periode kwam de PC gerepareerd terug. Naar nu blijkt met ontmantelde camera. Nu de garantie is verlopen zal ik mij zeker niet meer tot de ACER TD wenden.

https://www.youtube.com/w...

Teus bekijk dit eens.

afbeelding van WriTer

En hier is nog een mogelijk filmpje als het filmpje van Jean niet moest werken.

https://www.youtube.com/w...

"Wandelen is het beste medicijn"

ik weet niet wat je daarmee moet

ik heb dit probleem ook gehad, het probleem is nu opgelost. bij een update wordt een USB port uitgeschakelt, de interne camera zit achter een USB verscholen met een vage omschrijving, wat de rede is dat je hem niet ziet staan bij aparaatbeheer.
indien je deze weer inschakelt wordt de camera weer herkent, ik heb het uiteindelijk ook uitbesteed aan mijn automatiseringspartner dus heb helaas geen gedetailleerde info.

dat van de usb vind ik een goede, ik heb zelf voor het geluid een 5 jaar oudere driver gebruikt en hij deed het weer.
mogelijk geld dit ook voor de camera als het niet de usb is

Reageer