Win 10 doet bij een update ook andere software updaten, hoe kan ik dit voorkomen?

Vragensteller: 
Ge
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Bij de laatste update van Win 10 is ook al mijn andere software geupdate.
Zo ook de printer driver van de Canon all in one met als resultaat dat de scanner in eens weg is. Moest de printer er uit gooien, opnieuw installeren en de scannerdriver weer op nieuw installeren. Hoe kan ik Win 10 af leren dat ie alleen Windows update en van de rest af blijft? Vind dit toch brutaal van Microsoft. Ben bij services al bezig geweest, maar daar staat het niet over andere software.

Tips?

Alvast bedankt,
Ge

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ik kan mij niet voorstellen, dat Windows je andere toepassingen updatet, tenzij het mee-geïnstalleerde Microsoft-apps zijn, zoals MS Office, Your Phone, Windows Defender of XBox. Wat Windows 10 wél doet is het automatisch installeren van drivers voor je hardware en aangesloten apparaten. Dat kan nuttig zijn. Windows kiest voor drivers die kennelijk door Microsoft als het beste geschikt zijn bevonden voor Windows 10. Je scanner-software is in wezen een driver voor het scanner-onderdeel van je all in one printer. Maar je kunt dat automatische updaten ook uitschakelen:
1. Ga naar het aloude Configuratiescherm (Start > Instellingen > intikken in zoewkbox: Configuratiescherm)
2. Klik in dit Configuratiescherm op Apparaten en Printers
3. Rechtsboven, of in een kolom bovenin zie je een computericoon met de naam van je computer staan. Rechtsklikken op dat computericoon.
4. Klik in het uitgeklapte contextmenu op: Instellingen voor installatie van apparaat.
5. Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag: 'Wilt u apps en aangepaste pictogrammen van de fabrikant voor uw apparaten automatisch downloaden?'
6. in dit venster aanvinken: Nee. Je krijgt daarbij ook de waarschuwing 'Uw apparaat werkt mogelijk niet zoals verwacht'. Klik op: Wijzigingen opslaan'
Ik raad je deze wijziging trouwens NIET aan. Je krijgt nu ook geen updates meer voor andere hardware in je pc, zoals je video- en audio chips, blue tooth, processor, controllers, enz. Je kunt natuurlijk wel desgewenst drivers zoeken op internet. Via Apparaatbeheer, websites faberikanten en programma's als Driver Booster.

En ik raad het je WEL aan! - het uitzetten van dloaden apparaat drivers via windows 10/8/7/XP!

1. vaak krijg je oudere drivers
2. heb ook paar keer driver voor mijn video kaart gehad die gewoon niet goed was, en dan zit je dus met zwart scherm.. weer hoop gedoe met safe mode/ systeemherstel enzo ...

Buiten dat;
ik vind het erg prettig om zelf te bepalen welke drivers ik installeer voor mijn hardware.. en niet dat over te laten aan Microsoft!

Reageer