Wat heeft Android te maken met computers?

Vragensteller: 
Luc Bonamie
Windows
Toelichting op vraag: 

In de software van 06/03/2020 gaat het steeds over Android

Wat heeft "Android" nu te maken met computers? Is dat weer een nieuwe uitvinding of is dat voor die dinges dat de jeugd steeds aan hun oor of in hun hand geplakt houden en zich van al de rest niets meer aantrekken.Leuke toekomst!!!

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Android is een besturingssysteem dat vooral ontwikkeld is voor gebruik met smartphones en tablets. Het is zelfs het populairste besturingssysteem voor smartphones. Inmiddels wordt de software ook gebruikt voor televisies, smartwatches, camera's, spelcomputers en zelfs auto's. Het is een open source-platform.

https://www.androidplanet...

OK Henri, bedankt voor je antwoord, maar wat staat dat hier in "GratisSoftware" te doen, dat is toch voor computers en Android is toch geen computer. Ze kunnen die troep toch ergens anders zetten want zo is dat verwarrend. Ben 79 jaar en al heel blij dat ik mijn plan kan trekken met een computer verre van die andere onnozelheden die er bij komen. Ik heb vroeger al heel veel software uit GratisSoftware kunnen halen maar nu weet ik niet meer wat voor wat is.

Android is inderdaad geen computer, net zomin als Windows en alle Linux-versies; dat zijn besturingssystemen, zoals je vroeger DOS had en nog eerder CP/M. Het besturingssysteem Android hoort dus wel degelijk thuis op een site voor gratis software.

Tja Luc, kan mij wel voorstellen dat het niet altijd duidelijk of makkelijk te volgen is al die ontwikkelingen op het gebied van "software/computers/smartphones enz." Ik zou mij er ook niet al te druk om maken. Die ontwikkelingen houd je toch niet tegen. Geniet van je computer en als jij geen smartphone gebruikt dan vergeet Android. Succes verder!

Dank je wel Henri voor je nuttig en verstandig antwoord, ik ga mij er zoals je zegde niet druk in maken, want ik hou die zaken tegenwoordig toch allemaal niet meer bij. Dat is voor de jeugd, ik blijf bij mijn Desktop pc en mijn laptop daar kan ik mij mee uitleven zowel met word als excel.
Alsook internet kan ik redelijk mijn plantrekken en mijn bankzaken doe ik ook allemaal met laptop dus in feite wat heb ik te klagen. Een smartphone of een
i-phone dat heb ik niet, want kan daar niet mee werken en om juist maar het uur af te lezen heb ik een horloge. Ik ben in het bezit van mijn gsm die mijn kleindochter heeft ingesteld en daar kan ik mee verder.

Nou Luc, dat is zeer verstandig van jou, die redenatie. Houden zo. Succes!

afbeelding van WriTer

Elke smartphone is een computer in zakformaat, en Android is een aangepaste versie van Linux, allebei besturingssystemen om computers in werking te krijgen.
Net zoals Windows, MacOs, DOS, iOS (voor Apple smartphones), Chrome OS, Linux, Unix enz...

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Reageer