Hoe kan ik onveilige webpagina blokkeren?

Vragensteller: 
Arend
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Mijn vraag is het volgende hoe kun je in Firefox onveilige webpagina zelf door Firefox laten blokkeren?. Zie het slotje boven in met een streepje er door dit betekend onveilige webpagina.Hoe kun je dit blokkeren?. ben soms aan het zoeken op het internet en zie dit vaak.Misschien kan iemand mij hier uitleg overgeven. bij voorbaat dank

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Je kunt de onveilige webpagina blokkeren in het hostbestand; zie: https://www.schoonepc.nl/...

afbeelding van redactie

Het slotje in de adresbalk betekent dat een pagina/website een versleutelde verbinding gebruikt. Het zegt niks over de inhoud van de website! Een website met een slotje kan net zo goed virussen/malware of andere zaken bevatten.

Het slotje betekent alleen dat als je gegevens (mailadres, naam, wachtwoord, creditcard gegevens) invult op zo'n 'beveiligde' website (zoals GratisSoftware.nl) ze onderweg niet onderschept of afgeluisterd kunnen worden. Ze gaan rechtstreeks van jou naar de website.

Als websites niet zo'n versleutelde verbinding gebruiken (slotje met streep erdoor in de adresbalk) en 'onveilig' zijn zoals jij dat noemt dan zegt dat echter niks over de betrouwbaarheid (of schadelijkheid) van de website. Dit kunnen prima websites zijn - alleen wordt niet aangeraden om je gegevens over de onbeveiligde verbinding naar de website te sturen.

Dus: ik zou ze niet zomaar gaan blokkeren! Onnodig en je blokkeert hiermee veel onschadelijke sites. Alleen geen wachtwoorden/mailadres/gegevens invullen op zulke websites.

Slotje zegt niet hoe veilig een website zelf is, maar hoe veilig de verbinding tussen jou en de website is.

Als je de veiligheid van websites zelf wilt beoordelen, dan heb je daar een browser-extensie voor nodig zoals bijvoorbeeld deze (hoewel die het surfen kan vertragen):
https://www.gratissoftwar...

Firefox maakt trouwens gebruik van SafeBrowsing van Google waarmee schadelijke websites geblokkeerd worden. Dit mechanisme zit gewoon ingebouwd en wordt elke paar uur bijgewerkt om kwaadaardige sites te blokkeren (je krijgt dan een hele duidelijke melding).

En laat je pc scannen door Heimdall,zie mijn topic.

Reageer