Internet is 50 jaar oud. Hoe lang kun jij zonder?

Vandaag precies 50 jaar geleden begon Arpanet - de voorloper van internet zoals wij dat kennen. Op 29 oktober 1969 werd via Arpanet data verzonden van een computer op de UCLA naar een computer op Stanford University aan de andere kant van Californië.

In de jaren die volgden waren voornamelijk universiteiten, overheidsinstellingen en grote organisaties verbonden met elkaar via 'internet'. In de jaren negentig kwam de grote doorbraak en vond het world wide web (surfen op het web) zijn weg naar het grote publiek. En na het jaar 2000 kwamen pc's die verbonden waren met internet in de meeste huishoudens te staan.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen meerdere apparaten (pc, laptop, telefoon, tablet, slimme apparaten) die verbonden zijn met internet. Kortom, internet is niet meer weg te denken uit ons leven. En de meeste mensen kunnen ook niet meer zonder en worden onrustig als ze een tijdje geen internet (vast/wifi/4G) hebben.

Onze vraag is:
Hoe lang kun jij - overdag - zonder internet (vast internet/wifi/4G)?

En in de reacties horen we graag wanneer en waar jij voor het eerst met internet in aanraking kwam (om te mailen, op het world wide web te kijken, bestanden te verzenden enzovoort)!

Een paar minuten, ik ben totaal verslaafd
4% (8 stemmen)
Een uur, dan word ik onrustig
6% (13 stemmen)
Een paar uur
30% (64 stemmen)
Gerust een hele dag
40% (87 stemmen)
Ik kan dagenlang zonder internetverbinding
12% (26 stemmen)
Wekenlang zonder internet is geen probleem
7% (15 stemmen)
Ik heb geen internetverbinding (vast internet/wifi/4G)...
0% (0 stemmen)
Anders, namelijk...
1% (3 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 216
Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb internet vanaf nov.2004.
Mijn eerste abonnement heette Wanadoo Cable Easy, waarbij je moest inbellen.

Ik heb meer dan een week zonder gezeten...
Dan ga je ervaren wat je mist.

Ik kan het niet meer missen, maar ik kan gerust een dag zonder internet, soms wel een paar dagen als het moet.
Maar al snel begint het weer te kriebelen, want tegenwoordig doen we alles via het internet.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Internet is tegenwoordig net zoiets als eten en drinken: je kunt enkele uren zonder, maar je hebt het toch weer nodig: voor nieuws, update-informatie, Marktplaats-advertenties, weerberichten, e-mails, enz., enz.

Ik heb ingevuld; ´´gerust een hele dag´´. Ik ben zeer zeker niet verslaafd aan internet. Voor mij is het een prachtig opzoek medium en natuurlijk doe ik een deel van mijn administratie via internet, etc. Internetbankieren is een ware vondst, vind ik! En wat te denken van het fenomeen ´´webshop´´. Mooi toch? En gemakkelijk.

Vroeger moest je met contant geld over straat. Tegenwoordig regel je het, vanachter je computer, of laptop. (Of zelfs vanaf je mobieltje, maar daar begin ik principieel niet aan. Dat is mij te link! Vertrouw het niet!)Ik heb het mij nog moeizaam eigen moeten maken, ben inmiddels 62 jaar, maar kinderen van nu doen het gewoon spelend! Het lijkt wel voor kinderen een ´´2e natuur´´ te zijn geworden?

Ik weet nog dat wijlen mijn vader, kort voor zijn dood, achter mij stond, toen ik mijn eerste echte computer had. Het was zo rond 1988. Ik had toen een Apple ´´honden-hok´´ (Macintosh?) met een Apple matrix printer erbij. ´´Ja jongen, computers hebben de toekomst´´, zei hij. En gelijk had hij! Zat zelf dagenlang te programmeren op een zelf programmeerbare Sinclair computer. En ineens lukte het hem om een lopende tekst te maken. Zo trots als een aap met zeven l... enz... haha

Nee! Ik kan dus niet meer zonder internet. Het is zo diep in ieders, dus ook mijn leven, geïmplementeerd, dat het gewoon onderdeel van ons leven is geworden, wellicht hoogbejaarden uitgezonderd. (Niet allen!) Maar een dag zonder internet is natuurlijk geen probleem. In die zin zou ik mijzelf zeker niet verslaafd noemen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieke_land