Hoe kan ik data overzetten van aan smarttelevisie verbonden harddisk naar pc?

Vragensteller: 
Mac
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik wil data (opgenomen programma' s) overzetten van een harddisk, die aan een Samsung tv hangt, overzetten naar mijn computer met Windows 10.
De harddrive wordt niet herkent als ik deze aansluit op USB-aansluiting van computer; ja Windows wil de harddisk formateren, maar dàt is niet wat ìk wil.
Kan de data rechtstreeks overgezet worden (de smart-tv is (ook) verbonden met het internetwerk) van de tv naar pc, hoè doe ik dat of is er een andere mogelijkheid hiervoor?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ik weet niet of dit met Samsung tv's werkt,maar mijn opgenomen progamma's met mijn digitale tv ontvanger met wifi verbinding en externe HDD kan ik met FileZilla ( https://www.gratissoftwar... )
overzetten naar mijn laptop.

bij Gebruiker vul ik HumaxFTP in,Voor Host vul ik het interne IP adres in en deze is te achterhalen met Wireless Network Watcher (
https://filehippo.com/dow... ) en gebruik mijn 4 cijferig tv ontvanger wachtwoord voor te koppelen.
Ik krijg dan de videobestanden inclusief alle audiosporen (stereo en Dolby Digital 5.1) en ondertitels in het de rechter kolom van FileZilla.

Bij mij is het wel zo dat ik voor een 2 uur durend tv-programma ruim 10 Gb aan opslagruimte kwijt ben,dus ik gebruik Handbrake om te converteren naar een mp4 bestand en ik kan eventuele reclameblokken eruit halen.

Ik gok er maar op dat je bij Gebruiker SamsungFTP moet invullen .
ik ben benieuwd of dit ook bij tv's werkt.

Overigens: bij KPN-ontvangers ben ik ook wel benieuwd of dit kan ,ik hoorde via via dat opgenomen programma's in the cloud - opgeslagen worden.

Bedankt voor jullie reacties en tips.

Het benaderen van data op de harddisk, die aan mijn Humax hangt, werkt uitstekend.
Het gaat mij specifiek om het benaderen van de harddisk, die aan mijn Samsung tv hangt, informatie op diè harddisk wil ik kunnen overzetten naar mijn computer met Windows 10.

Heeft die Samsung tv van zich zelf al een digitale ontvanger ( kaart van bijvoorbeeld Ziggo achter in een sleuf )?
Is de tv zichtbaar in je Wifi-netwerk?
Hoe krijg je data van de humax HDD op je pc/laptop?
kun je de bestanden op de HDD van de Samsung koppelen en afspelen op de Humax ontvanger?

Het enigste wat ik voorlopig kan bedenken is koppelen via FileZilla op dezelfde manier als je een Humax digitale ontvanger kan koppelen.
Een externe harde schijf van de Humax kan je ook niet loskoppelen en aansluiten op een pc/laptop ,want dan wil Windows ook de externe schijf configureren voor Windows

ik heb vroeger weleens geprobeerd via VLC bestanden af te spelen via het lokale netwerk ,maar dat werkt niet.

Een andere optie is misschien een tv-kaart voor pc/latop die het video signaal van je tv oppakt ,zodat je kan afspelen en converteren met bijv. vlc

Beste Ben,

Bedankt voor je reactie, hieronder die van mij op jouw vragen.
In mijn Samsung tv zit een Smartcard van Ziggo en de tv is zichtbaar in mijn WiFi-netwerk. Zowel de Samsung tv als de Humax zijn via een netwerkkabel aangesloten op mijn netwerk.
Voor de verbinding vanaf mijn pc, met de aan de Humax aangesloten harddisk, gebruik ik FTP (TotalCommander).
Het is niet mogelijk om bestanden op de - aan de Samsung gekoppelde - harddisk af te spelen op de Humax, als ik deze daarop aansluit.

Ik heb een (analoge) tv-kaart in mijn pc gehad, die niet meer werkte nadat Ziggo stopte met doorgave van analoge tv. Daarvoor is (als 2e opneemmogelijkheid) de Humax in de plaats gekomen.

Helaas is het niet mogelijk, bestanden van de aan Samsung TV gekoppelde harddisk te bewerken.
Alleen afspelen op desbetreffnede Samsung TV is mogelijk.

Mac,

FTP (TotalCommander) ken ik verder niet,maar het doet schijnbaar hetzelfde als FileZilla
De data van de Samsung HDD is dus niet zichtbaar,dus vermoedelijk is de netwerk= aansluiting bedoeld voor software-updates voor de Tv en is de data is niet toegankelijk vanwege copyright tv-programma's o.i.d.
Zou er geen Samsung forum zijn ,die hier meer van weet.

Er moet sowieso wel een mogelijkheid zijn om het audio/videosignaal van de tv te koppelen met pc,het opgenomen tv-programma af te spelen om bijvoorbeeld met Virtual Dub o.i.d. en op te nemen/op te slaan op pc
Heel veel jaren terug koppelde ik de tv met de pc via een Usb kabel met een Scart-adapter met 3 tulpstekkers, het is alleen niet echt data overzetten,maar het kan waarschijnlijk niet anders.
Er staat mij ook iets bij dat ik daar aanvullende video software voor had,waarvan ik niet weet of deze op W10 werkt.

Ik ga even iets uitzoeken,na het weekend weet ik meer.

Beste Ben,

TotalCommander is een bestandsbeheerprogramma, dat ook een FTP-functie heeft, zie:
https://www.gratissoftwar...

Ik denk - met jou - dat de data niet toegankelijk is vanwege ©-redenen op tv-programma's, op Samsung fora komen vragen hierover regelmatig langs, antwoorden (oplossingen) niet.
Verbinding maken met de op de Humax aangesloten harddisk verloopt probleemloos.
Het gaat er mij om dat ik opgenomen tv-programma's over wil zetten naar een andere plaats, het lijkt erop dat Samsung dit niet toestaat.

Bedankt voor je inzet.

Ik heb even verder gezocht en in een oude verhuisdoos vond ik een video-grabber van de Aldi ( VHS videobanden overzetten naar pc) die ik toen ook misbruikte om aan mijn tv te koppelen .
Hij is nu ook bruikbaar op Windows 8.1 en 10 in compatibiliteitsmodus, maar hij is wel voor analoge signalen, Op Virtual Dub en Open Shot Video-Editor stond deze in de lijst als Analog Capture Filter.
Een huidige Video-grabber die ook dvd's kan verwerken (dus ook digitale signalen),kan een optie zijn,mits de Samsung HDD beveiliging geen problemen veroorzaakt en er een Scart-aansluiting is met audio en video output.
Het duurt wel lang , want je moet de opgenomen programma's volledig afspelen.
Anders heb je inderdaad gewoon pech.

Data overzetten kan dus niet,dit is misschien de enigste mogelijkheid.

Mac,
Ook omdat iemand me ooit eens gevraagd heeft oude VHS banden over te zetten op een USB stick,ben ik een uurtje wat aan het experimenteren met die oude Video-Grabber (ITE uit 2010 ) en verschillende soorten software. ik kan een dvd speler met Scart aansluiting koppelen met laptop.Het geluid moet ik koppelen via de microfoon ingang op laptop.
De Trials van Magix en Filmora werken, gratis software zoals Virtual Dub en Shotcut werken niet ,waarschijnlijk omdat deze geen Mpeg 2 verwerken .
Gratis Software zoals OBS Studio werkt wel.
Als je het waard er een paar Euro tegenaan te gooien ,denk ik dat dit de enigste manier is om die tv programma's over te zetten op pc.
Er zullen waarschijnlijk ook wel meer converters zijn die Mpeg2 verwerken....
Dit omdat ik vermoedt dat net als bij Humax ,bij Samsung de video's als Mpeg 2 opgelagen worden .

Dat OBS Studio is een geweldig programma,met ook heel veel andere mogelijkheden , het was wel even zoeken naar de juiste instellingen,
Deze software heeft aparte instellingen voor zowel video als audio en tapt de audio ook af van de Video Grabber,dus ideaal hiervoor.
Deze gratis software mag in het rijtje van Videobewerking .

Bedankt voor jullie antwoord, Ben en Anoniem.

Het (is) was mijn bedoeling om bestanden (gemakkelijk) over te zetten van de harddisk, aan mijn Samsung tv, naar mijn computer met Windows 10 via een bestandsbeheerprogramma zoals TotalCommander of FileZilla.
Kennelijk werkt dit, op een eenvoudige manier, bij de Humax IRHD-5300C wel en bij de Samsung tv niet, zonder allerlei dingen uit de kast te moeten halen, aan te moeten schaffen.

Bedankt voor je late reactie ,maar als je die beveiliging van die HDD in de tv niet kan opheffen en toch die opgenomen programma's op je pc wil hebben , heb je toch een video-grabber nodig. Dat is het enigste wat (niet veel) geld kost.

Bij mijn weten is het tot nu toe onmogelijk, om opnames van Samsung TV via PC te bekijken en te bewerken.Er is geen enkel computerprogramma dat opnames van Samsung TV kan ontcijferen.
Het gaat om bewerken van .srf files (.srf naar .mp4)

Zoek zelf al jaren naar oplossing...

De vraag is ook al jaren oud :)

Zoeken op ".srf" to ".mp4" levert veel hits op. o.a. op: https://onlineconvertfree...

Er is geen enkele (online) converter die .srf files kan ontcijferen. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd.

Reageer