Hoe kan ik overstappen naar Thunderbird?

Vragensteller: 
Anoniem
Windows
Toelichting op vraag: 

Heeft iemand ervaring met het overstappen van Outlook 2010 naar Thunderbird? Heb al gezocht op internet, maar lijkt mij niet iets wat zonder problemen is. Ik bedoel natuurlijk het importeren van e-mails en contacten.

Weet iemand (het liefst een ervaringsdeskundige) een goede handleiding of site met uitleg?

Bedankt.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

In Thunderbird achtereenvolgens de menukeuzen: Extra/Adresboek/Extra/Importeren/Alles importeren.

gaat goed hoor !
Naast je adresboeken en je mail bestanden moet je natuurlijk ook je accountsettings van je email adressen overzetten..heb daar geen problemen mee gehad! geen idee of ik dat handmatig heb gedaan..pff gebruik thunderbird al heel lang !

Hallo,

Bedankt voor de antwoorden.
Ik heb Thunderbird inmiddels geïnstalleerd. Was een makkie :-)
Importeren van contacten ging zonder problemen.
Bij het importeren van de mails vanuit Outlook 10 crasht Thunderbird helaas. Wordt op internet ook melding over gemaakt.

Ik blijf nog even zoeken, maar hoor het graag als het anderen bekend voorkomt.

https://support.mozilla.o... lees dit eens door, eerst een oudere versie installeren, dan de boel overzetten en dan upgraden maak ik hier uit op.

Klopt, ik ben er al de hele ochtend mee bezig.
Valt niet mee :-(

Je moet een oude Engelstalige versie downloaden. Importeren e-mails lukt dan wel (contacten is nog niet gelukt, maar dat vind ik minder belangrijk). Dan via enkele (!) stappen naar de huidige versie.

Probleem is dat je met een Engelstalige versie blijft zitten. Eenvoudig omzetten naar Nederlands is nog niet gelukt en schijnt (volgens internet) ook geen makkie te zijn.

Valt me toch allemaal een beetje tegen. Ik gebruik al jarenlang Firefox als browser. Overigens, ik heb begrepen dat Thunderbird zelf niet meer door Mozilla wordt ondersteund, maar door een groep vrijwilligers die het van Mozilla hebben overgenomen.

https://www.thunderbird.n... je kunt de Nederlandse versie er gewoon overheen installeren

Dank voor de link! Ik kon de nieuwe versie niet in het Nederlands vinden.

Gewoon thunderbird nl invoeren bij je zoekmachine of browser. Dat doe ik als ik bv opnieuw wil installeren na een schone installatie.Je krijgt dan altijd de nieuwste versie.

afbeelding van redactie

@Antonius
Kijk eens op deze site ;-)
https://www.gratissoftwar...

Ik gebruik de plug-in Tbsync, werkt heerlijk met alles synchroon maken en houden.

Het is me uiteindelijk gelukt om de e-mails vanuit Outlook 2010 naar Thunderbird 68.1.0 te exporteren.

Misschien dat het extra moeilijk was doordat het vanuit een POP3-account moest. De mails stonden dus op de computer en niet op de server van de provider.

Uiteindelijk is het gelukt met behulp van MailStore Home. Een e-mail back-up programma (freeware). En dan nog met wat problemen.

Reageer