Hoe kan ik mijn externe harde schijf weer zichtbaar maken?

Windows
Windows 10 Home versie 1903
Ton
12 augustus 2019 - 19:08

Mijn externe harde schijf LACIE 1TB is plotseling niet meer zichtbaar op mijn desktop en laptop beide Windows 10.

Ook via schijfbeheer is hij niet te zien!
Bij apparaatbeheer USB controllers staat nergens een uitroepteken.

Wie kan mij helpen om de gegevens op de LACIE 1 TB in ieder geval tijdelijk zichtbaar te maken zodat ik ze kan overzetten op mijn nieuwe externe schijf?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

GJS

Mijn zoon had ook een externe schijf van Lacie en die was dus defenitief gecrashed, wat je kan proberen is een ander kabeltje te proberen. Ik heb een WD externe harde schijf en die was ook niet meer zichtbaar, het kabeltje was "kapot".

Vic

Het gegeven dat je Lacie schijf - op twee apparaten - niet meer gezien wordt, zou er op kunnen duiden dat de schijf defect is.
Je kunt controleren of het lampje brandt en of je het schijfje, binnenin, voelt en/of hoort ronddraaien. Dit voor als het geen SSD, maar een harddisk is.

Ton

Bedankt voor het meedenken.

Ik heb professionele hulp gezocht, dat bedrijf heeft mijn externe harde schijf uit elkaar gehaald en daarna de harde schijf weer opgestart en de gegevens overgezet op mijn nieuwe externe harde schijf.
Voor € 20,00 heb ik al mijn gegevens weer!

WriTerafbeelding van WriTer

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Dat is erg goedkoop, ik heb al dikwijls gelezen dat zoiets zeer duur kan zijn, blijkbaar zijn de prijzen toch al wat democratischer geworden.

Reageren