Is het echt nodig, een cleaner op je PC?

Vragensteller: 
herman verweg
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10-1903
Toelichting op vraag: 

Ik heb nu Windows 1903. Is dit niet voldoende?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Bijna de meest gestelde vraag, kijk eens op https://www.security.nl/p...

afbeelding van Vdaal91

De redactie heeft ook o.a. hierover een artikel online gezet: https://www.gratissoftwar...

schijfopruiming en systeembestanden opschonen

Ik gebruik al jaren ccleaner, Noch nooit geen problemen mee gehad. Wel af blijven van het register opruimen, Kan je pc slopen.

P.S. Je kan bij CCLEANER ook instellen welke cookies je wil bewaren, Ivm sommige wachtwoorden onthouden, heb af en toe bij sommige sites dat ze niet goed werken, Even CCleaner draaien en het probleem is weer opgelost, Voor mij heeft een cleaner zeker wel meerwaarde, Vooral dus CCLEANER, Is volgens mij best wel veilig te gebruiken, Maar ik herhaal liever geen register opruimen, GROET POP.

Elke keer dat je het register opschoont kun je er een backup van maken en weer terugzetten in ccleaner.

Ook ik gebruik CCleaner al jaren, alsook de optie "register opruimen", heeft nog nooit voor een probleem gezorgd. Zoals boven vermeld, maak dan eerst een backup, werkt iets niet goed meer kan je nog terug. Maar de nutteloze rommel in je register een keertje opruimen doet meer goed dan slecht hoor !

Dat is in Privazer ook zo voor het register en daarnaast ook nog om een herstelpunt aan temaken, beide opties aanvinken.

Het is een eeuwige getouwtrek over het nut van PCCleaners. Aan de meeste reacties heb je totaal niets want je merkt de onkunde. Ikzelf ben ook onkundig en ik tracht zekerheid te krijgen door objectieve reporters te raadplegen die geen commerciele bedoelingen hebben en dat is moeilijk genoeg dat geef ik toe. Ik gebruik als gevolg daarvan Auslogics Registry Cleaner als specialist in het opruimen van ongewenste registeritems en Prevazer als rommelopruimer. Auslogics doet in dit geval niets anders dan het register schoonhouden (gratis versie). Meestal doet de software dit op een veilige manier. Door het internet af te struinen heb ik deze keuze gemaakt. Maar mijn conclusie is geen wiskundige zekerheid.Ik probeer het echter wel. Deskundigen zien het register als grootste troublemaker.. De rest schijnt bijzaak

Even iets anders: je hebt de 1903 nog ?
Dan is het hòòg tijd om de laatste windows 10-versie binnen te halen (HN02)- anders blijf je qua beveiliging achter lopen

afbeelding van redactie

De vraag is van twee jaar terug, dus hij zal nu vast een nieuwere versie hebben

Grijns... zeer juist.
Maar waarom stond die vraag dan nog bovenaan de lijst....
ah, 'k heb het door: Fantas Tee had er gisteren een post aan gebreid.
Niet opgemerkt dat de rest al van 2019 was... :(

euh.. klopt dus.
'k had me laten leiden door het feit dat ze bovenaan de lijst stond,
maar niet opgemerkt dat - buiten de post vòòr mij - al de rest al 'van in de tijd was'
:(

Reageer