Kan ik de map C:\Windows10Update veilig verwijderen?

Vragensteller: 
Cornelis
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Als je de Windows Update Assistent hebt gebruikt om te upgraden naar versie 1903, dan is er een map C:\Window10Upgrade aangemaakt. Via Instellingen > Apps kan de Windows Update Assistent verwijderd worden, waarna deze map weg is. Dit kan zo'n 2,5G aan schijfruimte opleveren. 

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van redactie

Ja, alleen kun je dan niet meer terug naar versie 1809 (of 1803). Maar als alles goed functioneert hoeft dat natuurlijk ook niet.
Edit: dat is windows.old. In vraag genoemde zijn de bestanden van de Update-assistent, die kunnen ook weg (zie hieronder).

Lees hier meer in onze tip over ruimte vrijmaken na upgrade naar Windows 10 1903:
https://www.gratissoftwar...

en wat dan met de map windows.old

kan ook weg als alles goed functioneerd en je een systeemcopie hebt gemaakt

afbeelding van redactie

Ja, je hebt gelijk, we haalden ze door elkaar. Windows.old is de vorige Windows 10 versie en Windows10Upgrade zijn de bestanden van de Update-assistent. Als alles goed werkt kunnen ze weg.

in 1903 map windows.old verwijderen gaat niet meer via schijfopruiming, wel via start - opslag controleren – slim opslaan en configureren – nu ruimte vrijmaken, eerder versies van Windows verwijderen aanvinken- nu ruimte vrijmaken (meestal ongeveer 31 GB)

Verwijderen kan maar maak dan wel een systeemcopie aan met backup maken en terugzetten op een extern medium. Verwijderen gaat goed met systeemopruiming uit te voeren als administrator.

Al gelukt?

Als je 'Start' opent en de Map 'Windows Systeembeheer' opent, klik dan eens op 'Schrijfopruiming' en open het door Station C te selecteren en Ok te klikken. Nou eenmaal 'Schijfopruiming' geopend moet je op 'Systeembestanden opschonen' klikken en opnieuw Station C selecteren en dan opnieuw Ok. Door dit te doen haalt die ook de onbruikbare (oude) Onderdelen/Updates naar voren. Nu alles aanvinken of alleen 'Windows Update opschonen' aanvinken. Net een kleine onderhoudsbeurt voor je PC Besturingen Software. :)

Tien dagen na de upgrade naar Windows 10 wordt de vorige versie van Windows automatisch verwijderd van uw pc.
Informatie afkomstig van Microsoft Support.

Reageer