Kan ik de map C:\Windows10Update veilig verwijderen?

Windows
Windows 10
Cornelis
08 juni 2019 - 12:06

Als je de Windows Update Assistent hebt gebruikt om te upgraden naar versie 1903, dan is er een map C:\Window10Upgrade aangemaakt. Via Instellingen > Apps kan de Windows Update Assistent verwijderd worden, waarna deze map weg is. Dit kan zo'n 2,5G aan schijfruimte opleveren. 

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

redactieafbeelding van redactie

Ja, alleen kun je dan niet meer terug naar versie 1809 (of 1803). Maar als alles goed functioneert hoeft dat natuurlijk ook niet.
Edit: dat is windows.old. In vraag genoemde zijn de bestanden van de Update-assistent, die kunnen ook weg (zie hieronder).

Lees hier meer in onze tip over ruimte vrijmaken na upgrade naar Windows 10 1903:
https://www.gratissoftwar...

Merel

en wat dan met de map windows.old

Anoniem

kan ook weg als alles goed functioneerd en je een systeemcopie hebt gemaakt

redactieafbeelding van redactie

Ja, je hebt gelijk, we haalden ze door elkaar. Windows.old is de vorige Windows 10 versie en Windows10Upgrade zijn de bestanden van de Update-assistent. Als alles goed werkt kunnen ze weg.

Merel

in 1903 map windows.old verwijderen gaat niet meer via schijfopruiming, wel via start - opslag controleren – slim opslaan en configureren – nu ruimte vrijmaken, eerder versies van Windows verwijderen aanvinken- nu ruimte vrijmaken (meestal ongeveer 31 GB)

hasja

Verwijderen kan maar maak dan wel een systeemcopie aan met backup maken en terugzetten op een extern medium. Verwijderen gaat goed met systeemopruiming uit te voeren als administrator.

Stefaaan

Al gelukt?

Als je 'Start' opent en de Map 'Windows Systeembeheer' opent, klik dan eens op 'Schrijfopruiming' en open het door Station C te selecteren en Ok te klikken. Nou eenmaal 'Schijfopruiming' geopend moet je op 'Systeembestanden opschonen' klikken en opnieuw Station C selecteren en dan opnieuw Ok. Door dit te doen haalt die ook de onbruikbare (oude) Onderdelen/Updates naar voren. Nu alles aanvinken of alleen 'Windows Update opschonen' aanvinken. Net een kleine onderhoudsbeurt voor je PC Besturingen Software. :)

Vic

Tien dagen na de upgrade naar Windows 10 wordt de vorige versie van Windows automatisch verwijderd van uw pc.
Informatie afkomstig van Microsoft Support.

Reageren