Waar vind ik in Windows 10 de mogelijkheden om fraaie pagina’s te maken?

Vragensteller: 
Joke
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Met Vista had ik geen probleem; ik kon fraaie pagina’s maken. Heeft Windows 10 deze mogelijkheid ook, en zo ja, waar vind ik deze?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Wat zijn fraaie pagina’s ?
Als u een schermafbeelding wilt maken van een online pagina en u gebruikt Firefox , dan moet u op de drie puntjes klikken achter de adres balk .

Ik bedoel een verrassende bladspiegel, een mooie illustratie. Bij Vista kon ik dat gemakkelijk vinden en gebruiken, maar windows blijft een raadsel voor mij. Of moet ik bij word zijn....?
U noemt Firefox, maar zelfs dat zegt mij niets. Ik ben misschien een hopeloos geval....

@Joke: de vraag is niet duidelijk. Bedoel je een bureaublad, een pagina in Word of iets anders? Graag een duidelijke vraag voor een duidelijk antwoord.

Ik kan het niet goed verwoorden. Bij Vista vond ik zonder moeite mogelijkheden voor een aparte bladspiegel (ik maakte ooit een titelpagina waarop links op de pagina een smalle baan met zonnebloemen verscheen, daarin tikte ik de naam van de persoon om wie het ging); bovendien kon ik kiezen uit een heel royale reeks illustraties. Zoiets heeft Windows 10 (of moet ik bij Word zijn....?) toch ook?

Het is jammer, dat je de programmanaam niet (meer) weet. Je kunt verwachten, dat in Windows 10 de mogelijkheden zijn verbeterd, vergeleken met Windows Vista. Misschien herkent iemand jouw beschrijving en weet het goede antwoord.

Niettemin: hartelijk dank voor uw reactie!

Je vraag heeft niets met een besturingssysteem te maken, maar met een tekstverwerker, Windows Word bijvoorbeeld.

Hartelijk dank! Op de computer heb ik “ wordpad”, ik neem aan dat dat word is. Daar zal ik zoeken naar wat ik zo graag tot mijn beschikking zou hebben. Dank u wel!

Wordpad is een eenvoudige tekstverwerker voor platte tekst en dus niet Word!

Dus dat is tóch iets anders. Is het denkbaar dat op de computer én word én wordpad staan?

Ja, dat kan. Wordpad zit overigens standaard in Windows.

Maar word zit er dus ook op/in?

Dat weet ik niet; ik gebruik geen Windows 10. Word heeft (had?) als bestandsnaam: "winword.exe" (waarschijnlijk ook in Windows 10). Mogelijk valt Word nog steeds in het Office-pakket en dat moet je dan wel hebben... Anders is LibreOffice (gratis) een goed alternatief en dan heet de tekstverwerker "Writer"; zie: https://www.gratissoftwar...

Heel hartelijk bedankt voor het meedenken en voor de tip!

Ik vraag mij toch af, of je in Windows Vista misschien het programma "Printmaster" gebruikte, waarvan versie 6 nu gratis is; zie: https://printmaster.nl.do... ), maar die versie is niet geschikt voor Windows 10; versie 8 wel, maar die is niet gratis: https://www.printmaster.nl/ .

Dank, alweer! Ik herinner mij niet hoe dat programma heette: voor mij was het gewoon Vista.
Daaruit blijkt al dat de computerwereld niet de mijne is....Ik denk nog even na, of ik dat programma aanschaf. En anders red ik mij met wat er wél is. Vriendelijke groet!

Graag gedaan. Je zou de gratis versie 6 kunnen installeren en kijken, of het werkt, want veel programma's, die onder Windows 7 werken, doen dat ook onder Windows 10 (men verkoopt graag opnieuw!). Werkt ie niet, dan kun je gewoon weer deïnstalleren. Printmaster bestaat al vanaf ca 1990 en dat was nog onder MSDOS; het had erg leuke mogelijkheden.

Ik ga het proberen!

Reageer