Waar vind ik in Windows 10 de mogelijkheden om fraaie pagina’s te maken?

Windows
Windows 10
Joke
29 mei 2019 - 22:05

Met Vista had ik geen probleem; ik kon fraaie pagina’s maken. Heeft Windows 10 deze mogelijkheid ook, en zo ja, waar vind ik deze?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

ano

Wat zijn fraaie pagina’s ?
Als u een schermafbeelding wilt maken van een online pagina en u gebruikt Firefox , dan moet u op de drie puntjes klikken achter de adres balk .

Joke

Ik bedoel een verrassende bladspiegel, een mooie illustratie. Bij Vista kon ik dat gemakkelijk vinden en gebruiken, maar windows blijft een raadsel voor mij. Of moet ik bij word zijn....?
U noemt Firefox, maar zelfs dat zegt mij niets. Ik ben misschien een hopeloos geval....

Postbus

@Joke: de vraag is niet duidelijk. Bedoel je een bureaublad, een pagina in Word of iets anders? Graag een duidelijke vraag voor een duidelijk antwoord.

Joke

Ik kan het niet goed verwoorden. Bij Vista vond ik zonder moeite mogelijkheden voor een aparte bladspiegel (ik maakte ooit een titelpagina waarop links op de pagina een smalle baan met zonnebloemen verscheen, daarin tikte ik de naam van de persoon om wie het ging); bovendien kon ik kiezen uit een heel royale reeks illustraties. Zoiets heeft Windows 10 (of moet ik bij Word zijn....?) toch ook?

Postbus

Het is jammer, dat je de programmanaam niet (meer) weet. Je kunt verwachten, dat in Windows 10 de mogelijkheden zijn verbeterd, vergeleken met Windows Vista. Misschien herkent iemand jouw beschrijving en weet het goede antwoord.

Joke

Niettemin: hartelijk dank voor uw reactie!

Anoniem

Je vraag heeft niets met een besturingssysteem te maken, maar met een tekstverwerker, Windows Word bijvoorbeeld.

Joke

Hartelijk dank! Op de computer heb ik “ wordpad”, ik neem aan dat dat word is. Daar zal ik zoeken naar wat ik zo graag tot mijn beschikking zou hebben. Dank u wel!

Kees

Wordpad is een eenvoudige tekstverwerker voor platte tekst en dus niet Word!

Joke

Dus dat is tóch iets anders. Is het denkbaar dat op de computer én word én wordpad staan?

Kees

Ja, dat kan. Wordpad zit overigens standaard in Windows.

Joke

Maar word zit er dus ook op/in?

Kees

Dat weet ik niet; ik gebruik geen Windows 10. Word heeft (had?) als bestandsnaam: "winword.exe" (waarschijnlijk ook in Windows 10). Mogelijk valt Word nog steeds in het Office-pakket en dat moet je dan wel hebben... Anders is LibreOffice (gratis) een goed alternatief en dan heet de tekstverwerker "Writer"; zie: https://www.gratissoftwar...

Joke

Heel hartelijk bedankt voor het meedenken en voor de tip!

Kees

Ik vraag mij toch af, of je in Windows Vista misschien het programma "Printmaster" gebruikte, waarvan versie 6 nu gratis is; zie: https://printmaster.nl.do... ), maar die versie is niet geschikt voor Windows 10; versie 8 wel, maar die is niet gratis: https://www.printmaster.nl/ .

Joke

Dank, alweer! Ik herinner mij niet hoe dat programma heette: voor mij was het gewoon Vista.
Daaruit blijkt al dat de computerwereld niet de mijne is....Ik denk nog even na, of ik dat programma aanschaf. En anders red ik mij met wat er wél is. Vriendelijke groet!

Kees

Graag gedaan. Je zou de gratis versie 6 kunnen installeren en kijken, of het werkt, want veel programma's, die onder Windows 7 werken, doen dat ook onder Windows 10 (men verkoopt graag opnieuw!). Werkt ie niet, dan kun je gewoon weer deïnstalleren. Printmaster bestaat al vanaf ca 1990 en dat was nog onder MSDOS; het had erg leuke mogelijkheden.

Joke

Ik ga het proberen!

Reageren