Hoe kan ik DVD's overzetten naar mijn harde schijf?

Vragensteller: 
Patrick
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb tientallen - officiële, zelf gekocht of als geschenk gekregen - DVD's met films en series en die bekijken we nog regelmatig op TV via een HDMI kabel, verbonden met mijn laptop. Nu is die laptop op leeftijd gekomen en ik kijk stilletjes uit naar een nieuwe, maar die worden niet meer geleverd met DVD. :( (ik vind er toch niet zo snel één).
Nu zou ik graag die DVD's op mijn harde schijf zetten, maar dat is niet zo simpel. Is hier een oplossing voor? Of kan iemand mij een andere oplossing aanreiken, zodat die DVD's niet verloren zijn, wanneer mijn laptop het begeeft?

Status: 
Vraag is beantwoord
Tip

Reacties

Een DVD-speler/-brander zou normaal gesproken in een laptop moeten kunnen worden ingebouwd, lijkt mij. Vermoedelijk zijn er nog wel nieuwe laptops te koop met DVD-mogelijkheid, maar dat kan zoeken zijn. Misschien kan de "oude" DVD-speler worden overgezet naar de nieuwe laptop?

Of: een goede, gebruikte laptop met DVD-speler/-brander kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of via een betrouwbare zaak in tweedehands goederen.

Of: een externe/losse DVD-speler kopen, nieuw of via bijvoorbeeld Marktplaats, en op de TV aansluiten, al of niet via de laptop. Een losse DVD-speler bij de TV kan erg gemakkelijk zijn: geen laptop erbij nodig.

Ik heb geen ervaring met de overzetting van DVD's naar de harde schijf; helaas.

afbeelding van redactie

En hier nog wat meer gratis dvd rippers (maar Handbrake lijkt ons ook de beste):
https://www.gratissoftwar...

Lees bij het Handbrake ook goed dit over copyright protected dvd's:

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake. Hier kunt u recentere versies van libdvdcss downloaden.

Het beste en snelste programma om dvd's te rippen is MakeMKV. Is gratis en laat de kwaliteit onaangetast.

Aanvullend: de website is: https://www.makemkv.com/ . En een beoordeling met downloadlink: https://www.computeridee....

MakeMKV heeft één eigenaardigheid: wanneer er een nieuwe versie van verschijnt, werkt de oude niet meer en ben je gedwongen de nieuwe te installeren. Maar zoals gezegd: het is de snelste en kwalitatief beste dvd-ripper, die van een normale dvd een mkv-bestand van circa 4gb maakt.

Allen bedankt om mee te denken en voor de softwaretips.
Ondertussen heb ik bij een winkel een 4 tal laptops gevonden die een dvdspeler(brander zelfs) aan boord hebben, wel met een weekje levertijd.

Ik ga voor de zekerheid toch maar proberen om een veiligheidskopie te maken van mijn legale DVD's.

En nou maar hopen dat ze niet beveiligd zijn tegen kopiëren. Dat kun je eventueel omzeilen met het programmaatje AnyDVD.

niemand rept over DVDdecrypter, kan nog steeds gevonden worden op internet en zet DVD's moeiteloos om, ook beveiligde.

Handbrake,of de simpelste oplossing: DVD shrink ,de oude versie , https://filehippo.com/dow... .
Maakt een volledige copie van de dvd's ,comprimeert(shrink) 8,5 Gb dvd,snaar 4,37 Gb en je kan er ook alleen de film mee rippen en overbodige extra,s zoals extra geluids-sporen en ondertitels uitschakelen.

Handbrake is inderdaad erg handig en makkelijk. Alleen je hebt inderdaad dat dll-bestand nodig anders werkt het niet. Dus als je die in de map zet werkt het meteen. Nadeel het duurt per dvd al gauw een uurtje.

De topic starter geeft aan tientallen dvd's te hebben die ie via laptop op tv kijkt...

Tientallen dvd's rippen naar hdisk kost;
a. heel veel tijd en
b. heel veel schijfruimte!

Betere oplossing; ..koop eens een losse dvd speler voor je tv!

Of denk ik nu te simpel ?

Reageer