Hoe kan ik DVD's overzetten naar mijn harde schijf?

Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Naam: 
Patrick
Toelichting op vraag: 

Ik heb tientallen - officiële, zelf gekocht of als geschenk gekregen - DVD's met films en series en die bekijken we nog regelmatig op TV via een HDMI kabel, verbonden met mijn laptop. Nu is die laptop op leeftijd gekomen en ik kijk stilletjes uit naar een nieuwe, maar die worden niet meer geleverd met DVD. :( (ik vind er toch niet zo snel één).
Nu zou ik graag die DVD's op mijn harde schijf zetten, maar dat is niet zo simpel. Is hier een oplossing voor? Of kan iemand mij een andere oplossing aanreiken, zodat die DVD's niet verloren zijn, wanneer mijn laptop het begeeft?

Status: 
Vraag is beantwoord
Tip

Reacties

Ik kom van alles en nog wat tegen als ik er op ga zoeken.
Ik heb hier verder geen ervaring mee. 1 voorbeeld.

Hoe kan ik een DVD kopiëren naar een harde schijf in VLC
http://www.nldit.com/soft...

Een DVD-speler/-brander zou normaal gesproken in een laptop moeten kunnen worden ingebouwd, lijkt mij. Vermoedelijk zijn er nog wel nieuwe laptops te koop met DVD-mogelijkheid, maar dat kan zoeken zijn. Misschien kan de "oude" DVD-speler worden overgezet naar de nieuwe laptop?

Of: een goede, gebruikte laptop met DVD-speler/-brander kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of via een betrouwbare zaak in tweedehands goederen.

Of: een externe/losse DVD-speler kopen, nieuw of via bijvoorbeeld Marktplaats, en op de TV aansluiten, al of niet via de laptop. Een losse DVD-speler bij de TV kan erg gemakkelijk zijn: geen laptop erbij nodig.

Ik heb geen ervaring met de overzetting van DVD's naar de harde schijf; helaas.

Als je iets gaat zoeken op marktplaats, en denkt daar iets iets goed te vinden, je kan mazzel hebben, maar net zoveel pech.
Die degene heeft dan blijkbaar nog steeds een heilig vertrouwen in de goed en eerlijkheid van zijn medemens.
Ik zou het niet als tip achterlaten.

@Bert Linux: een advertentie op MP goed lezen (ook weten, wat er niet in staat) om een indruk te krijgen van de adverteerder, de foto's goed bekijken en liefst zelf ophalen en zo goed mogelijk controleren, dat zijn de medicijnen tegen teleurstellingen. Bij mij is aankopen en opsturen via MP altijd goed gegaan, maar ik zie geregeld advertenties, die bij mij geen vertrouwen wekken.

Het is een feit, dat rondstruinen op MP een goede indruk kan geven van wat er zoal te koop is, ook nieuw; MP als een soort encyclopedie of koopgids dus ;-).

En hier nog wat meer gratis dvd rippers (maar Handbrake lijkt ons ook de beste):
https://www.gratissoftwar...

Lees bij het Handbrake ook goed dit over copyright protected dvd's:

Voor het rippen van copyright protected dvd's met HandBrake is nog een extra onderdeel nodig, genaamd libdvdcss. Dit wordt geleverd door het VideoLan-project van VLC. Hoe legaal dit is, is niet helemaal duidelijk en verschilt per land. Maar als u voor eigen gebruik een beveiligde dvd ript kunt u zich er waarschijnlijk geen buil aanvallen. Om beveiligde dvd's te rippen met HandBrake kunt u libdvdcss voor Windows hier downloaden: libdvdcss (64-bit Windows). Het gedownloade dll-bestand dient u vervolgens te verplaatsen naar de map C:\Program Files\Handbrake. Hier kunt u recentere versies van libdvdcss downloaden.

Wat is er mis met VLC.
Vrijwel iedereen heeft dit al op ze pc staan, en je hoeft er geen extra VLC toepassingen aan toe te voegen.
Ik lees nergens dat er iemand ervaring heeft met 1 van de beide voorstellen als oplossing.
Of hebben we met volstrekte willekeur te maken, natte vingerwerk.
Daar lijkt het wel op als niemand gebruikt maakt van 1 van de beide.

VLC kan ook, maar om dvd's op harde schijven te zetten heb je speciale dvd rippers. Handbrake, zoals voorgesteld door Mijn Naam, is daar een van de bekendste, populairste en gebruikersvriendelijkste van. Maar VLC kan ook en MakeMKV gaan we naar kijken of we die toevoegen aan onze dvd rippers sectie. Lijkt ook een goed alternatief. 

Het beste en snelste programma om dvd's te rippen is MakeMKV. Is gratis en laat de kwaliteit onaangetast.

Aanvullend: de website is: https://www.makemkv.com/ . En een beoordeling met downloadlink: https://www.computeridee....

MakeMKV heeft één eigenaardigheid: wanneer er een nieuwe versie van verschijnt, werkt de oude niet meer en ben je gedwongen de nieuwe te installeren. Maar zoals gezegd: het is de snelste en kwalitatief beste dvd-ripper, die van een normale dvd een mkv-bestand van circa 4gb maakt.

Allen bedankt om mee te denken en voor de softwaretips.
Ondertussen heb ik bij een winkel een 4 tal laptops gevonden die een dvdspeler(brander zelfs) aan boord hebben, wel met een weekje levertijd.

Ik ga voor de zekerheid toch maar proberen om een veiligheidskopie te maken van mijn legale DVD's.

En nou maar hopen dat ze niet beveiligd zijn tegen kopiëren. Dat kun je eventueel omzeilen met het programmaatje AnyDVD.

niemand rept over DVDdecrypter, kan nog steeds gevonden worden op internet en zet DVD's moeiteloos om, ook beveiligde.

Handbrake,of de simpelste oplossing: DVD shrink ,de oude versie , https://filehippo.com/dow... .
Maakt een volledige copie van de dvd's ,comprimeert(shrink) 8,5 Gb dvd,snaar 4,37 Gb en je kan er ook alleen de film mee rippen en overbodige extra,s zoals extra geluids-sporen en ondertitels uitschakelen.

Handbrake is inderdaad erg handig en makkelijk. Alleen je hebt inderdaad dat dll-bestand nodig anders werkt het niet. Dus als je die in de map zet werkt het meteen. Nadeel het duurt per dvd al gauw een uurtje.

De topic starter geeft aan tientallen dvd's te hebben die ie via laptop op tv kijkt...

Tientallen dvd's rippen naar hdisk kost;
a. heel veel tijd en
b. heel veel schijfruimte!

Betere oplossing; ..koop eens een losse dvd speler voor je tv!

Of denk ik nu te simpel ?

Reageren