Zijn die updates van HP support assistant wel nodig?

Vragensteller: 
Porto
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Daarnet melding gekregen om Bios te updaten van HP desktop. Is dit wel nodig? Komt dit de pc ten goede?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Ik heb al diverse malen een BIOS update via de HP support assistent uitgevoerd, zowel op mijn desktop als mijn laptop, altijd zonder problemen. Ik ga er vanuit dat een aangeboden update niet voor niets is. Toch vind ik het moeilijk om iemand een goed advies te geven omdat er volgens sommigen risico's aan verbonden zijn als zo'n update mislukt en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Mijn ervaring is echter dat als je de update volgens de instructies uitvoert en gewoon zijn gang laat gaan ( dus tussentijds niets doen ! ) alles vanzelf goed komt. Na de update zal de PC voor zover ik weet vanzelf weer opgestart worden.

Met alle respect voor het prima antwoord van Kristoffel, even een verwijzing naar een eerdere beantwoording van die vraag: https://www.gratissoftwar...

Helemaal gelijk, Postbus ! Dit onderwerp was inderdaad al eerder aan de orde geweest. Echter, de antwoorden waren vaak zo tegenstrijdig dat de vragensteller er volgens mij nog niet echt wijzer van werd.

Je hebt gelijk. Sommige mensen zijn erg bang om iets te doen, maar de instructies opvolgen werkt echt wel ;-).

Ik heb alles van hp verwijdert en/of doe een schone installatie.W10 update brengt ook noodzakelijke updates daavoor uit.

Beste hasja, ik vrees dat ik je moet teleurstellen. Voor zover ik weet bemoeit Microsoft zich nooit met een BIOS update. Dit soort updates worden uitsluitend via de fabrikant aangeboden.

Ja, je hebt gelijk, ik verwarde BIOS en stuurprogramma

Reageer