Moet je de bios van je pc updaten?

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Beste forum. Ik heb een nieuwe HP laptop en nu krijg ik via HP support dat standaard op mijn laptop zit, een update om mijn bios te updaten. Moet ik dat doen of kan ik dat maar beter negeren? Want ze zeggen dat als je pc goed werkt je dan geen bios update nodig hebt, omdat er ook tijdens het updaten iets mis kan gaan.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

niet doen dus, je ziet het goed, HP support eraf gooien, het nodige komt via macrosoft update

Bij mijn weten wordt het bios nooit door Microsoft gëupdated.

Dus met andere woorden, Van de bios afblijven? Vond het zo wie zo een raar programma, Dat support assistent, Want als ik een HP update had gedaan, Dan kwam hij dezelfde dag noch een keer terug. Mijn laptop werd ook volgens mij door dit programma, Zeer onstabiel.

Als de originele producent aangeeft, dat een BIOS-update nodig is, dan is dat niet voor niets. Meestal wordt de functionaliteit verbeterd en kan er dus meer vanuit de BIOS worden ingesteld. Wees er altijd zeker van, dat het van de bron (HP in dit geval) afkomstig is en volg nauwgezet de update-instructies op (eventueel even printen).

Zorg ervoor, dat de stekkers goed in het stopkontakt zitten om een stroomstoring te vermijden. Laat liever geen LED-lampen branden, want die vervuilen het lichtnet en kunnen rare effecten geven.

Bedankt voor de reakties tot noch toe, Ben noch niet zeker of ik die bios update doe, Want eerlijk gezegd vind ik de bios maar een beetje eng, en snap ik niets van het bios menu.

Ik heb zelf een HP PC met HP Support Assisant, als die normaal een update aanraad zou die veilig moeten zijn, maar ergens heb wel gelijk dat je met een BIOS update zo voorzichtig bent want als er iets verkeerd gaat tijdens die update wegens bv. een stroomstoring dan kun je zo goed als zeker je pc weggooien.
Als iets goed werkt moet je het niet maken.

Beste WRITER. Als ik toch die update doe, Word je pc dan ook beter, En evt stabieler?

Dat is normaal ook een van de bedoelingen.
Zo'n update voert verbeteringen en eventuele vernieuwingen door, en als het via HP komt zijn die wel betrouwbaar.

Zoals er enige tijd geleden voor die lekken Spectre en Meltdown dacht ik, alhoewel ik die voor mijn pc nooit heb gekregen voor zover ik weet, trouwens geen enkele pc die ik hier heb heeft daar ooit een update voor gekregen.
Met andere woorden, als het via de HP Support Assistant komt kun je het riskeren.

Een aangeboden BIOS update is meestal niet voor niets, zoals Postbus al eerder aangaf. Ik heb zowel op mijn HP laptop als mijn HP desktop steeds consequent alle aangeboden BIOS updates zonder problemen uitgevoerd ! Ik kan je niet zeggen wat er precies verbeterd wordt maar ik ga er wel van uit dat het de functionaliteit meestal ten goede komt. Niets doen tijdens de update en gewoon afwachten tot het klaar is en je opnieuw moet opstarten ( gebeurt overigens automatisch ). Mocht je besluiten om de update alsnog uit te voeren laat dan even weten of het gelukt is.

Beste KRISTOFFEL: Het kan noch wel even duren voordat ik een bericht stuur of het gelukt is, Want ik had de laptop net2 week kreeg ik al een bsod, blauw scherm of dood, HEb ongeveer 6jaar een Lenovo laptop gehad nooit geen problemen, U begrijpt waarom ik nu zo voorzichtig ben, hoop ik? De laptoptop staat nu noch bij de reperateur, Ik verwacht hem volgende week terug. p.s. Ik ben benieuwd of u al zoiets heeft meegemaakt, Want u heeft 2 computers van HP. Mijn vertrouwen is op dit moment een beetje weg bij dit merk.

Ik maak al vele jaren gebruik van HP apparatuur, zowel laptop- als desktop-modellen en heb gelukkig nog nooit dergelijke problemen ervaren zoals jij beschrijft. Als er iets mis ging was het meestal mijn eigen fout en zodoende heb ik geleerd om niet te experimenteren voordat ik voldoende zekerheid had ! Met de HP updates via HP Support Assistant heb ik ook nog nooit problemen gehad. En wat de levensduur betreft : mijn vorige HP laptop heeft het ruim 7 jaar volgehouden bij vrij intensief gebruik en de desktop modellen ruim 10 jaar. Zoals bij de meeste apparaten wel het geval zal zijn, begeeft de harde schijf het op den duur.
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je de BIOS updates die je via HP support aangeboden krijgt, zonder problemen kunt installeren. Natuurlijk wel altijd nauwkeurig de instructies volgen ! Hopelijk krijg je de laptop weer in goede staat terug van de reparateur.

Bedankt voor de reactie, Als ik iets doe met de bios update, Dan hoort u van me. En dat is ook noch een dingetje voor me, Krijg ik hem wel krasvrij terug, Want ik ben noch al zuinig op mijn spullen.

Haha, ja ik ben daar ook nogal een Pietje precies in. ;-)

zolang je pc goed werkt en geen problemen hebt met de hardware is "VAN BIOS AFBLIJVEN !" de boodschap. windows updates en softwarematige problemen hebben niks te zien met de bios zelf. bios is een chip waarin een klein vast programmake instaleerd zit die je pc helpt opstarten tussen het aansteken en het lezen van de mbr van de harde schijven om zo windows te kunnen vinden en windows opstarten. dus pc aansteken >> bios start op en lees de configuratie van uw pc >> bios detecteerd de hdd's en vind windows>> windows wordt opgestart. dus foefel aan bios en ge moogt de bios chip vervangen (als ge de betreffende chip kunt vinden en verkrijgen) of nieuwe moederbord steken indien het misgaat bij updaten van uw bios

Bedankt voor het antwoord. Had de bios noch niet geupdate, En ga het maar ook niet doen.

je kan nagaan wat de bios update inhoud. Maar zo lang je geen blauw scherm of onverwachte herstart hebt gehad is de kans klein dat je de update nodig hebt. Nog even dit; dat de biosupdate van de producent geen risico inhoud is meestal maar niet altijd juist. Ik zit hier met een Acer waarvan de laatste biosupdate een fout gaf, contact opgenomen met acer maar daar weten ze ook niet wat er mis mee is. Gelukkig heeft mijn laptop een herstelfunctie van het bios.(misschien eens alle ledlampen uitdoen)

Reageer