Van welke nummers komen SMS'jes voor tweestaps verificatie code van Google?

Vragensteller: 
anoniem
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

mijn SMS 2-staps verificatie code komt soms van "Google" (letters dus), maar meestal van een +31 6 etc nummer (steeds wisselende tel. nr.) . is dat normaal ? . komen die codus van die tel. nr. wel van "Google" ?
ze werken wel , maar het is toch vreemd dat de afzender van de codes steeds veranderen .

hier kwamen ze er ook niet uit .

https://www.security.nl/p...

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Ga er maar van uit, dat Google met zijn gigantische hoeveelheid emailadressen veel telefoonnummers nodig heeft om zonder al te veel vertraging de code te kunnen toesturen. Zolang het goed blijkt te werken (en dat kan niet anders, omdat je op Gmail hebt ingelogd), klopt het allemaal wel. Gmail is aan alle kanten bovenmatig beveiligd en controleert automatisch bij het inloggen via een email-programma op het IP-adres; als dat afwijkt van gebruikelijk, zoals bij een dynamisch IP-adres (VodafoneZiggo), dan breekt er een Gmail-storm los richting je reserve-/beveiligings-emailadres en wordt het account al gauw geblokkeerd, totdat er per webmail wordt ingelogd en wordt bevestigd, dat je het toch echt zelf was.

dank je . ik vraag dit om dat er ondanks de SMS 2-staps verificatie code toch een google account van mij is gehackt .ik kan niet meer inloggen .
heb ik soms te maken met " sms hacken " ? ik gebruik een simpele gsm telefoon om de sms codes te ontvangen .

Lees maar even hier: https://www.gratissoftwar... , want misschien is dit ook voor jou geldig.

Reageer