Google rolt een 'ad blocker' voor Chrome uit. Blokkeer jij reclame?

Steeds meer mensen gebruiken ad blockers tegenwoordig, extensies voor hun browsers die reclame op websites blokkeren. Opdringerige advertenties kunnen heel irritant zijn en door ze te blokkeren hebben website bezoekers er geen last van. Voor website-eigenaren is dit minder prettig aangezien ze veel reclame-inkomsten mislopen op deze manier en misschien hun activiteiten moeten staken daardoor.

Ook browser Chrome van Google gaat een soort 'ad blocker' invoeren (deze wordt sinds gisteren uitgerold, je kunt kijken of deze al actief is onder Instellingen | Geavanceerd |Privacy en beveiliging - Instellingen voor content en dan moet er onder Pop-ups een item Ads staan). Deze blokkeert de meest opdringerige en irritante reclame - die bijvoorbeeld automatisch afspeelt of uitklapt over de hele webpagina heen.

De eigen 'Google Ads' worden echter niet geblokkeerd - naar we aannemen - want Google is ten slotte in de eerste plaats een advertentiebedrijf. De 'ad blocker' in Chrome is eerder een poging om andere advertentieblokkeerders de wind uit de zeilen te nemen door de ergste uitwassen van reclames op het web te filteren.

Onze vraag is:
Gebruik jij een ad blocker in je web browser?

En in de reacties horen we graag waarom je reclame blokkeert en of je uitzonderingen maakt voor bepaalde websites (zoals GratisSoftware.nl) omdat die anders inkomsten mislopen!

Ja, ik gebruik een ad blocker!
90% (513 stemmen)
Nee, ik gebruik geen ad blocker
6% (36 stemmen)
Nee, ik gebruik geen ad blocker (want ik gun websites hun inkomsten)
2% (11 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
1% (7 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 567
Deel dit artikel: 

Reacties

Pfff dan maar weer snel terug naar ie of firefox !!!

Ongevraagd is mijn Ad blokker uitgeschakeld! (over privacy gesproken!)
Ik wil geen advertenties zien!
Kan me aansluiten bij veel tegenstanders van reclame.
Hopelijk is deze geldjacht spoedig voorbij, want meer is het niet voor mij.

Ik gebruik een Pihole. Je hele netwerk vrij van de irritante reclamebanners. Vorral NU.nl spant de kroon met pagina grote banners. Superirritant.

Ik gebruik adblocker en ghostery binnen firefox.

Ik gebruik al tijden AdGuard, als je die goed instelt werkt hij vliegensvlug en effectief. Hij vertraagt veel minder dan andere, meer bekende adblockers.
Op Safari en Firefox (via macOS).

Zouden webpagina's alleen "statische" reclame tonen (vergelijkbaar met een poster of billboard, folder) dan is het dragelijk, maar de wijze en methodes waarop en waarmee nu reclame wordt gemaakt jaagt ieder weldenkend mens op de kast. Internet loopt hiermee (maar ook door andere aangelegenheden) het risico totaal onbruikbaar te worden.

Ik gebruik ook een Adblocker, en blijf deze gebruiken.
Ik betaal voor internet, maar niet voor reclame.

Ik gebruik Firefox met uBlock Origin. Nergens last van!
Wanneer de reclamemaffia orde op zaken gesteld heeft (dat zal wel nooit gebeuren), zien we wel verder. Zolang het beweegt, knippert, geluid geeft en automatisch start, enzovoort blijf ik afgehaakt.
Op mijn gsm gebruik ik de Brave browser met hetzelfde rustgevende resultaat. Spaart bovendien mijn databundel, waar de maffia anders ongegeneerd misbruik van maakt. Is dat trouwens geen vorm van diefstal?

Nu nog op tv.....ben die kinderlijke onzin (95 % is brol) kotsbeu

De spijker op zijn kop, Pol! Bestond voor die bloed verziekende reclamespotjes maar eens een goeie adblocker! (Helaas draaien programma´s nu eenmaal op hun sponsorgeld... Zo houden ze ze heel Nederland bij hun ballen!) Maar ik ben het echt helemaal met je eens!

Vooral die zo totaal doorgedraaide, dagelijks ziekmakende en tenenkrommende Specsavers TERREUR (!) mag van mij helemaal op slot via adblockers en gelijk ook dat overschot aan eveneens zo ziekelijk irritante bedel spotjes die ze je maar opdringen en telkens maar uitstorten alsmede die diep geesteszieke travestieten spotjes voor ´n energie provider.

Moet leuk heten maar feitelijk, wat mij zeker betreft, grafdiep, ziekelijk irritant! Ik zap wat weg van die achterlijke troep op tv. Een vette LODEN LEEUW voor die dagelijkse beeld vervuilende terreur, tot vervelends toe! Een tv adblocker is ideaal, maar utopie!

Mensen kunnen zich zo ergeren en er toch naar blijven kijken.
Ik kijk al "jaren" geen tv meer, luister geen gewone radio meer, en nog geen seconde gemist. Geen troep, en als ik echt iets wil zien, dan lukt me dat zonder reclame !

je hebt gelijk ik kijk al 4 jaar geen tv meer zit aan mijn pc download wat ik wil zien amuseer me met foto's bewerken foto's scannen video tapes omzetten naar dvd blu-rays maken en noem maar op. Lekker stukje wandelen fotograferen in de natuur helpen in de huishouding enz. De tv is het beste middel om mensen daar te krijgen waar ze ons willen hebben al die baggerzenders met hun idiote programma's maken de mensen van alles wijs alsof het allemaal echt is en zo moet. En is er dan eens een interessante documentaire op de buitenlandse zenders word je overspoelt met reclame ieder kwartier en altijd hetzelfde het medium tv anno 2018 is voor hersenloze gekozen als dat je leven moet zijn werken op de bank zitten en bagger kijken? nou laat maar niet meer aan mij besteed!

Wou daar gisteren ook nog iets over zeggen.
Nu nog een adblocker voor tv en voornamelijk radio.
Zelf neem ik als oplossing zo goed alles op wat ik wil zien van tv en spoel dan de reclame door.
Helaas is er nog niets voor die super irritante reclame op de radio, de persoon dat daar iets voor uitvind moet een Nobelprijs krijgen.

Of zelf slimmer worden, zie boven

Beter geen reactie geven want na 3 weken Griep weet ik wat "Kotsbeu" is.

Ook ik gebruik altijd meerdere ad blokkers. De reclames zijn vaak erg irritant. Leiden af en maken de boel onnodig trager.

Natuurlijk gebruik ik een adblocker, soms zelf meerdere tegelijkertijd.
Bij mij geen reclame, ik heb daar de pest aan, elke keer die flikkerende openspringende en zeer opdringerige toestanden die me geen bal interesseren.

In Opera zit er gelukkig al een hele tijd een adblocker, maar als dat nog niet volstaat gebruik ik daarnaast nog AdGuard.
In Vivaldi AdGuard en Adblock.

Hier gebruik ik adblockPlus, best tevreden van.

Hoewel AdBlock Plus op mijn Telefoon niet erg bevalt, gebruik ik hem wel op mijn Mac (Safari) en dan is het een hele goeie AdBlocker.

Zelfs de link van mijn opgezegde Facebook account wordt na opheffing +/ 4 weken naar miniclip.com wordt compleet vastgezet "Element Blokkeren".
En wat ik het meest haat zijn advertenties die ik Perse nooit koop.
Snap niet dat ze dat nog niet door hebben door die rotzooi continu op je PC af te sturen.

Als die reclame niet zo opdringerig zou zijn en niet zou leiden tot traag laden van webpagina's, dan zou ik een adblocker niet zo nodig vinden en zou ik die reclame zelfs nog wel kunnen waarderen. Maar sommige websites hebben zoveel reclame dat het wel 10 tot 15 seconden duurt tot alle reclame in beeld is en waarbij ook nog eens voortdurend stukjes van de website verspringen. Hoezo aantrekkelijke website? Met een adblocker is het dan een stuk rustiger.

Google het toonbeeld van privacy picking en reclameboodschappen, zie you tube, waar de laatste tijd alleen de ongevraagde irritante,privacy verslinderende reclame nog van uitstekende kwaliteit is, en de rest bijzaak en bijwijlen niet meer aan te kijken, vooral in android .Zij gaan nu effen de reclamenvrije ridder spelen. Trouwens een browser te traag in opstarten en een zootje ongeluk wat het bladwijzerbeheer betreft, en jawel ik heb java noodgedwongen nog nodig.En jawel gebruik een adblocker en een proxy server.

Vanzelfsprekend gebruik ik een adblocker. En als de websites die niet lusten bezoek ik ze niet meer. Simpel.
Beseffen die heren wel dat we dagelijks verzuipen in vooral overbodige reclame voor producten die we toch niet kopen en dan willen zij er nog liefst zoveel mogelijk advertenties bovenop pompen? Zij tekenen hun eigen doodvonnis door ads boven inhoud te verkiezen. Nu nog wachten tot de doorsnee gebruiker dat ook inziet.

Hypocriet van Google.

Overigens is mijn ervaring dat veel eigenaren van websites gaan pesten als je ad blockers gebruikt, vooral als je ook een anti tracker inzet zoals Ghostery. Niet alleen kan je geheel of gedeeltelijk toegang onthouden worden, maar sommigen sites sturen scripts op je af waardoor je browser steeds meer geheugen nodig heeft en de browser ook langzamer reageert. Daarom heb ik Ghostery weg moeten doen. Ik probeer nu weer AdblockPlus uit en mogelijk anderen.

uBlock in Firefox en adblock in explorer

Beste add Blocker voor Chroom en Firefox is Best Proxy Switcher. Die moet je zeker ééns proberen die is veel beter in te stellen en gemakkelijker in gebruik dan andere bekende blockers.

Zenmate web firewall, volgens mij werkt deze ad blocker, beter, gemakkelijker en overzichtelijker dan alle andere blockers, de nieuwe ad blocker van Google is volgens mij totaal overbodig https://chrome.google.com...

Beetje window dressing van Google, als je hun verdienmodel kent...

Ublock Origin. Werkt meer dan goed !

ik gebruik uBlock en Ghostery in Firefox

Volgens mij is Gosthery tegenwoordig genoeg. De nieuwe versie blokkeert zo'n beetje alles wat je wil.

uMatrix en Privacy Badger zijn veel preciezer en efficiënter dan Ghostery.

overgestapt op opera, die doet het automatisch en is rap!!!

Ik gebruik Opera browser: erg snel en ingebouwd adblocker

Ik gebruik ook de Opera browser: niet erg snel want ik heb de VPN permanent aan staan en uiteraard de ingebouwde AdBlocker.

Ik gebruik altijd een adblocker. Ik wil direct naar mijn doel, zonder gehinderd te worden door die zo erg irritante reclames. Wat ik wil weten krijg ik wel van bepaalde sites via nieuwsbrieven. De rest interesseert me niet, dus weg met die rotzooi! Bevorderd snelheid!

Ik gebruik Ublock en Privacy badger, hoofdzakelijk tegen irritante reclame maar ook tegen automatisch afspelen, popups en onveilige reclames.
Bij sites die netjes met de reclame omgaat zet ik ze uit.

Hoe interpreteer jij "netjes" ???

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankrij_