Hoe maak ik een Windows usb stick aan met een opstart voor een laptop die nauwelijks nog werkt?

Vragensteller: 
rene van der wolf
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Vermoedelijk Windows 7
Toelichting op vraag: 

mijn oude laptop is niet meer goed op te starten. ik wil een usb stick maken die, als de laptop enige teken van leven geeft, misschien tot opstart . Het is een windows laptop

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Normaalgesproken heeft een laptop op de originele harde schijf een herstelpartitie. Je laptop kan daarmee worden teruggebracht naar originele staat. Dit betekent dat windows inclusief originele drivers en software schoon wordt geïnstalleerd, alle updates en persoonlijke bestanden worden daarbij gewist! Hierna zou de laptop zonder problemen "als nieuw" moeten functioneren, zoniet is er mogelijk een probleem met de hardware. Het werkt door bij het opstarten één van de F toetsen herhaaldelijk in te drukken. Welke F toets dit is is afhankelijk van het merk laptop.

Als je voordien nog bestanden wilt redden kun je dit eventueel met een linux live usb stick doen. Je downloadt eerst jouw gewenste linux versie en maakt met Rufus (v4.5) vrij eenvoudig een opstartbare linux waarmee je dan de inhoud van de laptop-schijf kunt benaderen. Je kunt eventueel ook de harde schijf uit de laptop demonteren en deze aansluiten op een andere computer en zo een backup van jouw persoonlijke bestanden maken.

Ehh specs van die laptop?

je zegt dat er vermoedelijk windows 7 opstaat.. 32 of 64 bit?:

Dat kan in slechtste geval een laptopje zijn met maar 2 Gb ouder Ram geheugen en oude processor en ook nog oudere /trage Hdisk..
Daar kan je dan wel windows 10 opzetten ..maar daar ga je niet blij mee worden..heel erg traag!

Maar nogmaals: eerst even de specs!

Reageer