Hoe stop ik dat Edge om de haverklap de standaard browser verandert

Vragensteller: 
Robin
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Ik heb Firefox als standaard browser maar Edge of Microsoft wijzigd dit steeds in Edge, echt nog terwijl ik op Firefox surf gebeurt dat. Echt nog nooit meegemaakt. Weet iemand een oplossing? Edge verwijderen doe ik niet.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

(U kunt Microsoft Edge verwijderen sinds kort, zou ik toch maar doen.) Opletten als u een Microsoft app zoals outlook gebruikt, wilt u een link aanklikken dan volgt de vraag of je dat met Edge wil doen en als je per ongeluk ja klikt, dan verandert ook de instelling van de standaard browser. Namelijk dat soort gelijke links ook met Edge worden geopend en niet met Firefox.

afbeelding van WriTer

Je hoeft Edge niet te verwijderen, je kunt hem blokkeren met een gratis simpel progje dat je zelf niet moet installeren, gewoon ergens in een map zetten en opstarten.

Je kunt het vinden op de website van Sordum, namelijk Edge Blocker v2.0

Hier de pagina vertaalt in het Nederlands.
https://www-sordum-org.tr...

Hier de de pagina in de originele taal.
https://www.sordum.org/93...

Hier kun je het direct downloaden als je wil.
https://www.sordum.org/do...

Succes!

I stand with Ukraine!

afbeelding van Léon

Eerst Edge verwijderen en dan blokkeren. Het zijn bijzonder opdringerige [scheldwoord], dus hard aanpakken is het enige dat helpt.

Bedankt allemaal voor de suggesties, ik zal het allemaal overwegen maar eerst wil ik weten wie of welke app graag wil dat Edge mijn standaard browser is. Ik heb bijvoorbeeld microsoft PC manager geinstalleerd. Ik denk niet dat Windows dit zelf doet en Edge zelf ook niet.

afbeelding van Léon

U zegt: "Ik denk niet dat Windows dit zelf doet en Edge zelf ook niet".

Volgens mij juist wèl. Maar goed, u lijkt er vanaf te zijn.

Ik ben er mee bezig geweest, Ik heb Edge geblokkeerd met Edge blocker. En Microsoft PC Manager verwijderd. Het probleem lijkt opgelost, zoniet dan laat ik het weten.

Inmiddels Edge weer gedeblokkeerd en geactiveerd. Alles oke. Firefox blijft de standaard browser(vooralsnog). Lag dus aan de Microsoft PC Manager.

afbeelding van WriTer

Goed om te horen dat het werkt.
Moest het nu toch zijn dat om de een of andere reden weer Edge de standaard browser is geworden dan is het simpel om deze gewoon terug met Edge Blocker te blokkeren.

I stand with Ukraine!

Bedankt! Ik heb nu ook de PC Manager weer terug geinstalleerd, geeft ook geen problemen meer.De boel leek wel op hol geslagen.

Reageer