Toetsenbordverlichting Logitech MX 2 Keys blijft spontaan oplichten

Vragensteller: 
Dick
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Heel fijn toetsenbord waarbij  de  verlichtig aangaat als  je er met  je  handen   boven komt.Maar ook als  ik  niet in de  buurt  ben ,gaat de  verlichting aan en  uit gaan ,ook midden in de  nacht.Heel irritant.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ik  veronderstel dat je vraag dus is: "Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen"?

Ik neem aan dat er ergens in je toetsenbord een lichtsensor zit en dat deze is vervuild. Spoor de lichtsensor op (waarschijnlijk ergens onderaan in het midden) en maak deze schoon met bijvoorbeeld een vochtig wattenstaafje.
Helpt dit niet kijk dan in de bijgeleverde software of er ergens een instelling is om de lichtfunctie uit te schakelen.
Helpt dit niet, neem dan contact op met Logitech.

Helpt dit alles niet zit er niets anders op dan een nieuw toetsenbord te kopen. Of  's nachts het toetsenbord met iets afdekken kan natuurlijk ook.

Vriendelijk dank   voor de snelle reactie,Toetsenbord  is  pas ca 1  jaar  oud.en een lichtsensor had ik ook al aan  gedacht maar  is  niet te vinden.De verlichting zelf is ook  op het  keyboard aan en  uit  te zetten dus dat  ist het  probleem niet.Maar  gaat te pasen te onpas spontaan knipperen als  ik even   bij  de  pc  weg  ben.Ik ga anders  maar eens  kontakt  met  Lochitech  opnemen.

Dick Westerman

afbeelding van WriTer

Blijkbaar een veel voorkomend probleem, schijnt nogal een buggy keyboard te zijn meen ik te begrijpen uit de reacties op Tweakers.

Kijk hier eens.
https://tweakers.net/toet...

I stand with Ukraine!

Dank je we WriTer voor  de  reactie,ben blijkbaar niet  de enige met dit probleem,en ook de software geeft bij mij problemen. Jammer, typt wel erg fijn.

Dick Westerman

afbeelding van WriTer

Misschien dat er na verloop van tijd eens een bugfix komt voor dat probleem?
Er is nog een mogelijkheid, je zou tussen je computer en randapparatuur een master/slave stekkerdoos kunnen zetten.
Als de computer uitgaat gaan alle andere randapparatuur mee uit, zodat je 's avonds ook geen last meer hebt van een oplichtend keyboard.

I stand with Ukraine!

 Dank je wel WriTer,bij  mij gaat altijd  de spanning er van af in de  nacht maar  er  zit  natuurlijk een accu  in het  toetsenbord,en  ik  zet  het  schakelaartje aan de achterkant uit,maar  het  meest irritante is als ik aan de  pc  zit en  niets doe met  het  toetsenbord de hele verlichting steeds aan en  uit  gaat.

Dick Westerman

afbeelding van WriTer

Ha ja, dan gaat het natuurlijk niet.
Heb ook een Logitech toetsenbord gehad, heb ze trouwens nog steeds, maar dan de G510S Gaming Keyboard, deze had ook steeds rare kuren, maar dat lag ergens anders aan.
Deze had ook verlichting zonder een accu, en mijn huidige Trust Cada ook niet.

Vraag het met toch af, heb je er geen garantie meer op want het lijkt me toch echt niet alleen aan de software te liggen?
Zou het niet ergens een slecht contact zijn?

I stand with Ukraine!

 Hallo WriTer, nogmaals  bedankt heb  het  keyboard  nog bij  BCC  gekocht. ik  hou  het even in de  gaten . de laatse 2  dagen geen probleem  gehad dus even afwachten.

Dick Westerman

afbeelding van WriTer

Oké, succes.

I stand with Ukraine!

Reageer