Database bouwen

Vragensteller: 
Bob
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows
Toelichting op vraag: 

Na jaren gewerkt te hebben met het database programma Perfectview op een computer met ms-dos is het tijd om over te stappen naar Windows.

Helaas werkt het programma niet op een computer met Windows besturing.

Ik zal dus een nieuwe database moeten bouwen. Heeft iemand een idee met welke programma ik offline een database kan bouwen ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Albert

Er ziijn er verschillende, van Microsoft zou je Acces kunnen gebruiken, Opensource kun Libreoffice Base gebruiken. In beide kun je de oude gegevens inlezen en omzetten waar nodig.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Bedanķt voor je antwoord, Albert.
Access van Microsoft is allen beschikbaar in een betaalde versie ?

Hi Bob, je kunt natuurlijk voor MS Access betalen, maar je kunt ook het gratis kantoorprogramma LibreOffice (huidige versie 7.6) gebruiken. Daarin zit ook het databaseprogramma Base. Je kunt het downloaden vanaf de LO website (klik op Downloads > Download LibreOffice. Je krijgt automatisch de Nederlandse versie. Let op: om Base volledig te kunnen gebruiken heb je ook Java nodig voor LibreOffice. Er van uitgaande dat je een 64 bits Windows en computer hebt, moet je de 64 bits versie van Java installeren.Kun je downloaden en installeren volgens bijgaande uitleg. Hierbij ook een link naar de handleiding voor Base (Engels, voor versie 7.2, maar er is niets wezenlijks veranderd). Base is niet volledig compatible met Access. Zie alle onderstaande links. Succes.
https://www.libreoffice.org/
https://wiki.documentfoun...
https://www.gratissoftwar...
https://documentation.lib...

afbeelding van Albert

Prima uitgelegd Willem.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Bedankt Willem voor de uileg

OK Bob

Na een database het hebben gebouwd met Libreoffice en deze gevuld te hebben met ruim 200 record (incl foto). Zonder de records te hebben verwijderd waren deze ineens verdwenen.

afbeelding van Albert

Heel vreemd.
Meestal is het niet "weg" maar staat het ergens of een extensie die je niet zomaar ziet.

In een database, ook bij Libreoffice worden gegegevens opgeslagen in Tabellen  waar je een naam aan gegeven hebt, is deze tabel er nog ?

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Reageer