HitmanPro.Alert naast de anti-virus: beter wel of beter niet?

Vragensteller: 
Léon
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 Home 22H2
Toelichting op vraag: 

Bij mijn derde beoogde Bitdefender Antivirus Free periode lukte het mij niet meer om dit programma aan de gang te krijgen: activatie lukte van geen kant. Ik ben meer dan 23 dagen aan het mailen geweest met de klantenservice van Bitdefender. Vandaag vond er een Teamviewer sessie plaats vanuit Roemenië en uiteindelijk bleek het aan de Secondary Logon service te liggen. Die stond blijkbaar uit.
Vanaf mijn allereerste contact met Bitdefender beklemtoonde men dat geen enkele andere beveiligingssoftware op de computer aanwezig mag zijn, ook HitmanPro.Alert niet. Nu heb ik HitmanPro.Alert altijd probleemloos naast elke anti-virus gebruikt (Bitdefender inbegrepen). Het geeft mij met name een veilig bank-inloggevoel. (Groene vlag).
Ik heb nu ook de neiging om HitmanPro.Alert onmiddellijk weer te installeren.
Weet iemand hier iets zinnigs over te zeggen (?), want zelf weet ik het niet meer.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Ik heb Hitmanproalert al heel lang(meerdere jaren) naast andere antivirus draaien. O.a. Microsoft Defender, Avast One en Avira en F-Secure via Ziggo. Nooit problemen gehad. Hitmanpro.alert kan ook alleen draaien beweerd Sophos. Hitmanpro.alert is een goede toevoeging en beschermd o.a. je browser(s) en met de uitgebreide instellingen aan nog veel meer. Let wel: ik heb het over de betaalde versie anders heb je geen uitgebreide toevoegingen.En als u Hitmanpro.alert weer terug neemt(dat zou ik doen) Bitdefender er af en na Hitmanpro weer terug(of een andere antivirus) ik zou Avast One Essencial doen is gratis en heeft ook een VPN met 5gb data per week en uitgebreide beveiliging.Ps: Avast is nog steeds 1 van de beste en VERZAMELD GEEN DATA MEER ZONDER UW MEDEWETEN.

afbeelding van Léon

Hallo Patrick,
Avast is voor mij altijd ongeveer gelijk geweest aan AVG (ook wat de gegevensverzameling betreft). AVG had ik tot gisteren en die beviel goed, met name vanwege de Stille Modus (nooit geen enkele mededeling). Maar goed, ik zit nu weer bij Bitdefender.
Waarom zeg je „Bitdefender er af en daarna HitmanPro weer terug“? Dan zou ik toch net zo goed HitmanPro.Alert kunnen installeren vanuit de situatie zoals die nu is?
Wat je zegt herhaalde ik ook steeds tegen allerlei medewerkers van Bitdefender („Nooit problemen gehad met HitmanPro.Alert“), maar allemaal bleven zij benadrukken dat het absoluut niet samengaat.
Zodra je Bitdefender installeert moet Malwarebytes eraf, maar dat vond ik geen enkel probleem.

Hoi Leon, als je eerst Hitmanpro.alert installeer dan kan de antivirus die je daarna installeert niet protesteren in dit geval onterecht want Hitmanpro.alert kan gewoon samen en malwarebytes ook trouwens.

afbeelding van Léon

Dan zou ik liever eerst proberen of Bitdefender protesteert. Of uitschakelen, dat kan natuurlijk ook nog.

Oké succes, ik hoor het graag hoe het afloopt!

afbeelding van Léon

Voorlopig nog maar even twijfelen.
Door te twijfelen komen we de waarheid te weten.
Marcus Tullius Cicero

afbeelding van Léon

Wat mij opvalt is dat er volgens Mary James geen gratis versie bestaat.

Misschien denken ze dat bij Bitdefender ook.

Ik kan mij voorstellen dat de betaalde versie meer impact heeft op de beveiliging dan de gratis versie.

 

Ik gebruik de betaalde versie, nooit problemen gehad. Alles werkt prima en bijt elkaar niet.

afbeelding van Léon

Waar het om gaat: waarom zijn werkelijk alle medewerkers van Bitdefender er sterk van overtuigd dat de twee niet samen gaan?
Ik heb zelf ook nooit problemen ervaren.

Je kan ook een andere antivirus nemen.
Ik vind de gratis versie toch erg kaal met alleen antivirus. Het is maar een idee.

afbeelding van Léon

Ook met behoud van dezelfde antivirus kan ik natuurlijk weer HitmanPro.Alert erbij nemen want lange tijd had ik al Bitdefender en HitmanPro.Alert probleemloos samen.
Ik zou alleen graag weten waarom Bitdefender het zo'n probleem vindt. Ze hebben het ook uitgelegd, maar die uitleg overtuigde mij niet.
Het bleef bij algemeenheden die je ook hoort als er gezegd wordt: „Je moet geen twee anti-virus programma’s op je computer zetten, want ze bestrijden elkaar“.

Hitmanproalert is geen antivirusprogramma maar een alternatief beveiligings programma en dat gaat prima samen, alleen Hitman is van Sophos(concurrentie) die ook een antivirusprogramma heeft, helaas niet meer gratis. Ik gebruik sindsdien Avast One essencial, gratis maar zeer uitgebreid. Zowel op mijn PC (windows 11) als op mijn mobiele apparaten(android) apk download.Nooit problemen. Ik neem nooit contact op.

afbeelding van Léon

"HitmanPro.Alert is geen antivirusprogramma".

Nee, natuurlijk niet en dat heeft ook niemand beweerd.

Ben je er nou al uit wat je gaat doen?
Jij moet uiteindelijk beslissen! Nog een goede avond hoor!

afbeelding van Léon

Waarschijnlijk zal ik binnenkort gewoon weer HitmanPro.Alert installeren omdat het mijn computer is en ik er nooit problemen mee heb ervaren. Integendeel zelfs.

Er zijn zoveel waarschuwingen waar niet te zwaar aan getild moet worden en dit is er volgens mij ook een.

Hoe vaak er al niet gewaarschuwd is dat mijn radiospeler (Radio?Sure!) verdacht is en ik gebruik hem al vele jaren van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

afbeelding van Léon

HitmanPro.Alert staat er weer op.

Razendsnelle installatie en gelukkig meteen de gratis versie weer.

Geen protest van Bitdefender. Het was een storm in een glas water, zou je kunnen zeggen.

Succes er mee en vooral veilig surfen!

afbeelding van Léon

Dank u zeer!

afbeelding van WriTer

Ik heb enkele jaren geleden ook eens problemen gehad met Bitdefender, weet ondertussen niet juist meer wat het was maar daar drukte ze me ook op het hart dat ik SUPERAntiSpyware moest verwijderen omdat er geen enkel ander gelijkaardig programma mocht draaien naast Bitdefender.
Had daarvoor al jaren zonder enige problemen ernaast gedraaid.

Daar lag het toen ook niet aan, maar heb toch nooit meer SUPERAntiSpyware terug geïnstalleerd op mijn computer terwijl hij toch nog jaren op andere computers goed is blijven samenwerken.
Ik ben ervan overtuigd dat je HitmanPro.Alert zonder problemen terug naast Bitdefender kunt gebruiken.

Het enige dat sterk af te raden is, is twee virusscanners naast elkaar draaien maar antispyware programma's zijn toch nog anders.
Meestal zijn er ook antispyware tools in virusscanners, en ik geloof dat ze geen concurrentie willen.

"Wandelen is het beste medicijn"

afbeelding van Léon

"...daar drukten ze me ook op het hart dat ik SUPERAntiSpyware moest verwijderen omdat er geen enkel ander gelijkaardig programma mocht draaien naast Bitdefender".
Zeer herkenbaar: dat is precies hoe het gaat als je contact met hun hebt. Zelfs de AdwCleaner moest weg.
Wat mij nu opeens stoort bij Bitdefender is dat verplichte account, overigens ook het enige probleem wat de bij mij falende installering betrof.
Een anti-virus volgt je sowieso bij alles wat je doet en intypt en bij Bitdefender is dat dus met volledige naam, IP-adres en e-mail adres.
Ik vind dat bij nader inzien toch niet erg privacy-vriendelijk.

Ik heb ook een paar keer gevraagd waarom een account eigenlijk nodig is, maar deze vraag werd niet beantwoord.

afbeelding van WriTer

Ja, dat klopt. Ze reageren alleen over directe problemen met hun virusscanners, kan ik wel begrijpen omdat je anders bezig kunt blijven, maar naast het probleem dat ik toen had met Bitdefender vroeg ik ook aan hun waarom het niet mogelijk was, zoals vroeger in Kaspersky Antivirus, om bestanden en mappen direct te scannen via de Total Commander, gaat alleen via de Windows verkenner.

Ik had zelf schermafbeeldingen erbij gevoegd zodat ze konden zien wat ik bedoelde, en of ze dat probleem konden oplossen, of die functie konden toevoegen in hun nieuwere versies.

Nu zijn we jaren verder en het gaat nog steeds niet.
Ik heb er nooit een antwoord op gehad, geloof dat ik het zelf twee keer gevraagd heb.

"Wandelen is het beste medicijn"

afbeelding van Léon

Dit vind ik ook best wel een vérgaande vraag (bestanden en mappen direct scannen via de Total Commander) en dan ook nog verwijzen naar Kaspersky. Ga er maar aanstaan.

afbeelding van WriTer

Ja en nee... ze zullen het inderdaad misschien niet graag horen dat ik Kaspersky noem, maar aan de andere kant kan ik niet begrijpen dat scannen wel gaat met de meeste andere virusscanners via alternatieve bestandsbeheerders zoals de Total Commander maar dat dit onmogelijk is met Bitdefender, alleen via de Windows bestandsbeheerder Verkenner.

"Wandelen is het beste medicijn"

afbeelding van Léon

Waarschijnlijk werd mijn oordeel gekleurd doordat ik nooit iets anders gebruikt heb dan de Windows Verkenner en ook nooit bestanden of mappen scan.

 

afbeelding van WriTer

Ha ja, dat zal het zijn, geen probleem. ;-)

"Wandelen is het beste medicijn"

De twintig meest bekende antivirusscanners verzamelen allemaal gegevens van de gebruiker las ik pas.
Je kan volgens mij nog het beste windows defender gebruiken die weet alles toch al en is voor de gewone gebruiker i.c.m. Malwarebytes free version meer dan voldoende en Hitmanpro.alert natuurlijk. Superantispyware is ook nog een optie. Die heb ik ook.

afbeelding van Léon

Wat je zegt over Windows Defender en Microsoft, daar zit zeker iets in. Ik heb via O&O Shutup 10 veel gegevensoverdracht naar Microsoft geblokkeerd, maar als mijn computer start zie ik wel altijd mijn eigen naam voluit staan. Dit schijn je overigens te kunnen veranderen door naar een lokaal account te gaan (?).

Hoe paranoïde moeten wij zijn?

Reageer