Help (boeken lijst beheren)

Vragensteller: 
dangelis
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
win 10
Toelichting op vraag: 

Ik zoek een gemakkelijke "database" om een eenvoudige voorwerpenlijst en rangnummer op te maken.
Vroeger kon ik dat ( 30jaar geleden) met de eenvoudigheid van de pc's die ik toen had.
Nu loop ik er in verloren. Ik bezoek uw site en zie veel beloftes maar jullie gebruiken een Nederlands vol met termen en afkortingen dat ik na 5 minuten een hoofdpijn-stiller moet nemen.
Ik begrijp er niks van! jammer hé.

Voor mij is uw site voorlopig waardeloos. Ik ben maar een eenvoudige sterveling.
Ik heb nog mijn oude AMIGA2000 waar een toffe database zit en het werk nog. maar moet ik nu echt twee pc's gebruiken. Bestaat een idioot-simpel freeware database niet meer voor windows10? bvb om een alfabetische lijst te maken van mijn boeken ( 6327 boeken )? Waarschijnlijk wel maar door de onverstaanbaar gebruik van termen en afkortingen kijk ik er waarschijnlijk naast.

Vriendelijke Groeten

Dangelis,
Een eenvoudige gebruiker.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Postbus

Je kunt een tekstverwerker gebruiken, zoals Notepad of Wordpad.

Je kunt ook LibreOffice installeren en dan het onderdeel "Base" gebruiken. Te downloaden via:
https://www.gratissoftwar...

Gelet op de beperkte technische evolutie (excuseer de uitdrukking) van topic starter zou ik voor een (simpele) database een simpel spreadsheetprogramma aanraden, zoals Calc (onderdeel van LibreOffice of Gnumeric of zelfs google spreadsheets. Eventueel kan een portable versie interessant zijn (maar vermoedelijk Engels: https://portableapps.com/...)
In de verschillende kolommen van je werkblad kan je dan schrijver, titel, .... plaatsen en de lijst kan je dan sorteren (wel even opletten dat je de kolommen goed selecteert om juist te sorteren op 1 item, (zoals schrijver). Een tekstverwerker biedt geen sorteermogelijkheid en een database programmeren kan ingewikkeld zijn.

Ik begrijp dat meneer of mevrouw (helaas naam niet genoemd) met zijn/haar 'database' bedoelt een lijst van ruim zesduizend boeken met de namen ervan op alfabetische volgorde. Er worden verder geen koppelingen met gegevens uit andere bronnen bronnen. 1. Zet die Amiga 2000 maar op zolder voor het inrichten van een eigen museum. Je kunt er in deze tijd niets meer mee. 2. Voor een niet ingewikkelde 'database', een simpele lijst dus, kun je de tabelfunctie gebruiken in een tekstverwerker en daarin de gevens oplopend (A-Z) sorteren. Je gebruikt daarvoor de gratis tekstverwerker Writer (kantoorpakket LibreOffice 7.6). Of je maakt gewoon een tekstbestand in Writer, verdeelt de bijbehorende gegevens achter een boektitel met behulp van de Tab-toets evenredig over de paginabreedte en dan sorteer je op boektitel: Sleutel 1 oplopend (A-Z) et voilá. Er zijn 3 sorteersleutels. Dan kun je bijvoorbeeld ook sorteren op de auteur, of de uitgever. Met hetzelfde gemak kun je dat doen met LibreOffice Calc (spreadsheetprogramma). LibreOfice 7.6 kun je dowloaden vanaf gratissoftwaresite.nl Je moet ook het bijbehorende LO Help-bestand downloaden en installeren. Dan vind je alle uitleg die je nodig hebt in het Nederlands.
https://wiki.documentfoun...
https://wiki.documentfoun...

Ik denk dat je hier wel wat aan hebt ...
eerst even de plaatjes > https://www.sttmedia.com/...

Main page> https://www.sttmedia.com/...

Reageer