Irritante intro bij opstarten Opera browser

Vragensteller: 
Anoniem
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Goedendag,

Een vraag; sinds verschijnen van de meest recente uitgave van de browser Opera, verschijnt er telkens eerst een buitengewoon irritant ´´introotje´´, dat bijna 6 a 9 seconden duurt en dan wordt Opera pas toegankelijk en doorgestart.

Bij vorige uitgaven was dat rot intro er niet en startte Opera rechtstreeks op. Ik heb gezocht, zelfs bij geavanceerde instellingen om die troep weg te krijgen, maar krijg het niet weg. Jammer dat Opera dat irritante rotding er in heeft gezet. Hoop dat ze terstond de lichtvaardigheid van hun ´´op smoelen´´ in gaan zien en bij een volgende uitgave verwijderen.

Ik wil DIRECT (!) naar mijn vaste diagrammen toe, in de browser zelf. Ik denk iedereen die Opera gebruikt, ook! Iemand zelfde probleem / irritatie ervaren en inmiddels een oplossing gevonden? Ik lees het graag, alhier.

Alvast dank,

Anoniem.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

afbeelding van Dejan

Er is een manier die werkt bij een tamelijk grote groep gebruikers: 

  • Open de map Programma's, klik met de rechtermuisknop op Opera, klik op Pakketinhoud weergeven en navigeer naar Inhoud > Frameworks > Opera Framework.framework > versies > (jouw versie) > Bronnen, en verwijder vervolgens de map opera_intro_extension

Doe dit vooral met in het achterhoofd dat het kán mislukken. De kans dat het lukt is groter, maar toch bij dezen nogmaals een waarschuwing. 

afbeelding van WriTer

Bij mij is er alleen een intro als Opera geüpdatet wordt.
Daarna loopt er meestal vanalles fout zoals alle openstaande tabladen in de verschillende werkbladen die gesloten worden.

Of er is geen mogelijkheid om Opera te updaten naar versie 102, behalve handmatig door zelf een installatiebestand te installeren, met als resultaat dat je terug compleet van nul kunt beginnen omdat hij niet updatet maar een verse installatie uitvoert.

Websites die niet willen inladen en ga zo maar door.
Nu na elke opstart van Opera, bij mij, gaat er na een tijdje een tweede Opera open enz...

Met andere woorden, wat Dejan zegt kan zeer zeker het geval zijn dat het mislukt.
Zeker eerst een update maken waar het kan van al je instellingen zoals je bladwijzers wanneer je begint, en dan fingers crossed...

Vanaf versie 100 is Opera zo buggy als maar kan zijn.
Stilaan aan het overschakelen naar Vivaldi.
En dat terwijl ik als fan Opera al meer dan 24 jaar gebruik.

I stand with Ukraine!

Reageer