IOBit en Malware?

Vragensteller: 
Patrick Bogaerts
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Reeds 2 à 3 jaar gebruik ik enkele betalende programma's van IOBit. En altijd werkten ze correct. Ik installeer ondertussen Malware, die zeker heel goed zijn werk doet. De laatste weken kwamen de nieuwe edities van IObit uit. Ik doe na betaling de download via URL en wanneer ik het bestand van het programma wil openen krijg ik een foutmelding van Malware, iets in verband met PUP's die mij het onmogelijk maakt om het programma te installeren. Heeft iemand van jullie ook reeds deze ervaring gehad en kan U mij zeggen wat de oplossing is? Bedankt

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ik gebruik IOBit niet,maar kun je het niet in het programma zelf updaten? Nu lijkt het er op dat het programma het updaten dus blokkeert. Geheel uitzetten of eerst verwijderen is meestal de oplossing.

Neem aan je MalwareBytes wil updaten ipv Malware installeren :-)

Ik merk dat ik het wat verkeerd heb uitgelegd. Malware staat op mijn systeem en daar gebeurt de upgrade automatisch. We spreken dan over het heden. Maar Malware staat nog niet zo heel lang op mijn systeem. IOBit Brengt een nieuwe versie uit die je moet kopen, weliswaar heel goedkoop, maar NU in Heden loopt deze installatie van de nieuwe aangekochte versie verkeerd. VROEGER echter, als ik Malware nog niet op mijn systeem had staan, ik de nieuwe jaarlijkse versie van IOBit kocht dan gebeurde de installatie als een fluitje van een cent. Het is dus duidelijk dat de aanwezigheid van Malware iets blokkeert bij het installeren. Hoe kan ik dit verhelpen?

Sorry was ff in de war met MalwareBytes maar je gebruikt dus Malware Fighter. Maar buiten dat je kan toch de oude versie verwijderen en dan de nieuwe installeren? Weet wel dat IOBIT erg vervelend kan zijn bij verwijderen.

En noem de volledige naam, want Malware fighter verwijderd dus Malware.

Wat mogelijk de oorzaak kan zijn, dat het installatiebestand (.EXE) geblokkeerd is.
Dit kunt U controleren, vraag de eigenschappen op van de Exe-bestand en haal vinkje weg van de aanwezige blokkering.

Tja, het werd mij nu toch te veel, en dan doet men toch soms zo van die stomme dingen. Ik ben er zo ééntje. Ik dacht, nou als ik nou Windows 10, geheel nieuw zou downloaden, dat zou helpen. Nou ja, in zekere zin heeft het geholpen. Er staan nu op bureaublad nog enkele pdf-files die ik daar geplaatst had en nog enkel ander, maar voor de rest is alles verdwenen. Eigen schuld, dikke bult zou ik zeggen en een back-up heb ik ook niet. Kan dit nou nog verholpen worden? Ik bedoel vooe een deel terug gaan? Als ik hem tenminste nog kan gebruiken, mijn PC?

Ach, geen backup maken is hetzelfde als onveilige sex: vaak gaat het goed, maar als het mis gaat ...... heb je achteraf spijt. Het verschil is dat je met het ene er iets aan overhoudt en met het andere iets kwijtraakt. :-)

Maar goed, eerst een paar vragen:
1. hoe heb je je computer ingericht? Alles op 1 harddisk of Windows en data apart op twee harddisks of partities?
2. wat heb je gedaan na het downloaden van Windows 10? Een schone installatie of over de oude heen?

Ach Ed, ik weet het ik ben heel dom geweest. Ik weet niet wat me is overkomen. De desktop waarover het gaat heb ik al 12 jaar, kan je je voorstellen welke versie van Windows daar hebben opgestaan. Alles op C: Ik zie nu voor het ogenblik staan HP C: 795 GB van 920 GB beschikbaar en Factory Image 10,0 GB van 10,1 GB beschikbaar. Als ik via verkenner ga zie ik Snelle Toegang en dat zijn dan gewoon voor het grootste deel dus die documenten die ik gescand heb en op bureaublad heb geplaatst en de laatste downloads staan nog allemaal in het tweede deel. Als ik dan naar HP C ga, staat alles er nog op zoals ondermeer Program Files e.z. Maar ik krijg geen contact meer met de Wi-Fi. Ik krijg alleen de vermelding dat ik geen verbinding heb met metwerk of internet. Is me al meerdere malen overkomen in de verschillende jaren, is dan in 1,2,3 opgelost en nu lukt het niet.
Ik heb nog 2 andere devices staan en die werken vlekkeloos via Wi-Fi, dus ligt het niet aan de provider. Dank bij voorbaat ED.

Dus als ik het goed begrijp dan staan al je programma's en bestanden nog gewoon op de harddisk en die kan je gebruiken, maar alleen de WiFi doet het niet?
Dan heb je dus Windows 10 over Windows 7 gezet?

Wel Ed, ik had sowieso Windows 10 tot de allerlaatste update. Wat mij wel opvalt is dat vele om niet te zeggen de meeste van de bestanden de datum van 16/7 heeft toen ik windows 10 over windows 10 heb geïnstalleerd, in een vlaag om van de IOBit verlost te zijn (loze gedachte) maar sinds diezelfde datum is ook een verbinding met Wi-fi niet meer mogelijk. Zal ik maar beginnen te sparen voor een nieuwe desktop?

Sparen kan nooit kwaad, maar beantwoord s.v.p. eerst mijn vraag. Gisteren schreef je dat op een paar pdf bestanden na alles was verdwenen, vandaag dat er dus niets is verdwenen, alleen de WiFi doet het dus niet.
Om de WiFi weer aan de praat te krijgen kan je het volgende doen:
1. klik met de rechtermuisknop op het netwerk icoontje rechts onder in de taakbalk.
2. kies netwerk- en internet instellingen openen
3. je komt in het statusscherm
4. klik met de linkermuisknop op "Netwerk opnieuw instellen"
5. klik op "Nu opnieuw instellen"

Je computer wordt opnieuw opgestart.
Klik na het opnieuw opstarten op het Netwerk icoontje rechts onder op de Taakbalk en selecteer jouw WiFi netwerk. Nu het wachtwoord intypen.
Nu zou het moeten werken.

Ja Ed, ik had dit ook al gedaan, maar dan krijg ik vliegtuigstand. Ik heb dat daar nooit geplaatst. Alleen ik krijg dat daar niet weg. Och Ed, je hebt me al zo goed geholpen, waarvoor mijn dank. Ik kan jou toch de hele tijd niet bezig houden. Ik zal wel met de andere desktop werken, die minder krachtig is.

Die vliegtuigstand kan je toch uit of aan klikken?
Ook al eens geprobeerd de drivers van de WiFi te verwijderen en opnieuw te installeren?

Ed, ik heb je in feite nog niet beleeft bedankt voor alle hulp dat je me aangeboden hebt. Om je dan toch nog te antwoorden op je laatste opmerking/ vraag over die "vliegtuigstand". Wel nou je kan dat helemaal niet verplaatsen. Ik heb dat daar op die plaats nooit zien verschijnen. Dank je.

Graag gedaan en veel succes met het vinden van een oplossing!

Hallo Ed, ja ik ben het weer Patrick en ben blijven zoeken. Deze middag ben ik we op iets raars terechtgekomen, dat mij niets zegt, maar jou misschien wel, waarom ik niet kan verbinden via Wi-Fi.
Windows netwerkcontrole - Logoek van netwerkdiagnose - Bestandsnamen
2D0ADAF3 - C722-4817-HEA3-EEDDD3595249 Repair 1
I hoop van harte dat dit jou wat zegt?
Dit is in het blauw geschreven, natuurlijk als ik er op klik gebeurt er niets gezien ik geen verbinding heb natuurlijk.

Helaas, dat zegt me niets.
Maar nu zag ik een paar dagen geleden op Gratissoftware het programmaatje FixWin staan. Misschien is hier het één of ander mee te repareren. https://www.gratissoftwar...

Lukt dat niet,  dan zou je nog kunnen overwegen om Windows opnieuw te installeren, want misschien is er bij de vorige herinstallatie iets fout gegaan. Of misschien eerst een andere externe WiFi adapter aan te schaffen. Dan moeten er wel drivers meegeleverd worden anders loop je wellicht tegen dezelfde problemen aan.

En ter aanvulling: heb je al eens geprobeerd om je modem een paar minuten van de stroom af te halen en daarna opnieuw te starten. Dat wil ook nog wel eens helpen.

Hallo Ed, hopelijk gaat alles goed met je? Ik heb even het probleem gelaten voor wat het was, alles geprobeerd wat je aangaf, maar uiteindelijk niets dat echt wou helpen. In feite is de grote boosdoener dat ik geen Wi-Fi meer heb. Dus kon ik niet meer internetten of wat dan ook downloaden, dus dacht ik waarom niet weer de kabel boven halen en met Ethernet werken? Dus zo gezegd zo gedaan en vijf minuten later zat ik op het web. Ik veronderstel dat het een file is dat ontbreekt om Wi-Fi te kunnen gebruiken. Wel in feite loopt alles gesmeerd, toch zou ik alles van vroeger terug willen, data, documenten en foto's. Heb jij daar misschien wel ervaring mee, welk programma te gebruiken om alles weer terug te vinden? Ik denk bv aan Recuva.Dit zou dan uiteindelijk moeten helpen, maar wat ik je vraag is of jij de beste in zijn soort kent? Dank bij voorbaat.

Recuva is een prima programma daarvoor. Maar houd er wel rekening mee dat omdat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd veel bestanden overschreven kunnen zijn en dus niet hersteld kunnen worden.
Dus ik zou er maar niet al te hoge verwachtingen van hebben, dan valt het nooit tegen.
En zorg ervoor dat bestanden die je wilt herstellen naar een andere (bijvoorbeeld externe) harddisk worden geschreven.
Veel succes!

Nog even over de WiFi: heb je toevallig ook Bluetooth in je computer? En dan special één met Realtek drivers?

Reageer