Ik krijg Thunderbird niet geïnstalleerd op Windows 11 laptop

Vragensteller: 
Anne
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Na vele jaren goed gebruik te hebben gemaakt van Thunderbird op Windows 10, wilde ik dit weekend op mijn nieuwe laptop met Windows 11 aan de gang. Die installatie loopt helemaal vast. Ook al weet ik 100% zeker dat ik alle poorten en wachtwoorden enz. goed heb ingegeven, blijf ik de melding krijgen dat "configuratie of wachtwoord of gebruikersnaam fout is". Zelfs wanneer ik alle instellingen kopieer uit de oude computer naar de thunderbird profielmap van de nieuwe computer, dan nog werkt er niets. De emails, serverinstellingen enz zijn dan zichtbaar, maar ik kan nog steeds niets verzenden of ontvangen. Ik zet inmiddels de VPN uit als ik bezig ben, heb het programma als veilig aangemeld bij de firewall, het programma , en .exe en profielmap gedeinstalleerd, computer overnieuw laten starten en daarna overnieuw binnengehaald niets helpt. Het gaat om accounts van outlook.com, hotmail.com en mijn eigen domein-mailadres en geen van allen doen het.
Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Wat zie ik over het hoofd of doe ik fout? Of werkt dit programma niet met windows 11?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Gebruik je Verificatie in twee stappen? Zoja dan

Wanneer je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld en je in een app of op een apparaat een foutmelding krijgt over een foutief wachtwoord terwijl je zeker weet dat je wachtwoord juist was, dan heb je een app-wachtwoord nodig voor de app of het apparaat.

App-wachtwoorden zijn alleen beschikbaar als u Verificatie in twee stappen gebruikt. Als u Verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld, wordt het gedeelte App-wachtwoorden niet weergegeven op de pagina Aanvullende beveiligingsopties.

https://support.microsoft...

Beste @Ron59,
Nee ik heb geen twee stappen verificatie en ook nooit gehad.
Dus dat kan het probleem niet veroorzaken.
Ik bedenk me nu wel dat het Hotmail.com adres ook bij een ander op de computer ook gebruikt wordt. (letterlijk in een ander huis en een andere computer We zijn allebei lid van dezelfde club en zijn elkaars hulp voor administratie van die club) Als hij die dubbele verificatie heeft, kan dat dan de reden zijn dat ik mijn programma (Thunderbird) niet draaiend krijg? Ik heb overigens het Hotmail.com account al verwijderd uit de lijst accounts. Anders dan mijn eigen emailadres waar ik de oude ingeladen emails kan zien, bleef dat hotmail account als maar aan het werk om vergeefs contact te maken. Zou het dan nog invloed kunnen hebben?

afbeelding van redactie

Heb je ook geprobeerd via de automatische detectie van instellingen van Thunderbird?
Bestand | Nieuw | Bestaande e-mail-account

Als je daar mailadres en wachtwoord invult dan komen bij ons de juiste Hotmail instellingen er vanzelf.

Doorgaan en automatisch gevonden IMAP-instellingen kiezen (of eventueel POP) en Gereed klikken.

Daarna komt alle mail binnen van de server en kunnen we mail versturen. Met IMAP is dit.

Beste @redactie,
Ik heb die manier die je hier uitlegt natuurlijk al vele malen geprobeerd.
Bij geen van de 3 email adressen werkte het. Bij mijn eigen email adres zou dat ook niet kunnen want daar komen ze met een foute suggestie. Dat is bij de provider (Vimexx) ook bekend en ik volg dus hun voorschriften op in deze en dat werkte in mijn oude computer ook altijd goed.

afbeelding van redactie

Jammer en vreemd dat het dan niet lukt. Aangezien bij ons voor de Hotmail en Outlook-adressen de juiste instellingen wel opgehaald worden en bij jou voor alledrie (en ook de twee Microsoft-adressen) niet, zou er ook een andere factor in het spel kunnen zijn.

- Heb je geprobeerd om tijdelijk de firewall helemaal uit te zetten?
- Gebruik je nog andere beveiligingssoftware?
- Weet je echt zeker dat de wachtwoorden goed zijn (niet om flauw te doen, maar ik had zelf net het wachtwoord voor mijn Hotmail-account verkeerd ingetypt waardoor het eerst niet werkte. Een typfoutje is snel gemaakt...)

bij mij het volgende. heb Wimdows 11 geinstaleerd. op deze computer er is nu ook nog een E schijf met eerdere programma's ook thunderbird Bij het overzetten na de C schijf( thunderbird ) komen wel alle mails binnen maar de eigen zelf gemaakte mappen worden er niet bij geinstalleerd. Waar kan ik ze vinden?En geef even raad hoe ik het kan installeren en of ze nog zijn te installeren

Beste @redactie,
Je hebt met je opmerking mij nu voor de helft geholpen dus we zijn op de goede weg!
Net als op mijn oude computer heb ik Avast als virusbescherming draaien.
Als ik Avast uitzet kan ik emailen en mail ontvangen. Zo gauw ik Avast weer aanzet echter niet meer.
Het probleem zit dus in Avast.
Is er een manier waarop ik Avast kan leren om Thunderbird's emailwisseling te accepteren?
Voor de volledigheid: Toen ik de computer instelde heb ik Avast en NorthVPN als eerste twee gedownload. Andere programma's zoals Thunderbird daarna pas.
Had ik dat andersom moeten doen?

afbeelding van redactie

Avast controleert het mailverkeer door middel van een eigen certificaat voor de beveiligde verbinding. Thunderbird waarschuwt hiervoor en volgens mij als je dan geen uitzondering voor dit Avast certificaat geeft dan kan dit problemen geven. Zoals geblokkeerde in- en uitgaande mail. Sowieso geeft Avast wel eens problemen met mailprogramma's en web browsers.

Je kunt om dit op te lossen het mailschild van Avast uitzetten (voor altijd). Je mail wordt dan niet vantevoren gescand, maar mocht je op een besmette mail-bijlage klikken dan grijpt Avast wel in en blokkeert het virus. Volgens mij is dit op zich niet nadelig voor je beveiliging. [Edit: phishing mail wordt op deze wijze niet geblokkeerd, dus blijf wel opletten]

Bescherming | E-mail-schild en dan uitzetten.

Als je dat niet wilt heb je misschien hier iets aan voor de certificaten van Avast en mailprogramma's:
https://support.avast.com...

Of je kunt eens een ander virusprogramma proberen (als je niet de betaalde versie hebt). De gratis Avast wordt wel steeds opdringeriger met allerlei betaalde extraatjes die je steeds aangeboden krijgt, merkten we nu weer (en een Avast browser die ongevraagd geïnstalleerd wordt).

Beste @redactie,
Ik gebruik de gratis versie van Avast.
-Er bleek een mogelijkheid te zijn om in Avast zeg maar een goedkeuring te vermelden voor het programma Thunderbird als vertrouwde app. Dat hielp niet.
-Vervolgens ging ik het certificaat downloaden, maar dat bleek al in Thunderbird te zitten. Dus dat maakte ook geen verschil.
-Het mailschild uitzetten helpt wel! Alles kan nu binnenhalen en verzenden.
Ik kan er tenminste nu mee verder en Thunderbird gebruiken.
Ik heb me wel voorgenomen Avast dan te verruilen voor een andere virusscanner. Ik was dat eeuwige vinkje bij het updaten dat je dan automatisch Chrome download ook al jaren zat en ja ze blijven je bestoken met vertellen dat ze zien dat je ergens woont (wat nooit klopt aangezien ik een VPN gebruik)/ of andere privacy of vertragings-issues die "zij dan wel kunnen oplossen als ik a,b,c koop bij hen". Ik heb begrepen dat Avast goed is in virussen enz. scannen en snel updates maakt bij nieuwe soorten, dus maar eens kijken of ik een andere goede virusscanner kan vinden, zonder problemen met Thunderbird.
Hoe dan ook, @redactie en @Ron59 heel erg bedankt voor het meedenken en de tijd daarvoor.

afbeelding van WriTer

Gebruikte vroeger ook lang de gratische versie van Avast, en zulke problemen heb ik ook gehad.
Dan overgestapt naar Kaspersky en nu gebruik ik al jaren Bitdefender Total Security.
Waarom probeer je de gratische versie van Bitdefender niet eens?

Hier de link
https://www.bitdefender.c...
Klik op de knop, Free download for Windows.

I stand with Ukraine!

Reageer